Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 12-09-2011

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.3)

Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Temat: Nadzerka [3]

Data dodania: 27-08-2011, 23:26
zgłoś do moderacjicytuj
Witam serdecznie.Jakies osiem lat temu dowiedzialam sie ze mam nadzerke.Urodzilam dwujke dzieci.Robilam badania cytologiczne i jak do tej pory bylo dobrze.Ostatnie badanie mialam robione jakies piec miesiecy temu I wyszlo mi zapalenie szyjki macicy, na wyniki czekalam trzy miesiace i w tym czasie wyczolam na szyjce macicy guzek.Najpier byl jeden teraz wyczowam ich kilka.Czy to moze byc przez nadzerke, czy mogl mi sie zrobic rak szyjki macicy.Bardzo sie wystraszylam,dodam jeszcze ze tak tydzien przed miesiaczka pojawiaja sie lekkie plamienia i uplawy z krwia.myslalam ze to od zapalenia szyjki macicy i po czopkach dopochwowych to przejdzie ale sie znowu pojawilo.Wydaje mi sie ze ten pierwszy guzek ktorego wyczolam powiekrzyl sie troche.Prosze o pomoc, czy mam powtuzyc badanie cytologiczne i czy zglosic sie do lekarza.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 28-08-2011, 10:01
zgłoś do moderacjicytuj
krwawienia pomiędzy cyklami może powodować zarówno nadżerka jak i polipy w pochwie-idź do lekarza
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
Oddano 3 głosy
Data dodania: 28-08-2011, 20:14
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj
Koniecznie zgłoś się do lekarza. Zmian na szyjce macicy nie należy lekceważyć. Mogą być to zarówno zmiany wirusowe np. kłykciny kończyste, jak i zmiany łagodne typu polipów ale także może to być zmiana nowotworowa (bardzo mało prawdopodobna, jeżeli badanie cytologiczne było w porządku). Być może odnowiła się nadżerka. Niestety bez badania nic nie da się powiedzieć.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos