Komentarze do tekstów na Fozik.pl
Grupa: KOMENTARZE

Komentarze do tekstów na Fozik.pl

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 11-08-2011
Komentuj artykuły i wiadomości

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (0.0)

Forum - Komentarze do tekstów na Fozik.pl

Temat: Nie taka koloryzacja straszna, czyli farbowanie włosów bez tajemnic [6]

Data dodania: 09-06-2010, 12:53
zgłoś do moderacjicytuj
Przeczytaj komentowany artykuł: Nie taka koloryzacja straszna, czyli farbowanie włosów bez tajemnic

Zawsze mi mama powtarzała, że naturalny kolor jest najlepszy. Jednak gdy pierwszy raz zaczełam farbować włosy i zobaczyłam jak może być ladnie, nie przestałam. Jest do wyboru bardzo dużo dobrej jakości szamponów, kremów które nie niszczą a nawet polepszają strukturę włosa.
Ania fajnie opisała jakie kolory pasuja do określonych typów urody.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 09-06-2010, 13:11
zgłoś do moderacjicytuj
ta na drugim zdjęciu babeczka wygląda jak ufo haha
zebym nie musiała farbowac kiedyś ;p
Data dodania: 09-06-2010, 13:11
zgłoś do moderacjicytuj
farbowaniewlosow jest bardzo szkodliwe, niezaleznie od użytych środków.

piękne pawie oczko na zdjęciu biggrin
Data dodania: 22-06-2010, 13:05
zgłoś do moderacjicytuj
ja osobiście farbuje się często miałam i mam nadal bardzo grube włosy i nigdy mi nie wypadał to po mamie smile zaczęłam farbować włosy od 17roku życia i nadal to robię przecież to bzdura że od farb niszczymy sobie włosy czy skórę. Farbując włosy czy nie to i tak będziemy mieli grubsze czy cieńsze słabe czy wypadające to zależy tylko od genów czy też rodzaju skóry głowy.
Data dodania: 22-11-2010, 21:35
zgłoś do moderacjicytuj
Ja uwielbiam eksperymentować z włoskami, co miesiąc nowy kolorek. Odżywka barwiąca włosy osmo to jest to co ostatnio uwielbiam . Nie niszczę włosków a mogę bawić się kolorkami : miałam już fiolet (mąż prawie by zawału dostał), a teraz szykuje się w sylwestra na róż- oczywiście mąż dowie się o tym ostatni smile Kusi mnie też taka stylizacja na kosmitkę (zielony) - tylko nie wiem czy mąz to wytrzyma smile
Data dodania: 27-11-2010, 17:32
zgłoś do moderacjicytuj
agula88431 2010-06-22 13:05:44 ja osobiście farbuje się często miałam i mam nadal bardzo grube włosy i nigdy mi nie wypadał to po mamie smile zaczęłam farbować włosy od 17roku życia i nadal to robię przecież to bzdura że od farb niszczymy sobie włosy czy skórę. Farbując włosy czy nie to i tak będziemy mieli grubsze czy cieńsze słabe czy wypadające to zależy tylko od genów czy też rodzaju skóry głowy.

Dziewczyno, Ty chyba nie wiesz co i o czym Ty piszesz! Uwierz mi, że farbując włosy możemy doprowadzić do ich zniszczenia, wypadania, reakcji alergicznych, no i nie czarujmy się - włos raz zafarbowany farbą z dodatkiem amoniaku, jest już włosem martwym.
Ja rozumiem, że nie mamy wpływu na to czy mamy włosy cienkie czy grube, czarne czy blond (chodzi mi o to co dała nam Matka Natura), ale z pewnością mamy wpływ na ich destrukcje, ale i również regeneracje.
A tak btw. co masz na myśli pisząc, cyt. "rodzaj skóry głowy"???

A wracając do tematu, to zabiegi farbowania TAK, ale tylko u profesjonalisty i możliwie jak najdelikatniejszymi, aczkolwiek pokrywającymi np. siwe włosy, produktami/farbami. No i później stosowanie odpowiednich kosmetyków chroniących kolor - mogą być np. wspomniane tutaj Osmo.