Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
![]() Gość | ruslana1 2007-06-28 18:38:00 witam, od niedzieli wieczor cierpie na pokrzywke(od alergii pokarmowej ponoc), zaatakowala mi dekolt, rece, i nogi (szczegolnie prawa), dostalam telfast 180 i locoid crelo do smarowania. mam pytanie, po jakim czasie ta pokrzywka ustepuje? czy borac tenlek i smarujac locoidem moge liczyc na to ze zniknie to paskudztwo po 4/5 dniach, tak mi powiedziala pani alergolog i dermatolog. i jeszcze jedno, czy kiedy te bable sie goja to one staja sie takie bardziej czerwone? pozdrawiam serdecznie i serdecznie wspolczuje nam, alergikom.[addsig] Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | to ponownie ja, cdn dalszy moich obserwacj,i wnioski :to juz trzeci dzien jak nie biore telfastu i szok poprostu bo nic mnie nie swedzialo DOSLOWNIE NIC poza bablem gdzie ugryzl mnie dzis komar ale popryskalam te miejsce woda termalna z la roche i tez przestalo. oczywiscie łykam tabletki centrum materne o ktorej wczesniej pisałam, nie mam pojecia co ona ma takiego w skladzie ale szybko jej nie odstawie bo jestem juz pewna na 99,9% ze ona mi jakos blokuje wysyp pokrzywki (boje sie tylko zeby kiedys firma Wyeth nie przestala mi jej produkowac;P) ciesze sie nieziemsko z tych trzech dni bez swedzenia i bez lekow ale nie chce zapeszyc, ciekawe co bedzie jutro. tak na dobre to sie uciesze po 7 dniach-tyle czasu trzeba miec przerwy od tabletek przeciwalergicznych by zrobic np testy alergiczne wiec pewnie dzialanie telfastu moze sie utrzymywac w jakims tam stopniu. poczekam cierpliwie. za 2 tyg mam wizyte u alergologa jestem ciekawa co mi powie na ten temat Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Witam wszystkich! Ja mam 14 lat, a pokrzywkę mam od ok 6 lat. Po przegrzaniu ciała lub w większym stresie dostaje albo bąble albo plamki. Znika ona po około 20 minutach, ale to nie wszystko dostaje duszności,ponieważ (tak powiedział mi lekarz) w środku także dostaje wysypki. Biorę tylko inhalator. Leżałam już 2 razy w szpitalu ale dali mi tylko jakieś maści czy tabletki, które mi nie pomagały.Czy ktoś zna sposób na tą pokrzywkę?? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Witam wszystkich! Ja mam 14 lat, a pokrzywkę mam od ok 6 lat. Po przegrzaniu ciała lub w większym stresie dostaje albo bąble albo plamki. Znika ona po około 20 minutach, ale to nie wszystko dostaje duszności,ponieważ (tak powiedział mi lekarz) w środku także dostaje wysypki. Biorę tylko inhalator. Leżałam już 2 razy w szpitalu ale dali mi tylko jakieś maści czy tabletki, które mi nie pomagały.Czy ktoś zna sposób na tą pokrzywkę?? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos Oddano 1 głos |
ile trwa taka pokrzywka? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
zależy od stopnia zaawansowania Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Czy ktoś ma duszności przy pokrzywce fizykalnej? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Pokrzywka Cholinergiczna srednio trwa 5 lat ciekawe hmmmmmmmmmmmmm! Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Witam po dluzszej przerwie. Nie pisalem tu pare miesiecy, bo tez pokrzywka troszke ustapila. Niestety teraz pojawiaja sie odnowa objawy. Rano gdy wstaje z lozka strasznie swedza mnie nadgarstki i kostki u stop. Jak sądzę, są to miejsce najbardziej nagrzane.. poza tym oczywiście stres powoduje wysyp i albo czerwone plamki na calym ciele albo takie krostki jak przy oparzeniu pokrzywą. Mowisz pokrzywka trwa ok. 5 lat? Hmm.. czytalem tu juz bardzo duzo opini i to chyba zalezy, u jednych krocej, u jednych dluzej.. U mnie wystepuje juz 2 lata, a mam jej serdecznie dosc czasami, choc tez teraz inaczej juz ją odbieram, tak jakby przyzwyczaiłem się. Zgadzam się z tym, iż wysiłek fizyczny, mocne wypocenie się sprawia, że po tym przez 1-2 dni mamy spokoj z pokrzywka. Potem to wszystko wraca.. Do alergologa juz dawno przestalem chodzic bo przepisywal mi tylko durne telfexo czy telfast itp. Pozdrawiam. Mat. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Świąd skóry to poważna choroba. Dowiedz się wszyszystkiego na ten temat: Podaję link: http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,518,swierzb,from-user |
![]() Gość | Srednio trwa 5 lat, na stronie amerykańskiej pisało tak. Hmm wysiłek fizyczny jak najbardziej tak .. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |