Data dodania: 27-11-2010, 17:32
zgłoś do moderacjicytujagula88431 2010-06-22 13:05:44 ja osobiście farbuje się często miałam i mam nadal bardzo grube włosy i nigdy mi nie wypadał to po mamie

zaczęłam farbować włosy od 17roku życia i nadal to robię przecież to bzdura że od farb niszczymy sobie włosy czy skórę. Farbując włosy czy nie to i tak będziemy mieli grubsze czy cieńsze słabe czy wypadające to zależy tylko od genów czy też rodzaju skóry głowy.
Dziewczyno, Ty chyba nie wiesz co i o czym Ty piszesz! Uwierz mi, że farbując włosy możemy doprowadzić do ich zniszczenia, wypadania, reakcji alergicznych, no i nie czarujmy się - włos raz zafarbowany farbą z dodatkiem amoniaku, jest już włosem martwym.
Ja rozumiem, że nie mamy wpływu na to czy mamy włosy cienkie czy grube, czarne czy blond (chodzi mi o to co dała nam Matka Natura), ale z pewnością mamy wpływ na ich destrukcje, ale i również regeneracje.
A tak btw. co masz na myśli pisząc, cyt. "rodzaj skóry głowy"???
A wracając do tematu, to zabiegi farbowania TAK, ale tylko u profesjonalisty i możliwie jak najdelikatniejszymi, aczkolwiek pokrywającymi np. siwe włosy, produktami/farbami. No i później stosowanie odpowiednich kosmetyków chroniących kolor - mogą być np. wspomniane tutaj Osmo.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź