Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 12-09-2011

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.3)

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Temat: Pytanie o ciaze [25]

Data dodania: 06-03-2012, 12:44
zgłoś do moderacjicytuj
witaj martyna,
moim zdaniem mozliwe jest ze nie masz owulacji tak jak ja...(też staram się o dzidzię od ok 2 lat i lekarz stwierdzil mi brak owulacji co sie wiąrze z brakiem jaeczkowania, pecherzyki mi nie chcą rosnąć) wybierz się na wizytę do ginekologa pod kątem ciąży. wtedy lekarz podejmie odpowiedni kroki i zobaczycie co jest nie tak.
a jesli chodzi o wspolzycie codziennie to nie pomaga w zaplodnieniu poniewaz plemniki facetra nie sa w stanie przed dobę w pełni dojrzeć, wskazane jest powstrzymanie się od seksu 2-3 dni.
Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

1

2

3

...

»

z 3

Data dodania: 07-02-2012, 16:50
zgłoś do moderacjicytuj
Witam, bardzo prosze o udzielenie mi informacji. Staramy sie o dziecko,mam problem, poniewaz bylam pewna,ze jestem w ciazy,mialam czesto zgage, codziennie boli mnie kregoslup w odcinku ledzwiowym,okres spoznial mi sie 3 dni . Zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywnie, kolejniego dnia dostalam dziwny okres, bardzo intensywny i tylko dwu dniowy, pozniej brazowe plamienia. Odczowam czasami skurcze w dole brzucha, a dzisiaj rano mialam mdlosci, bol glowy i ogolne oslabienie,sennosc. Nie bola mnie piersi jak to ospisuja kobiety na roznych forach i portalach. Martwi mnie ten intensywny i mocny okres ktory mialam. Czy moge byc w ciazy, czy to objawy z tzw urojonej ciazy????
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 07-02-2012, 17:17
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj
Proponuję powtórzyć test bądź wykonać beta hcg. Myślę jednak, że objawy jakie opisujesz nie są związane z ciążą.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 10-02-2012, 13:55
zgłoś do moderacjicytuj
Witam. Mam pytanie czy istnieje szanasa na zajście wciąze gdy do stosunku doszło dzien po zakonczeniu miesiączki?
Data dodania: 10-02-2012, 14:52
zgłoś do moderacjicytuj
sylwia2176
zawsze jest możliwość że dojdzie do zapłodnienia, oczywiście zależy to też od długości Twoich cyklów.
Oddano 1 głos
Data dodania: 10-02-2012, 15:41
zgłoś do moderacjicytuj
nadia powinnaś powtórzyć test, myślę, że raczej nie jesteś w ciąży skoro test po 3 dniach opóźnienia okresu wyszedł negatywny, a wszystkie objawy spowodowane są tym, że bardzo chcesz być. Wiem, że może Ci się wydać banalne co mówię, ale ja miałam identycznie, co miesiąc objawy, a jak sobie odpuściłam to jak już zaszłam w ciążę to nie miałam jakiś wielkich objawów, ale fakt plamiłam przed spodziewaną miesiączką, a te prawdziwe ciążowe objawy przyszły dopiero w 7 tygodniu, piersi w ogóle mnie nie bolały ani się nie powiększyły.
Więc powtórz dla spokoju ducha test bądź zrób z krwi, jak wyjdą negatywne, a mimo to nie pojawi się normalny okres przejdź się do lekarza, być może to wszystko spowodowane jest stresem.

Pozdrawiam i życzę powodzenia smile
Oddano 1 głos
Data dodania: 11-02-2012, 09:02
zgłoś do moderacjicytuj
Dziekuje za odpowiedz. Jesli chodzi o dlugosc moich cykli to przewaznie 30-33 dni dodam ze raczej mam niregularne miesi aczki
Data dodania: 11-02-2012, 23:39
zgłoś do moderacjicytuj
przy takich długich cyklach dni płodne zaczynają się średnio 5-7 dni po okresie(o ile okres masz przez 5dni przykładowo)
Data dodania: 15-02-2012, 09:26
zgłoś do moderacjicytuj
Zrobiłam wczoraj popoludniu test i niestety negatywny.....Zastanawiam się czy nie za wcześnie go zrobiłąm może lepiej bedzie gdy go powtórze (dodam ze mam dlugi e niregularne cykle 30-33 dni miesiączka trwa średnio 5 dni, ostatnie plamienie mialam od 2 lutego a skonćzyla sie w wtorek, kochaliśmy się z mężem w nocy z środy na czwartek) chyba jest mala szansa na ciąże
Data dodania: 15-02-2012, 13:14
zgłoś do moderacjicytuj
odczekaj 14 dni od współżycia wtedy test powinien być bardziej wiarygodny
Data dodania: 15-02-2012, 13:33
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj
Najbardziej wiarygodne jest badanie beta hcg wykonywane z krwi.