Forum - Gotowe na wszystko!
ale dla uszanowania kobiety może warto stawić czoło trudnej sytuacji ... ? |
Nie rozumiem. Jasnym jest dla mnie to ze dzentelmenem albo sie jest albo nie. Nie ma tu mowy o jakims usprawiedliwianiu czy tlumaczeniu zachowan nie majacych z dzentelmenstwem nic wspolnego. Jesli jednak mamy doczynienia z zachowaniami przeczacymi zachowaniom dzentelmenskim, to jest to czysty i namacalny dowod na brak kultury,inwalidztwo w temacie savoir vivre a co za tym idzie dzialania najnizszych instynktow. Slowem, taki osobnik nie zasluguje na miano mezczyzny a na samca. A jesli uwaza sie ze zachowania o ktorych piszemy uwazane sa w dzisiejszych czasach za dziwaczne czy nie modne to ocena taka wyplywac moze tylko z nieswiadomego umyslu. Mariusz |
Katarzyno dla uzupelnienia Twojej wiedzy dodam ze bycie dzentelmenem nie jest ograniczone tylko w stosunku do kobiet, a znacznie wykracza poza granice, ktora blednie okreslilas Mariusz |
![]() Gość | Zgadzam sie z Mariuszem. Postawa dżentelmeńska to sposób bycia, życia, wyborów. To recepta na udane relacje międzyludzkie oraz zwiększona szansa na pozostanie w pamięci na dużo dłużej a czasami nawet daje nam nieśmiertelność, oczywiscie mentalną.. Jarek |
a w Nowym Roku mamy tu jakiś dżentelmenów? |
![]() Gość | Są, tylko się schowali |
![]() Gość | Moim zdaniem prawdziwi dżentelmeni istnieją, uważam, że jestem jednym z nich. Prowadzę nawet bloga o tej tematyce i serdecznie zapraszam do odwiedzania go. Cześć wszystkim! Zapraszam na http://www.bar2b2.blogspot.com Życzę miłej lektury! |
![]() Gość | Moim zdaniem prawdziwi dżentelmeni istnieją, uważam, że jestem jednym z nich. Prowadzę nawet bloga o tej tematyce i serdecznie zapraszam do odwiedzania go. Cześć wszystkim! Zapraszam na http://www.bar2b2.blogspot.com Życzę miłej lektury! |
![]() Gość | Pytanie co w dzisiejszych czasach uważa się za prawdziwe dżentelmeństwo? Teoria słowa pozornie pozostaje taka sama, ale fakt interpretacji swoja drogą. Niech panie odpowiedzą co rozumieją odwołując się do definicji interpretacji teraźniejszego dżentelmena? |