ginekologia
Ginekologia  - forum dla rodziny i pacjenta
Grupa: OTWARTA

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.6)

Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Temat: co robić? [46]

Data dodania: 25-02-2012, 11:30
zgłoś do moderacjicytuj
hej co tam u was?u nas wszystko ok kończymy 12 tydzień byłam u uzg dopochwowym i wszystko w porządku smile widziałam dzidziusia i słyszałam jak bije serduszko już nie mogę się doczekać kolejnego uzg
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

1

2

3

4

5

...

»

z 5

Data dodania: 02-01-2012, 15:38
zgłoś do moderacjicytuj
coś się ze mną dzieje ostatni okres miałam 30 listopada do 3 grudnia czyli już powinna dostać co prawda bolało mnie podbrzusze tak jak na miesiączkę ale wzięłam nospe i przestało ponad 4 miesiące temu zaszła w ciąże ale musiałam usunąć była to ciąża pozamaciczna frown chciała bym znów zajść w ciążę ale boję się że sytuacja się powtórzy frown od kilku dnia bardzo stoją mi sutki i są twarde jak skała ale nie mam żadnych nudności ani wymiotów!!!!
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 02-01-2012, 16:12
zgłoś do moderacjicytuj
Moze wszystko się jeszcze dobrze nie unormowało po zabiegu, ale jeżeli też istnieje prawdopodobieństwo ciaży powinnaś zrobić test. Już powinien wykazać.
I nie trzeba zakładać, ze znowu będzie ciaża pozamaciczna, trzeba być dobrej myśli. Wiele kobiet po takim zabiegu normalnie miały zdrowe dzieciaczki.
Pozdrawiam
Image

Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
Oddano 3 głosy
Data dodania: 02-01-2012, 19:07
zgłoś do moderacjicytuj
mam nadzieję ze to ciąża w końcu minęło już trochę czasu
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 03-01-2012, 13:13
zgłoś do moderacjicytuj
dziś rano zrobiłam test jedna kreska była widoczna a druga bardzo blada przyjaciółka mi dziś w pracy powiedziała że to za wcześnie że by test wyszedł pozytywny???mówi że bym jeszcze muszę trochę poczekać??to dlaczego mnie sutki bolą i stoją jak wariaty ból podbrzusza
Oddano 2 głosy
Data dodania: 03-01-2012, 15:30
zgłoś do moderacjicytuj
A dlaczego miałabyś dalej czekać?. Test spokojnie już powinien wykazać, bo minął miesiąc od ostatniej miesiączki i jak jest ta druga blada kreseczka to gratuluję. Już pomału powinnaś pomyśleć o wizycie u gina.
Image

Image
Oddano 3 głosy
Data dodania: 03-01-2012, 15:37
zgłoś do moderacjicytuj
wybieram się do niego w następnym tygodniu w tym już nie dam rady frown mam nadzieje że przez ten tydzień dużo się zmieni powtórzę test jeszcze raz ale nie wiem kiedy go robić?jedni mówią że najlepiej rano,a drudzy że popołudniem?
Oddano 2 głosy
Data dodania: 03-01-2012, 15:41
zgłoś do moderacjicytuj
Kicia jak najbardziej test rano, wtedy jest największe stężenie hormonu ciążowego i wtedy ta druga kreseczka powinna być ciemniejsza, aniżeli z testu robionego popołudniem. Dokładnie z porannego moczu, więc po wstaniu i przy pierwszej wizycie w toalecie.
A wiec oszczędzaj się, na pewno nic sie nie stanie. Życzę powodzenia.
Image

Image
Oddano 3 głosy
Data dodania: 03-01-2012, 15:49
zgłoś do moderacjicytuj
Zanim pójdziesz do ginekologa zrób test z krwi bhcg koszt ok 26 zł w laboratorium wykrywa ciąże szybciej niż zwykły test z apteki jest bardziej czulszy .Jeśli wynik będzie od5 w górę gratuluję oznacza ciąze powtórz badanie po 48 godz przyrost powinien być o 65% i z tymi wynikami do lekarza,mówię to z własnego doświadczenia tez straciłam swoją 1 ciąze 16 miesięcy temu a teraz zaczynam 13tydzień i wszystko idzie w dobrym kierunku smile
Data dodania: 03-01-2012, 19:31
zgłoś do moderacjicytuj
jeszcze zaczekam z tym badanie może test wykaże pod koniec tygodnia
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 04-01-2012, 15:32
zgłoś do moderacjicytuj
niestety nie jestem w ciąży frownfrownfrownfrownfrown bo jak można w jednym miesiącu dostać dwie miesiączki cheesygrincheesygrin bo jeśli 30 listopada dostałam okresu i skończył się 3 grudnia to okres będzie po koniec stycznia!!!!! wszystko sobie przemyślałam i tak mi wyszło z moich obliczań biggrin tylko dlaczego bolą mnie sutki i mam bóle brzucha tego nie rozumiem frownfrown pomocy