ginekologia
Ginekologia  - forum dla rodziny i pacjenta
Grupa: OTWARTA

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.6)

Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Temat: spóźniający się okres [2913]

Data dodania: 03-02-2012, 21:33
zgłoś do moderacjicytuj
Dzięki wielkie za odp. Trochę się niepokoję, stres zapewne też robi swoje. Mam nadzieję, że to nie ciąża. W końcu byłoby to trochę dziwne zajść w ciążę w taki sposób, no ale okresu nie ma, więc różne myśli mi się nasuwają... Hmm kiedyś miałam dość poważne problemy z miesiączkowaniem, miałam torbiel na jajniku, raz nawet zdarzyło się, że miałam olbrzymi przerost endometrium i przez to mój okres trwał niemal miesiąc.. Ale wydawało mi się, że już wszystko się ustabilizowało.
Nie28, mogłabyś opisać swój przypadek? Byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam, MX
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 05-02-2012, 02:23
zgłoś do moderacjicytuj
Cześć. Powiem Ci tak. Od czasu do czasu są okresy, które dają niepewność. Masz to w momencie kiedy bierzesz lek czy uprawiasz seks.W moim przypadku tak było,że czekałam na okres 57 dni,aż tu nagle na koniec roku nadszedł. Póki co jest teraz ok.
Występuje coś takiego,że okresu nie ma. Spokojnie, w razie czego zawsze możesz nas zapytać jak to jest.
Jest to uczucie niemiłe nie mieć okresu, bo ta
niepewność o ciążę. Bądźmy dobrej myśli. Pisz na bieżąco przebiegu sprawy smile

Pozdrawiam Ania
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
Oddano 4 głosy
Data dodania: 05-02-2012, 19:19
zgłoś do moderacjicytuj
czesc mam problem... spoznia mi sie okres dzis o dwa tygodnie z czym to moze byc zwiazane ??
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 06-02-2012, 20:02
zgłoś do moderacjicytuj
Witam

A jak wyglądały Twoje ostatnie dwa tygodnie ? wink
Działo się coś szczególnego czy były to normalne standardowe dni ?:>

Pozdrawiam
Rafał

Potrzebujesz szybkiej odpowiedzi?...Napisz na ten e-mail \"kosa123@buziaczek.pl\"

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 06-02-2012, 20:37
zgłoś do moderacjicytuj
Mam nadzieję,że już jest u Ciebie wszystko w porządku.Jesteśmy tylko kobietami smile
Data dodania: 07-02-2012, 14:31
zgłoś do moderacjicytuj
witam,
mi czesto sie spóźnia okres wszytsko przez stres, nerwy spowodowane oczekiwaniem na zaciążenie.. frown
Oddano 1 głos
Data dodania: 07-02-2012, 15:51
zgłoś do moderacjicytuj
Witam ponownie
Ehh... zachowałam się strasznie nie odpowiedzialnie wczoraj. Mimo tego, że spóźnia mi się okres to wczoraj współżyłam z chłopakiem frown myślałam, że moze mnie to odstresuje, ale teraz mam jeszcze większe obawy. Wszedł we mnie kilka razy bez prezerwatywy, ale potem założył i było ok, wytrysk miał już poza moim ciałem.. Jak myślicie, jakie jest prawdopodobieństwo ciąży? Dodam tylko, że okres spóźnia mi się tydzień, a wcześniej (jakoś tak 7-8.01) też miałam stosunek, ale bylismy zabezpieczeni, bez wytrysku.. Pomocy, bo stres mnie po prostu paraliżuje frown
Pozdrawiam, MX
Oddano 1 głos
Data dodania: 07-02-2012, 16:21
zgłoś do moderacjicytuj
MX
a robiłaś test? być może jesteś w ciąży a jeśli test będzie negatywny to najlepiej bedzie jak udasz sie do ginekologa. Opóźnienie jak juz pisałam może być spowodowane stresem.. wydaje się to banalne ale niestety takie czynniki jak stres i nerwy lub zla dieta niekorzystnie działają na nasz organizm frown
Data dodania: 07-02-2012, 16:59
zgłoś do moderacjicytuj
Witam

"Wszedł we mnie kilka razy bez prezerwatywy, ale potem założył i było ok, wytrysk miał już poza moim ciałem.. Jak myślicie, jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?"

To nie powinno spowodować ciąży wink

Co do wcześniejszych stosunków jeżeli gumka nie pękła a spusty były poza to nie ma też raczej czym się przejmować.
Stres blokuje okres bardzo skutecznie, proponuję się rozluźnić zrobić sobie z chłopakiem miłe popołudnie oderwać się myślami od tego tematu ! smile

Pozdrawiam
Rafał

Potrzebujesz szybkiej odpowiedzi?...Napisz na ten e-mail \"kosa123@buziaczek.pl\"

Oddano 1 głos
Data dodania: 07-02-2012, 17:21
zgłoś do moderacjicytuj
Rafał dobrze jest mówić, a dziewczyna się stresuje.
Nie, nie jesteś w ciąży. Odczekaj jeszcze 4- 5 dni. Gdy nic się nie zmieni kup test ciążowy. zawsze lepiej jest się upewnić. Informuj nas na bieżąco o Twojej sprawie.Pozdrawiam.