ginekologia
Ginekologia  - forum dla rodziny i pacjenta
Grupa: OTWARTA

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.6)

Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Temat: brązowy śluz [3]

Data dodania: 07-02-2012, 14:00
zgłoś do moderacjicytuj
Dsisiaj zauważyłam, że z mojej pochwy leci niewielka ilość brązowego śluzu. Mój poprzedni okres rozpoczął się 20 stycznia i trwał ok. 4 dni (od jakiś 2 lat mam regularny okres). Po okresie uprawiałam seks z moim chłopakiem, zabezpieczyliśmy się prezerwatywą, niestety pod koniec stosunku zauważyłam, że pękła, lecz mój chłopak nie był wtedy w środku. Sperma była na moich udach blisko pochwy, ale nie wydaje mi się, że mogło dojść do zapłodnienia. Od dwóch dni dokuczały mi skurcze jajników (takie jak zawsze przy okresie). Chciałam jeszcze wspomnieć, że podczas moich okresów leci mi ogromna ilość skrzepów i kiedyś czytałam, że takie objawy mogą być powiązane z mięśniakami. Do tego mama miała raka piersi i nie wiem czy ma to jakieś powiązania? I czy mogę być w ciąży?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
Oddano 4 głosy
Data dodania: 07-02-2012, 14:06
zgłoś do moderacjicytuj
Jakieś szanse na ciąże są, ale bardzo malutkie. Co do skrzepów nie jest to objaw normalny i wymaga konsultacji ginekologicznej. Jeśli boisz się ciąży poczekaj do terminu miesiączki i zrób test. Natomiast w związku z chorobą Twojej mamy, to radzę badać piersi i kontrolować je, ponieważ jesteś w grupie ryzyka. Pozdrawiam smile
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 07-05-2012, 11:25
zgłoś do moderacjicytuj
uprawiałam wczoraj sex z moim chłopakiem bardzo sie kochamy i nie chcemy miec jeszcze dzieci i sie zabezpieczamy tylko prezerwatywą nie pekła a ni nic bo jak moj chlopak dochodzi stara sie wyjmowac ze by nic sie nie stało ale mam pytanie czy w prezerwatywie sa jakies szanse ze moge zajsc w nie chciną ciążę prosze o odpowiedz.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź