Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 12-09-2011

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.3)

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Temat: Problem z łechtaczką [7]

Data dodania: 04-02-2012, 22:12
zgłoś do moderacjicytuj
Z partnerką często uprawiamy bdsm, jakies 3 dni temu po naszych igraszkach zauważyliśmy lekkie pieczenie w okolicy łechtaczki, jakby świąd z objawami zaczerwienionych plamek na łechtaczce i bólu przy dotyku, jakby była zapuchnięta.
Nie wiem czy moglismy niechcący podraznic, czy skaleczyc łechtaczkę, czy też może byc to spowodowane podrażnieniem/uczuleniem przez koronkową bieliznę?
Prosze Mi powiedziec czy jest potrzebna wizyta u ginekologa, Czy to moze miejscowy stan zapalny i czy to można smarowac Oxycortem lub mascią Flucinar N? smile prosze o szybką odpowiedz..

Abwesencheit

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
edytowano: 05-02-2012, 14:20
Data dodania: 06-02-2012, 16:48
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Myślę, że to podrażnienie lecz nie można wykluczyć stanu zapalnego. Można podmywać się np tantum rosa. Nie powinno się używać żadnych detergentów, żeli do higieny intymnej, mydeł, unikać również wkładek higienicznych. Przez kilka dni proponuję "odpocząć" od "igraszek". Jeżeli sytuacja nie ulegnie poprawie wówczas pozostanie wizyta u ginekologa w celu przepisania antybiotyku.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 06-02-2012, 19:23
zgłoś do moderacjicytuj
Stosowala już Tamtum Roza z irygatorem, ale pojawia się problem przy poruszniu się i ból uniemożliwia siedzenie, dotyk bielizny powoduje także ból.
Proszę mi powiedziec jak moge ulżyc partnerce w cierpieniu zanim to się zagoi? Ile dni może leczyc się taki stan zapalny ile powinismy czekac? partnerka probowała talkowac to miejsce, jednak chwilowo działa przeciwbólowo. Moze mi Pani doktor polecic jakąś masc miejscowo przeciwbolową np. na noc? pozdrawiam cry
Data dodania: 07-02-2012, 08:32
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Obawiam się, że jeżeli dolegliwości są już tak bardzo nasilone, że uniemożliwiają codzienne funkcjonowanie to wizyta u lekarza będzie konieczna. Nie powinno sie stosować zasypek bo to może podrażniać dodatkowo. Powinna unikać obcisłej bielizny czy obcisłych spodni. Można stosować clotrimazol w kremie, to może troszkę ulży.
Data dodania: 11-02-2012, 11:42
zgłoś do moderacjicytuj
Masc która Pani polecila zastosowalismy, jednak zapalenie samoistnie ustąpiło, jednak w drugim miejscu na łechtaczce pojawiły sie białe krostki,ktore po wyciśnięciu powodują lekie ranki.
Prosze mi powiedziec czy to opryszczka płciowa? czym można zneutralizowac rozprzestrzenianie się nowy krostek i ich pękania.
Data dodania: 14-02-2012, 13:33
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Jeżeli pojawiaja sie krostki to wizyta u ginekologa jest konieczna. Byc może to zakażenie wirusowe jak opryszczka czy kłykciny kończyste. Im wcześniej zostanie rozpoznane tym lepiej. Poza tym w takim przypadku konieczne jest podjęcie leczenia przez oboje partnerów seksualnych.
Data dodania: 14-02-2012, 16:47
zgłoś do moderacjicytuj
Witam

Bylismy dzis u ginekologa, po badaniach które są dobre lekarz wykluczył opryszczkę i kłykciny, a okazalo sie ze moja partnerka ma uczulenie na chlor zawarty w wodzie. Wysypka oraz rany byly spowodowane zaognionym stanem zapalnym ktory codziennie nawracał własnie przez chlor. Lekarz stwierdzil ze na początku kuracji moja partnerka powinna podmywac się wodą z butelki przebadaną i stosowac jogurt naturalny jako kompres odbudowywujący naturalną florę kobiecą.
Zapisal takze antybiotyk do ustny. Pozdrawiam i dziekuje za rady.