ginekologia
Ginekologia  - forum dla rodziny i pacjenta
Grupa: OTWARTA

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.6)

Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta

Temat: Ratunku!!!! Co się dzieje z moim dzieckiem!!!??? [4]

Data dodania: 20-09-2011, 11:11
zgłoś do moderacjicytuj
Ratunku, pomocy!! Mam 28 lat i od 2 lat staraliśmy się z mężem o dzidziusia, ciągle bezskutecznie! W końcu się udało smile,lecz nie w tym problem. Obecnie jestem w 14tc, od wczoraj wieczorem strasznie zaczął boleć mnie brzuch, kręgosłup i jajniki.Całą noc nie przespałam.. Dziś rano wzięłam prysznic, bo jak słyszałam, ciepła woda łagodzi różne bóle.. W pewnym momencie z bólu zaczęło mi się kręcić w głowie, o mały włos nie zemdlałam, po czym po ok 1 minucie zaczełam krwawić skrzepowo, i wyleciał z mojej pochwy jakiś dziwny skrzep, taki plazmowy,krwisty, po czym ciurkiem ok ( na oko 15ml) czystej krwi.. Jestem przerażona, po tym zajściu minęło ok 30 minut, wciąż boli mnie brzuch, chodz już nie tak mocno.Teraz malutko plamie na taki różowy jasne kolor, z jakąś bezbarwną ciągnącą się wydzieliną.( słyszałam że w ciąży tak czasami jest, że się krwawi) Usiłuje dodzwonić się do mojego lekarza prowadzącego, lecz ma wył tel. a wszpitalu na oddziale go nie ma, również dzwoniłam.!Czy z moim dzidziusiem wszystko w porządku, co mam robić!?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 20-09-2011, 11:30
zgłoś do moderacjicytuj
nie powinnaś czekać ani chwili, koniecznie udaj sie do lekarza. Nawet do innego, niech sprawdzi czy wszystko w porządku.
Image

Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 20-09-2011, 11:47
zgłoś do moderacjicytuj
po pierwsze nie panikuj.. po drugie gorace prysznice i kapiele w ciazy nie sa wskazane zwlaszcza wczesnej!!! bóle jajnikow i brzucha raczej normalne..poniewarz jak moj lekarz mi wyjasnil jajniki są w ciązy pod biustem czyli nad brzuszkiem i wraz z powiekszaniem sie płodu ida do góry z tad ból....jesli boli cie w dole... to nie jajniki w 3 mies są one na wysokości talii kobiety...ból w dole moz byc spowodowany odklejeniem łozyska...powinnas udac sie jak najszybciej do lekarza... lub na izbe przyjec na ginekologię... nie bagatelizuj krwawienia... nie powinno występować ono w ciązy...
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 20-09-2011, 11:49
zgłoś do moderacjicytuj
czym szybciej udasz sie do lekarza tym lepiej... oczywiscie nie musi byc to nic powaznego..ale lepiej spac spokojnie... i nie denerwuj sie ... bo stres bardziej szkodzi twojemu dziecku niz cos innego...
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź