Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
| Najnowszy komentarz w tym wątku | |
![]() Gość | Ja biorę Yasminelle już 2 lata i jestem z nich zadowolona . Co prawda na początku też miałam jakieś skutki uboczne ale to przez pierwsze miesiące, bo organizm musiał się przystosować .. Nie mogłam spać, spadek libido, bóle głowy itp. Piersi też troche urosły, ale akurat na to nie narzekam ; ).. z cera od początku wszystko było dobrze .. te tabletki mają mała ilość hormonów, ale wiadomo, że na każda kobietę nie będą działały jednakowo Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Mogę opisać w skrócie moją przygodę z Yasminelle... Lekarz zalecił mi zmianę pigułek właśnie na Yasminelle (wcześniej przyjmowałam Novynette). Od dwóch tygodni przyjmuję ww. tabletki i jest okropnie. Dopadły mnie skutki uboczne,tj. huśtawki nastrojów, błyskawiczne pogorszenie cery, taki spadek libido że masakra! No i na dodatek nie mogę się dotknąć do piersi - są tak strasznie nadwrażliwe, że aż jestem zła! Na początku myślałam, że może tak reaguję na stres (nowa praca itd.), ale przecież piersi nie bolą ze stresu! Wczoraj w końcu zajrzałam do ulotki dołączonej do opakowania Yasminelle. I wszystko jasne! - wszystkie moje dolegliwości znalazłam w skutkach ubocznych!!! A nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów z przyjmowaniem jakichkolwiek leków! Żadnych skutków ubocznych, ani przeciwskazań! Zawsze dobrze wszystko tolerowałam... A teraz jestem wściekła! Wszystko mnie denerwuje, wsciekam się sama na siebie nie wiadomo o co... Mam już tego dość. Chcę wrócić do Novynette, które tak świetnie znosiłam! Wybiorę rozpoczęte opakowanie Yasminelle do końca i po przerwie wrócę do Novynette Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów Oddano 5 głosów |
Po Yasminelle również mam huśtawki nastrojów. Biorę je drógi tydzień ( pierwsze tabletki) i tak się zastanawiam czy mogę przestać je przyjmować. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Oczywiście nie kończąc opakowania Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Jeszcze jedno pytanie czy jak przestanę je brać to czy minie mi to złe samopoczucie. Proszę dajcie znać bo nie wiem czy dobrze zrobię nie biorąc ich już dzisiaj czy nic sie nie stanie. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
02-11-2007 o 11:40, Polaris111 : Oczywiście nie kończąc opakowania Ja równiez brałam Yasminelle.Okropieństwo.Moje piersi nabierały raozmiarów piersi Dody a przy tym były bardzo bolesne. Stwierdziłam,ze nie będe sie męczyć.Obecnie polecam plastry.Rewelacja!!!!!!!!! Kasia134 Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Mój lekarz kazał brac niestety te prochy do konca listka.W momencie przerwania przyjmowania tabletek hormonalnych mozesz zaczac krwawic. Kasia134 Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
tzn normalnie mogę mieć miesiączke czy coś gorszego może mi się stać? Bo jak to tylko miesiączka to wolę ją od tego jak się czuję teraz. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | hmm, tak sobie czytam te wasze wypowiedzi i stwierdzilam ze tez cos dodam. jestem na Yasmine od 3 miesiecy. pierwszy miesiac sie okropnie czulam. hustawki nastrojow, bylam agresywna i placzliwa w tym samym momencie,Mam tradzik rozowaty i te pigulki mi jeszcze moja skore pogarszaja. Przy 3 opakowaniu czuje ise lepiej, a moj biust jaki maly byl taki jest Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy Oddano 2 głosy |
![]() Gość | Zdecydowałam z moim chłopakiem, że jeszcze chwilkę się przemęczymy - Wybiorę rozpoczęte opakowanie do końca i ZEGNAJCIE YASMINELL-ki !!! Nie będę się męczyć, a tym bardziej swojego ukochanego. I tak jest dla mnie wyrozumiały i jakoś wytrzymuje, choć i ja staram się być jak najmniej konfliktowa na tych tabsikach. To prawda, że przy takich 'jazdach' jakie urządziło niektórym Yasminelle można stracić nie tylko spokój, ale i partnera (jeśli nie zniesie naszych humorków). Zyczę wszystkim spokoju! ;P Pozdrawiam! Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | ale sie ciesze ze poczytalam wasze posty, juz zaczelam wierzyc ze to ja a to przez yasminelle okropnie mi odbija, zmiany nastroju i agresja na najwyzszym poziomie. szkoda bo nie odczulam zadnych innych skutkow ubocznych. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |