Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 12-09-2011

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.3)

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Temat: :) [10]

Data dodania: 28-01-2012, 18:33
zgłoś do moderacjicytuj
Witajcie dawno zagladalam drogie panie, ale chciala sie podzielic pewnymi spostrzezeniami, pierwsza ciaza przeszla bez zarzutow porod tak samo, zatem druga ciaza byla na poczatku oki ale od 7 miesiaca to sie umeczylam straszne bole krzyza podbrzusza,kurcze łydek i tak sie meczylam do 36 tygodnia ciazy az doszly skurcze polezalam tydzien w szpitalu skurcze przeszly dostalam kroplowki ale rozwarcie bylo male - tak mnie bolalo ze sie tazalam z bolu po dwoch dniach od wyjscia ze szpitala mialam kontrole i jak milo bylo gdy po nastepnych 2 dniach stala sie piekna rzecz porod -moj cudownych chlopczylk pojawil sie na swiecie, i coz teraz jestem w 3 ciazy (32) tydzieni zaczyna sie podobnie jak w poprzedniej ciazy dodam ze lekkie skurcze juz sie zaczely -powiedzcie mi panie bardziej doswiadczone he czy jest mozliwe ze dziudzius moze szybciej chciec przyjsc na świat ?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 29-01-2012, 14:05
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj
Zawsze może się zdarzyć, że z powodu różnych czynników poród rozpoczyna się wcześniej niż powinien. Należy pamiętać o ty, iż w ostatnich tygodniach ciąży kobieta może odczuwać delikatne stawiania (twardnienia) macicy. W ten sposób macica "trenuje" czyli przygotowuje się do porodu. Jeżeli jednak te skurcze zaczną być regularne jest to sygnał by niezwłocznie udać się do lekarza lub szpitala.
Data dodania: 07-02-2012, 15:42
zgłoś do moderacjicytuj
jest juz to 33 tydzien i dokladnie od niedzieli wieczora mecza mnie okropnie skurcze w podbrzuszu przedewszystkim po bokach nie mowiac jak krocze jest obolałe
niechce zbyt panikowac i jechac na pogotowie pomysla ze jestem jakas histeryczka rodzaca 3 dziecko w czwartek mam wizyte i mam nadzieje ze cos mi powie lekarz

Matko Boska te bole -skurcze wykoncza mnie. Moze ktoras z pan doradzi mi co mam zrobic jechac czy czekac do czwartku
Data dodania: 07-02-2012, 16:40
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Jeżeli odczuwasz aż tak mocno skurcze, brzuch robi się twardy a skurcze pojawiają się regularnie proponuję zgłosić się jak najszybciej do szpitala.
Data dodania: 09-02-2012, 21:52
zgłoś do moderacjicytuj
I coz jestem po wizycie u gin ale niestety nic nowego sie nie dowiedzialam, mam odpoczywac oszczedzac sie a i diete wprowadzic, tylko jak tu sie oszczedzac przy dwojce dzieci a maz cale dnie w pracy a niestety dziadkowie daleko ehhh confusedconfused mowiac lekarzowi o bolach to mi odpowiedzial ze to normalne dodajac widzimy sie za miesiac na ostatniej wizycie ciekawe czy zdaze na ta wizyte -taka ta nasza służba zdrowia zadnej pomocy
Data dodania: 14-02-2012, 13:38
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Jeżeli lekarz stwierdził po badaniu, że wszystko jest w porządku to się nie martw. Jestem pewna, że jeżeli cokolwiek by się lekarzowi nie podobało to wysłałby Cię do szpitala.
Data dodania: 27-02-2012, 21:55
zgłoś do moderacjicytuj
co do tego badania to oprocz obmacania brzucha to niczego wiecej nie bylo, za to teraz od dobrych paru dni bole kregoslupa i skurcze przechodzace z plecow nasiliły sie strasznie nawet teraz siedzac boli okopnie. Bol jest stasznie podobny do boli miesiaczkowych normalnie jakby parło ciaglo cos od srodka plus do tego wszystkiego zgaga wykancza, biegunka, i te bieganie co 5 min siusiu wrecz tragedia a i przy kazdym mocniejszym skurczu czuje jakby cos wyciekało ze mnie jak patrze na bielizne to widac biała galaretke czyli zapewne ten caly czop sluzowy, a tu jeszcze troche czasu do porodu zostało no chyba ze te skurcze i inne dolegliwosci sa objawem zblizajacego sie porodu sama juz sie w tym gubie jak tu kazda ciaza inna ehhh
Data dodania: 28-02-2012, 11:48
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Na Twoim miejscu zgłosiłabym się na izbę przyjęć do szpitala. Regularne mocne skurcze mogą być objawem rozpoczynającej się akcji porodowej. Powinnaś prócz badania wewnętrznego w trakcie którego lekarz powinien ocenić szyjkę macicy (czy nie jest skrócona, rozpulchniona, rozwarta), mieć również wykonane KTG (zapis skurczów macicy i skurczów macicy). Takie podstawowe badania pozwolą ocenić Twój stan.

BEATA

Data dodania: 02-03-2012, 15:47
zgłoś do moderacjicytuj
prosze o szybka pomoc odpowiedz - wczoraj wieczorkiem podczas kapiel depilowalam sie....a ze ciezko mi sie schylac oparlamjedna noge o wanne a druga na podlodze zaczelam depilacje a tu nagle chlupneło ze mnie cos myslalam w pierwszej chwili ze nie utrzymalam moczu w koncu tak sie zdaza w ciazy ale probujac zatrzymac chlupanie nie dalo rady bylo to przezroczyste i zapach dziwny jakby sperma - 3 ciaza ale jeszcze cos takiego mi sie nie zdazylo moze ktos mial podobny przypadek i podpowie co to bylo wody czy mocz i oczywiscie podpowie co robic ?
Data dodania: 03-03-2012, 17:44
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Natychmiast zgłoś się na izbę przyjęć, bo odeszły Ci wody.

BEATA