Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
![]() Gość | Witam, otóż mam problem. Moja pierwsza miesiączka wynosiła 9 dni. Kolejne były nieregularne i z czasem skróciły się do 7-8 dni, aż po dzień dzisiejszy. Miesiączki miałam bolesne odkąd pamiętam. Jakiś czas temu, podejrzewam, że zaraziłam się grzybicą jednak do lekarza jeszcze się nie dostałam. W tym miesiącu wydarzyło się coś dziwnego. 10go sierpnia dostałam miesiączkę, trwała (nawet nie była aż tak bolesna i obfita jak zawszę) tyle ile zawsze, czyli 7dni, a później cały czas miałam czerwono-brunatne plamienia. Teraz jestem w 19 dc i wczoraj wieczorem dostałam znowu miesiączkę. Piersi przez cały czas mam obolałe. Dodam, że kiedyś miałam wycinanego guza piersi. Co może być nie tak? Idę do lekarza na dniach, jednak obawiam się co raz bardziej. Ciąża w tym wypadku jest mało prawdopodobna, aczkolwiek współżyję, więc i to biorę pod uwagę. Proszę o odpowiedź! Pozdrawiam, Becia Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Mimo wszystko zrób test ciążowy aby wykluczyć ciążę Jeżeli test wyjdzie negatywny to albo masz zaburzenia hormonalne, albo zrobił się stan zapalny na tle grzybicznym, więc wizyta jak najbardziej wskazana Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos Oddano 1 głos |
![]() Gość | Aha-zapomniałam dodac, że ta miesiaczka 10.08 pojawiła się wcześniej niż zwykle! Bo 27 dc. Zazwyczaj mam okres co 29-35 dni. Dzięki za odpowiedź. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |