Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 12-09-2011

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.3)

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Temat: Jaka diagnoza????? [4]

Data dodania: 14-11-2011, 18:50
zgłoś do moderacjicytuj
Witam wczoraj spędziłam cały dzień w szpitalu z powodu bóli brzucha,było podejrzenie wyrostka ponieważ bolał mnie w prawym dole biodrowym i okolicy pępka .Wyszlo w usg jamy brzusznej jakieś nieprawidłowości typu powiększone węzły chłonne i wolny płyn w zatoce douglasa.Miałam również robione usg ginekologiczne i tam cytuje :trzon macicy tyłozgięty,skręcony w osi dlugiej jajnik lewy b/z jajnik prawy z hipoechogeniczną zmianą śr.17mm(ciałko żółte krwotoczne?) endometrium grubości 10mm.W zatoce Douglasa ślad płynu.endocervix poszerzone do szer.4,5mm i niewiem co sądzić proszę o opinie confused dodam że od 4 lat choruję na toczeń układowy z zespołem antyfosfolipidowym
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
edytowano: 14-11-2011, 18:56
Data dodania: 14-11-2011, 20:52
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj
Moim zdaniem powinnaś mieć wykonane beta hcg oraz laparoskopię.
Data dodania: 15-11-2011, 08:15
zgłoś do moderacjicytuj
ciąże wykluczono !ale nic o laparoskopi mi nie powiedzieli ? a co to w wogóle może byc to ciałko żółte?
Data dodania: 15-11-2011, 08:50
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj
Skręcony jajnik najczęściej wymaga szybkiej interwencji chirurgicznej. Nie bardzo mi to pasuje ponieważ jajnik w skręcie daje niesamowite dolegliwości bólowe. Płyn w zatoce duglasa może świadczyć o tym, że jest już po owulacji a ciałko żółte tworzy się z pękniętego pęcherzyka Graffa i jeśli nie doszło do zapłodnienia zanika.