Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 12-09-2011

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.3)

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Temat: Plamienie międzymiesiączkowe [5]

Data dodania: 06-02-2012, 11:04
zgłoś do moderacjicytuj
Mam 45 lat i do tej pory nie miałam problemów z miesiączką. Od 2lat pojawia mi się problem z plamieniem między miesiączkami nie zawsze ale często. Badania cytologiczne sa dobre.Mam łuszczycę i bedąc w szpitalu byłam naświetlana i własnie wtedy pojawił się problem. Mam pytanie czy naswietlanie może być tego powodem czy to jest związane z wiekiem i hormonami ? Zaznaczam że w czasie kontaktów nie odczuwam bólu. Bardzo proszę o radę, z góry dziękuję i pozdrawiam.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 07-02-2012, 08:39
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Układ hormonalny jest bardzo czuły i może reagować zaburzeniami na wiele najróżniejszych czynników. W Twoim przypadku obydwa czynniki mogły się nałożyć i spowodować plamienia międzymiesiączkowe. Obawiam się, że takie problemy z miesiączką mogą się teraz powtarzac.
Data dodania: 07-02-2012, 13:12
zgłoś do moderacjicytuj
Dziękuję za wyjasnienie mojego problemu, ale nie wiem czy mam się bać, czy to jest proces postępujacy na który ne mam wpływu, pozdrawiam.
Data dodania: 07-02-2012, 14:07
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Uważam, że to nic złego, ale mimo wszystko powinnaś się przebadać, aby niczego nie przeoczyć. Warto wykonać badanie usg, aby sprawdzić grubość śluzówki macicy oraz prawidłowość jajników.
Data dodania: 08-02-2012, 18:00
zgłoś do moderacjicytuj
Jeszcze raz dziękuję, naprawdę ulżyło mi.A przebadam się napewno by uspokoić się do końca pozdrawiam smile