ginekologia
Ginekologia  - forum dla rodziny i pacjenta
Grupa: OTWARTA

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.6)

Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Temat: Ciąża po ciązy [5]

Data dodania: 07-01-2012, 14:29
zgłoś do moderacjicytuj
Witam mam problem mam 3 miesieczna córeczke i karmie ja piersia tylko butle ma na noc.ostatnio mochałam sie z facetem i zsunęła nam sie gumka wisiałaa we mnie potem zobaczyłam ze jest pusta a była pełan jakie jest ryzyko ze zajde w ciąże. Jeszcze nie miałam okresu po ciąży
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 07-01-2012, 15:05
zgłoś do moderacjicytuj
KARMIENIE PIERSIĄ NIE WYKLUCZA ZAJŚCIA W CIĄŻĘ. MUSISZ UZBROIĆ SIĘ W CIERPLIWOŚĆ, JAK MIAŁAŚ OWULACJĘ TO MOGŁO DOJŚĆ DO ZAPŁODNIENIA, ZA JAKIEŚ DWA TYGODNIE ZRÓB TEST I BĘDZIESZ WIEDZIAŁA. POZDRAWIAM
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 07-01-2012, 15:25
zgłoś do moderacjicytuj
Jak się dowiedzieć kiedy mam owulacje jak jeszcze nie miałam okresu po ciąży? Boje się bo jeszcze się nie otrząsnełam po 1 ciązy a juz może być druga. Na innych forach czytałam ze do 3 miesiaca po porodzie jest antykoncepcja laktacyjna a mała jutro skonczy 3 miesiace a kochalismy sie w srode
Data dodania: 07-01-2012, 17:51
zgłoś do moderacjicytuj
to idż do ginekologa, na usg widać czy jest pęcherzyk czy go nie ma. jak nie ma to spoko, nie ma ciąży, i wtedy spytaj o antykoncepcję
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 09-01-2012, 13:19
zgłoś do moderacjicytuj
andzia42 2012-01-07 17:51:19 to idż do ginekologa, na usg widać czy jest pęcherzyk czy go nie ma. jak nie ma to spoko, nie ma ciąży, i wtedy spytaj o antykoncepcję

W tak krótkim czasie od "ryzykownego" stosunku lekarz nic nie byłby w stanie wykryć, nawet pęcherzyka nie zobaczy.
Jak pisałam w innym wątku prawdopodobieństwo ciaży jest niewielkie. Ale tak dla własnego spokoju test po trzech tygodniach mozesz zrobić.
Image

Image