Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Wszystko się zgadza. W P-niu problemy (i to nie małe) zaczynają się gdy okazuje się, że dziecko (płod) ma wady i rodzice mogą wybrać terminację. Taka opcja psuje poznańskim lekarzom statystyki, bo o światopogląd nie chodzi skoro kierują np. do Holandii lub do Warszawy lub prywatnie. N73 Iza z Michałkiem 32tc Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Danka mama Wiktorki ur 05.07.2008 (Aniołka 04.2006 Aniołka Anielki 30.11.2009) Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Karolinko, dzwoń, wszystkie próbki, bez względu na to gdzie była robiona amnio idą do Zakładu Genetyki, tylko oni robią te badania i potem wyniki rozwożą do ośrodków w których była amnio. MAsz telefon do źródła, więc warto spróbować!!!!!! E z Mikołajkiem Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
bede dzwonic za chwile... mam nadzieje ze maja otwarty sekretarait jescze......... Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Karolina, dzwonilas? Mam nadzieje ze juz znasz wyniki i wszystko dobrze? Kasiu Z, oczywiscie trzymam kciuki za Twoje usg. Oby ten koszmar w koncu sie skonczyl i wszystko wyszlo dobrze. Ty jak kazda inna kobieta zaslugujesz na to, zeby cieszyc sie ciaza a nie ciagle zyc w napieciu. Napisz co Ci powiedzieli lekarze. Basia Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Gość 2010-04-20 12:46:35 Broniu! Rozumiem, że nie ma Waszych wyników tj Twoje i męza, ale dzecka juz napewno coś mają. Napewno juz cos widzą. Muszą cos powiedzieć wiecej jak to wygląda na ten moment. Tyle czasu. Znajoma, która zajmuje się badaniami, wytłumaczyła mi to tak: Przy badaniach genetycznych, jak wychodzi coś nietypowego - to jest błądzenie we mgle... Trzeba znaleźć taki fragment DNA w którym coś odbiega od normy - do tego trzeba zaprojektować fragmenty komplementarne (pasujące) i po kolei każdy "przykładać" i porównywać.Przykładowo, chromosom zawiera 158 milionów par zasad (elementów) a te sondy do szukania niewłaściwej konfiguracji mają po 20-30 elementów... Dlatego to tak długo trwa. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
dziewczyny przepraszam że dopiero teraz ale musiałam dojść do siebie jest źle a nawet fatalnie mam wielowodzie w każdej chwili może dojść do odklejenia się łożyska i porodu co może być niebezpieczne dla mnie jutro najprawdopodobniej (gin załatwia mi miejsce) kładę się na patologię ciąży małemu bedą podawać sterydy bo jeśli wody będą zwiększać się to niestety wywołają poród a sterydy są na rozwój płuc jeśli nie wywołaja to i tak prawdopodobnie urodzę w ciągu dwóch trzech tygodni boje się nie mam siły przerosło mnie to wszystko kasia z Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Kasiu! W ktorym jestes tygodniu? Nie poddawaj sie i nie trac nadziei. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |