Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 12-09-2011

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.3)

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Temat: Brązowe plamienie i okres PO [7]

Data dodania: 12-12-2011, 17:55
zgłoś do moderacjicytuj
Witam serdecznie,

Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że wcześniej nie miało tu mnie miejsca oraz nie przyjmuję antykoncepcji hormonalnej..
A teraz do rzeczy..3 dni temu zaczęło mi się brązowe plemienie..dzisiaj godzinę temu zauważyłam krawienie..myślałam, że dostałam normalnego okresu (choć ten się mocno spóżnił - tydzień czasu)..
Teraz jednak widzę, że krwawienie ustało.
Dodatkowo dodam, że odczuwam dziwne skurcze jelit, bezbolesne..mam opuchnięty wzgórek łonowy oraz twarde podbrzusze - również bezbolesne przy dotyku.
Do tego mogę dodać wieczne zmęczenie, które mogę sobie wytłumaczyć bezsennością, kiepsko sypiam i czuję lekkie ciągniecie w dolnych partiach..Żadnych dolegliwości typu swędzenie, pieczenie, nieprzyjemne zapachy itp.. mogłby mi ktoś wyłtumaczyć co się może dziać ? Wizytę u mojej ginekolog mam dopiero w przyszłym tygodniu !

Pozdrawiam i proszę o wskazówki..

Ania

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 13-12-2011, 02:14
zgłoś do moderacjicytuj
bardzo bym prosiła o jakąś sensowną wskazówkę, poradę..bo chyba nie doczekam do tej wizyty :/
Oddano 2 głosy
Data dodania: 13-12-2011, 08:06
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj
Jeżeli jesteś osobą współżyjącą płciowo to musisz brać pod uwagę, że doszło do zapłodnienia i ciąży. Objawy, które odczuwasz są bardzo charakterystyczne dla wczesnej ciąży oraz poronienia zagrażającego. Proponuję wykonanie testu ciążowego a najlepiej beta hcg z krwi. Jeżeli wyniki nie potwierdzą ciąży to najprawdopodobniej są to zaburzenia hormonalne.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 13-12-2011, 18:15
zgłoś do moderacjicytuj
Dziękuję bardzo za odpowiedź na mój post..Fakt, biorę to pod uwagę.. niby okres jest, ale jest mniej obfity a mnie dziś cały dzień potwornie mdli.. cóż, dowiem się niedługo smile
Oddano 2 głosy
Data dodania: 13-12-2011, 22:51
zgłoś do moderacjicytuj
ja takie objawy mialam w ciaży a przynajmniej niektóre z nich powodzenia życzę smile
Image
http://enpr.pl/lena28
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 13-12-2011, 23:40
zgłoś do moderacjicytuj
Kurczę, po moich doświadczeniach sprzed roku to byłaby naprawdę miła niespodzianka.. smile zobaczymy smile
Oddano 2 głosy
Data dodania: 14-12-2011, 20:37
zgłoś do moderacjicytuj
zrób test
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos