Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
Grupa: OTWARTA

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 26-01-2012

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (2.9)

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Temat: Co to może być na paluchu? [6]

Data dodania: 07-03-2010, 18:46
zgłoś do moderacjicytuj
Witam, pisze posta za moja zone, bo ona jest uparta i nie chce pisac sama....

Ok. 3 lata temu oparzyla sobie kciuk zelazkiem, troche dlugo sie jej to goiolo... po ponad roku poszla do lekarza i do tej pory sie nie wyleczylo... wyglada to jak jakas egzema... lekarz przepisl jej wiele srodkow, na egzema i na grzybice, ale nic jej nie pomaga

Grzybica to nie jest bo miala wymaz... a co do reszty nie wiem, nawet kilak lekarzy nie wie co to jest.... Czy ktos moze podsunac jakis pomysl, wysylam zdjecie...

Zdjęcie lub film zostały usunięte przez użytkownika lub administratora
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 08-03-2010, 11:49
zgłoś do moderacjicytuj
Hm nie wiem co to moze byc, ale robi mi sie cos podobnego na dwoch palcach. Przewiduje, ze to jakas alergia na jakis srodek chemiczny, bo pojawilo sie to wtedy, kiedy sprzatalam mieszkanie, a srodkow zakupilam cala mase - nowych. Na razie nie potrafie zlokalizowac od ktorego srodka sie tak dzieje, jednak moje objawy to najpierw pecherzyki, a pozniej to peka. Ogolnie jest wkurzajace i boli, chetnie tez skorzystam z czyjejs rady, bo zadnego masci nie pomagaja frown
Data dodania: 08-03-2010, 19:23
zgłoś do moderacjicytuj
zgadza się,, mojej tez to pęka.. niby się już goi.. a ty pęka i się rozwala, też po uzywaniu chemii sie pogarsza... chyba łuszczyca to nie jest albo coś złego co?
Data dodania: 09-03-2010, 03:10
zgłoś do moderacjicytuj

Masz problem ze suchą skórą? Zobacz tą poradę, napewno rozwieje wiele wątpliwości:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,339,suchosc-skory,from-user

Data dodania: 09-03-2010, 10:56
zgłoś do moderacjicytuj
Na pewno nie luszczyca, nie strasz mnie prosze smile Wg mnie to wyglada jak popalenie skory przez srodek chem, bo powstaje plyn surowiczny w srodku. Tylko dziwi mnie, ze u mnie powstaje to tylko na 2 palcach, a u was nawet na jednym? To oczywiscie zniknie, ale pozniej znowu moze sie pojawic, obserwujcie przyczyne smile, moze uda sie cos zlokalizowac smile . Ja na chwile obecna mam spokoj, ale wiem, ze kciuk jako pierwszy narazony jest na to swinstwo.
Data dodania: 24-10-2010, 10:23
zgłoś do moderacjicytuj
Dawno nikt tu nie zagladal ale pisze mimo wszystko jabym smarowala grubo pasta cynkowa i pod plaster oparzenia od zelazka nie chca sie goic i pozostawiaja slady a po cynkowe sladu nie ma
Data dodania: 24-10-2010, 10:25
zgłoś do moderacjicytuj
Dawno nikt tu nie zagladal ale pisze mimo wszystko jabym smarowala grubo pasta cynkowa i pod plaster oparzenia od zelazka nie chca sie goic i pozostawiaja slady a po cynkowej sladu nie ma