Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
| Najnowszy komentarz w tym wątku | |
hej co tam u was?u nas wszystko ok kończymy 12 tydzień byłam u uzg dopochwowym i wszystko w porządku Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź | |
coś się ze mną dzieje ostatni okres miałam 30 listopada do 3 grudnia czyli już powinna dostać co prawda bolało mnie podbrzusze tak jak na miesiączkę ale wzięłam nospe i przestało ponad 4 miesiące temu zaszła w ciąże ale musiałam usunąć była to ciąża pozamaciczna frown chciała bym znów zajść w ciążę ale boję się że sytuacja się powtórzy frown od kilku dnia bardzo stoją mi sutki i są twarde jak skała ale nie mam żadnych nudności ani wymiotów!!!! |
Moze wszystko się jeszcze dobrze nie unormowało po zabiegu, ale jeżeli też istnieje prawdopodobieństwo ciaży powinnaś zrobić test. Już powinien wykazać. I nie trzeba zakładać, ze znowu będzie ciaża pozamaciczna, trzeba być dobrej myśli. Wiele kobiet po takim zabiegu normalnie miały zdrowe dzieciaczki. Pozdrawiam |
mam nadzieję ze to ciąża w końcu minęło już trochę czasu |
dziś rano zrobiłam test jedna kreska była widoczna a druga bardzo blada przyjaciółka mi dziś w pracy powiedziała że to za wcześnie że by test wyszedł pozytywny???mówi że bym jeszcze muszę trochę poczekać??to dlaczego mnie sutki bolą i stoją jak wariaty ból podbrzusza |
A dlaczego miałabyś dalej czekać?. Test spokojnie już powinien wykazać, bo minął miesiąc od ostatniej miesiączki i jak jest ta druga blada kreseczka to gratuluję. Już pomału powinnaś pomyśleć o wizycie u gina. |
wybieram się do niego w następnym tygodniu w tym już nie dam rady |
Kicia jak najbardziej test rano, wtedy jest największe stężenie hormonu ciążowego i wtedy ta druga kreseczka powinna być ciemniejsza, aniżeli z testu robionego popołudniem. Dokładnie z porannego moczu, więc po wstaniu i przy pierwszej wizycie w toalecie. A wiec oszczędzaj się, na pewno nic sie nie stanie. Życzę powodzenia. |
![]() Gość | Zanim pójdziesz do ginekologa zrób test z krwi bhcg koszt ok 26 zł w laboratorium wykrywa ciąże szybciej niż zwykły test z apteki jest bardziej czulszy .Jeśli wynik będzie od5 w górę gratuluję oznacza ciąze powtórz badanie po 48 godz przyrost powinien być o 65% i z tymi wynikami do lekarza,mówię to z własnego doświadczenia tez straciłam swoją 1 ciąze 16 miesięcy temu a teraz zaczynam 13tydzień i wszystko idzie w dobrym kierunku Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
jeszcze zaczekam z tym badanie może test wykaże pod koniec tygodnia |
niestety nie jestem w ciąży Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |