jest jeszcze szansa? prosze o odpowiedzi
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
Forum - Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjenta
hejka jest jeszcze szansa? prosze o odpowiedzi Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
test ciążowy można robic już w 5 dn po odbyciu stosunku Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Żaden test ciążowy ciąży nie wykryje w 5 dni po stosunku, bo samo zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki w macicy trwa min. 6 dni. Najszybszy wynik da test z krwi beta HCG, bo już ok. 10 dni od stosunku. Zwykły domowy najpewniejszy jest po dniu spodziewanej miesiączki. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
...Inną kwestią jest moment kiedy współżyliście i czy miałaś wówczas dni płodne?! Nawet jeśli, to jedynie 15-25% par zachodzi w ciążę w trakcie jednego cyklu... starać się trzeba zwykle o wiele dłużej. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
my staramy sie praktycznie codziennie... wspomne ze jedna ciaze poronlam w marcu... dostalam krwawienia... ale ginka powiedziala ze to zwykly przypadek... obecnie jestem za granica i musza mi wystarczyc testy domowe ;/ Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Natka, moja rada: prosta ale skuteczna - starajcie się rzadziej, codzienne stosunki osłabiają ruchliwość plemników, co dwa, trzy dni. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Potwierdzam jak wyżej: im częściej współżyjecie tym trudniej zajść w ciążę. Plemniki potrzebują ok 72godzin na osiągnięcie pełnej dojrzałości. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
o kurcze Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |