Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 12-09-2011

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.3)

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Temat: Pokrzywka podczas miesiączki i dni płodnych. [3]

Data dodania: 05-02-2012, 17:51
zgłoś do moderacjicytuj
Witam, kilka lat temu poroniłam w 7tc, od tego czasu miewam problem podczas miesiączki i dni płodnych. Otóż z drugi miesiąc (?) w pierszym dniu miesiączki pojawia się na moich udach swędząca pokrzywka, ktróra utrzymuje się do ostatniego dnia płodnego. Byłam u arelgologa, który po wstępnych testach stwierdził, że nie mam na nic uczulenia i przyczyna moga byc hormony. Zwróciłam się z problemem do mojejgo ginekologa (dodam, że mam problem równiez z zajściem w ciążę) on jednak zbagatelizował problem pokrzywki i skupił się na problemie z zajściem w ciążę. Ręce mi opadają bo nie wiem do kogo mam się zwrócić. Czy cierpię na jakieś zaburzenia hormonalne? Jak mogę to sprawdzić i do jakiego specjalsty się zwrócić?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 06-02-2012, 16:53
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Być może masz uczulenie na wkładki higieniczne, podpaski lub detergenty którymi się podmywasz lub proszki w których wyprałaś bielizne.
Data dodania: 06-02-2012, 17:37
zgłoś do moderacjicytuj
Testy niczego nie wykazały. Pokrzywka pojawia się co drugi cykl...w regularnych odstępach czasowych. Zawsze jest taki sam scenariusz jednego miesiąca jest wszystko ok, nawet nie czuję, że mam okres, nie mam żadnych wysypek, skóra jest gładka i samopoczucie bardzo dobre, a w następnym miesiącu zwijam się z bólu i nogi mam obsypane tym paskudztwem, dni płodne również nie należą w tym czasie do przyjemnych z powodu bólu prawego jajnika i podbrzusza. frown