Komentarze do tekstów na Fozik.pl
Grupa: KOMENTARZE

Komentarze do tekstów na Fozik.pl

• Założyciel: medforum
  •  
  • Data powstania: 11-08-2011
Komentuj artykuły i wiadomości

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (0.0)

Forum - Komentarze do tekstów na Fozik.pl

Temat: Joga - kiedy ciałem porusza dusza [5]

Data dodania: 21-04-2010, 19:24
zgłoś do moderacjicytuj
Przeczytaj komentowany artykuł: Joga - kiedy ciałem porusza dusza

ciekawy tekst wink
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 24-04-2010, 19:05
zgłoś do moderacjicytuj
Zanim przystąpimy do ćwiczeń, warto zagłębić się trochę w filozofię wschodu, albo chociażby poczytać o antropozofii....
Data dodania: 24-04-2010, 23:40
zgłoś do moderacjicytuj
Joga ciekawa, ale czy dla każdego naprawdę ? Jakoś nie widzę siebie powyginanej w tych różnych kwiatach lotosu...
Data dodania: 26-04-2010, 15:24
zgłoś do moderacjicytuj
Bo to nie tylko kwiaty lotosu, to przede wszystkim gibkość, elastyczność, siła, której pozornie nie widac ale wierzcie mi trzeba mieć dużo siły aby podołać całej sekwencji pozycji.

Data dodania: 06-05-2010, 11:58
zgłoś do moderacjicytuj
joga nie jest dla wszystkich i zawsze, jest wiele innych metod cwiczen gimnastycznych, kazda charakteryzaca sie czyms innym, specyficznym dla niej.

nawet w samej jodze jest dobre kilkadziesiat roznych stylow, od bardzo dynamicznych i wysilkowych, gdzie pot sie leje ciurkiem, do statycznych, medytatywnych, skupionych na oddechu. Rowniez kazdy nauczyciel jogi ma swoj wlasny styl.

akurat nie zgadzam sie z tytulem artykulu, ze cialem porusza dusza - jest sprzezenie zwrotne miedzy nimi. Przez cwiczenia, jakie wykonujemy, wplywamy na nasz nastroj, psychike.

idealnym rozwiazaniem, kiedy jestesmy zbyt zmeczeni lub leniwi na wykonywanie cwiczen jogicznych, jest "joga masaz" - kiedy nauczyciel jogi czy masazysta, pomaga nam rozciagnac miesnie i odblokowac stawy.

http://massagethai.info kurs masaz tajski