Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
| Najnowszy komentarz w tym wątku | |
![]() Gość | Witam! mam takie pytanko? a więc chciałam się zapytać czy jest możliwość zajścia w ciąże. Półtora miesiąca temu spalam z chłopakiem dokładnie 28 października i miałam akurat dni plode. w Listopadzie dostałam normalnie okres (8.11) i to nie było żadne plamienie tylko normalna miesiączka a teraz w tym miesiącu spóźnia mi się 2 dzień i nie wiem co jest grane chodź miałam dużo stresu bo mój chłopak miał duże problemy i nie obeszło się bez tego...i Chciałam zapytać czy jest możliwość ze mogę być w ciąży?! Proszę o jakieś rady... Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Jeju nie wiem co sie dzieje Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | To zależy.Widzisz nic nie piszesz na temat zabezpieczenia czy je zastosowaliscie czy nie.Możesz być w ciąży jesli się nie zabezpieczyliście.Wiedz że nawet w trakcie dni niepłodnych oraz w trakcie miesiączki można zajść w ciążę.Jeśli jednka się zabezpieczacie,to brak miesiączki ma napewno inne podłoże.Jeśli nie pojawi się w ciągu tygodnia radzę udać się do ginekologa. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | W tym problem ze sie nie zabezpieczalismy ;/ Do gina nie pojde bo jestem za mloda. nie przyjmie mnie bez rodzica a z matką nie pojde w ogole on a sie o tym dowiedziec nie moze Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | moja drogą są prywatne gabinety ginekologiczne gdzie nie musisz być z mama więc lepiej idz jak najszybciej!! Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | czyli uwazasz ze jestem w ciązy ? Co ja mam teraz zrobic ? Jesli dzis zrobie test wykaze on ciąze ? czy jednak wynik moze byc sfalszowany ? Jesli juz bede w tej ciązy co moge zrobic aby domowymi metodami poronic ? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | wiem ze to jest dla niektorych dziwne ze jedni tyle sie starają zeby miec dziecko a taka osoba jak ja chce sie go pozbyc., Ja nie moge sobie pozwolic na dziecko to byl by koniec wszystkiego, szkoly wszystko by sie skonczylo! Moi rodzice by chyba na zawal padli brat by mnie zabil ja nie wiem co moge zrobic nie wiem, albo zrobie cos temu"dziecku" albo sobie bo na pewno go nie urodze! albo podetne sobie zyly albo przedawkuje tabletki! nie wiem co mam robic Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Jest prawdopodobieństwo,że możesz byc w ciąży.Ale jeśli to był dzień spodziewanej miesiączki,to raczej mało prawdopodobne.Choc nie wiem,ile masz lat,może masz nieregularne okresy i wtedy inaczej jest z dnaimi płodnymi.Wystrczuy tez stres,zmiana klimtu,choroba,nerwy,przeżycie,ostra dieta,branie niektórych leków i termin jajeczkowania,a zarazem dni płodnych ulega zmianie.I może byc nie w połowie cyklu,jak to jest normalnie,a kiedy indziej.I dlaczego sie nie zabezpieczyliście?Nie rozumiem tego.Po drugie za wczesnie robiłas test.Czy nie wiesz,że ten na mocz można najwcześniej robic w dniu spodziewanej miesiączki?A nie po 3,4 dniach od stosunku.On nic nie wykaże,bo zanim plemniki dotrą do komórki,zapłodnią ją,zapłodniona dotrze do macicy,żeby sie tam zagnieździć,to mija 7-10dni.Podają róznie,ale jakoś tak.Troche trwa ten proces.To nie tak,że stosunek,a za 3,4,5 dni test. Dzień stosunku to dzień zapłodnienia jak pewnie wiele myśli.Skąd takie głupie pomysły.Poza tym testy na mocz często się mylą.Lepiej zrobić test na krew - beta hcg.Koszt ok. 25-30 zł.A test na mocz jak pisałam - najwcześniej w dniu spodziewanego okresu.Więc masztrochę czekania jeszcze.A jak nie,zrób za te 5,6,7 dni test beta hcg z krwi.Szybciej wykaże ewentualną ciążę.I myślę,że ten brak okresu u Ciebie,to właśnie ze strsu.Nawet nie wiesz jaki ma to wpływ na opóźnienie.Zwykły stres,nerwy,a tym bardziej myślenie ociąży,strach przed nią.Jak się nie uspokoisz,dalej go nie dostaniesz.Wszystko zaczyna się od głowy.To tam wszystko steruje nawet sprawami okresu.Tak jest.Wiec nerwy,stres Twój wróg- może dalej Ci opóźnić okres.Uwierz mi. steysi Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | naparawde dziekuje za pocmoc, tylko ze tu zaczyna sie kolejny problem. W labolatorium pracuje moja ciotka i takim sposobem dowie sie cala rodzina, odpada, Caly czas czuje sie jak przed okresem ;/ Pytalas o moj wiek mam 14 lat wiem ze za wczesnie zaczelam wspolzycie no ale tak wyszlo prosze nie potepiajcie mnie nie pouczajcie tylko dajcie mi jakies rady. Zazywaczaj mialam regularną miesiączke w granicach 2 dni spoznienia ;/ ale nie 6 jak dzis. ja juz nie mam sily sie tak nad tym zastanawiac. Znasz moze jakies spsoby na poronienie (nie wierze w to co pisze, zawsze sama potepialam kazdego ale nie wyobrazalam sobie ze moze mnie to spodkac)! Co musze zrobic zeby poronic ? Jesli juz bede w ciązy Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | nie wiem Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | dziewczyny jaki jest okres Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |