Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Mam 45 lat i do tej pory nie miałam problemów z miesiączką. Od 2lat pojawia mi się problem z plamieniem między miesiączkami nie zawsze ale często. Badania cytologiczne sa dobre.Mam łuszczycę i bedąc w szpitalu byłam naświetlana i własnie wtedy pojawił się problem. Mam pytanie czy naswietlanie może być tego powodem czy to jest związane z wiekiem i hormonami ? Zaznaczam że w czasie kontaktów nie odczuwam bólu. Bardzo proszę o radę, z góry dziękuję i pozdrawiam. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Witam Układ hormonalny jest bardzo czuły i może reagować zaburzeniami na wiele najróżniejszych czynników. W Twoim przypadku obydwa czynniki mogły się nałożyć i spowodować plamienia międzymiesiączkowe. Obawiam się, że takie problemy z miesiączką mogą się teraz powtarzac. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Dziękuję za wyjasnienie mojego problemu, ale nie wiem czy mam się bać, czy to jest proces postępujacy na który ne mam wpływu, pozdrawiam. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Witam Uważam, że to nic złego, ale mimo wszystko powinnaś się przebadać, aby niczego nie przeoczyć. Warto wykonać badanie usg, aby sprawdzić grubość śluzówki macicy oraz prawidłowość jajników. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Jeszcze raz dziękuję, naprawdę ulżyło mi.A przebadam się napewno by uspokoić się do końca pozdrawiam Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |