20% spoleczenstwa ma "nasza" chorobe, przynajmniej tak podaja statystki, wiec jest nas troche na tym swiecie. Wspierajmy sie, informujmy sie o naszych zwyciestwach i zwyciestwach naszych lekarzy, dzielmy sie naszymi obserwacjami i przemysleniami.
Z pokrzywka nie wygralam ale mam nadzieje wygrac i licze tu na Wasza pomoc i wsparcie. W zamian

, chcialabym Wam przedstawic moja droge przez meke, bo kto wie a noz widlelec, kogos to moze naprowadzic na trop wroga.
Troche o mnie i mojej pokrzywce:
obecnie mieszkam w Niemczech i tutaj jestem leczona. Leczona to moze za duze slowo. Narazie jeszcze nie wiadomo co jest przyczyna mojej pokrzywki, wiec nie tyle sie mnie leczy, co stara sie usunac objawy, jednoczesnie szukajac przyczyny.
Zaczelo sie prawie 3 miesiace temu. Wieczorem stwierdzilam pare babli na brzuchu, ktore do rana zniknely aby pojawic sie za dwa dni. Potem tydzien przerwy i znowu atak. Jestem prawie fanem internetu wiec uderzylam jednoczesnie idac do lekarza i szukajac podobnych przypadkow na forach. Lekarz stwierdzil pokrzywke, dal lek antyhistaminowy Cetrizin, po ktorym byla tygodniowa przerwa. Potem nastapil ponowny atak wraz o opuchnieciami. Nastepne opakowanie Cetrizinu pomoglo na dwa dni. Zaczely sie nastepne wysypy z opuchnieciami, dostalam silniejszy lek Rupafin, nie pomogl. Nastepny byl zastrzyk Triamcinolon, ktory powinien dzialac 4 tygonie - powinien

ale jakos nie bardzo mu to wychodzi, bo znowu pojawiaja sie bable, ktore traktuje dodatkowa tabletka Rupafinu. Tyle o farmakologi, teraz o podejrzeniach.
Piewszym podejrzanym byl barak magnezu wywolany drozdzakami typu Candida. Wykluczono. Nastepni podejrzani to lekarstwa w szczegolnosci aspiryna, wykluczono. Obecnie dermatolog wprowadzil w moim zyciu diete skladajaca sie z ziemniakow-ryzu-sucharow-czarana herbata-woda mineralna. Ten Wielki Post prowadzic mam trzy tygodnie a nastepnie beda wprowadzanie poszczegolne produkty. Podejrzenie - nie tolerancja histaminy. Dzisiaj piaty dzien dietki i jakos nie jestem glodna, zobaczymy co powiem za dwa tygdonie

.
Jesli moj watek znajdzie "wyznawcow"

obiecuje odpowiadac na kazde pytanie i prowadzenie dalszego "pamietnika z zycia z pokrzywka.
Pozdrawiam
Sonia