Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
Forum - Ginekologia - forum dla rodziny i pacjenta
![]() Gość | Radzę skontaktować się z lekarzem Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | odradzam cokolwiek co zwiera kwas acetylosalicylowy-czyli polopiryna,aspiryna itd,trzeba czekac ulotki.kwas acetylosalicyllowy mozna podawac dzieciom powyzej 12roku zycia-wczesniej moze spowodowac powazna chorobe Zespół Reya. na pewno mozesz brac rutinoscorbin czy ceriutin,witamine c,ewentualnie cholinex na bol gardla.pic herbatke malinowa z dodatkiem miodu.jesc czosnek,pic herbatke z cytrynka jezeli u dziecka nie bedzie objawow alergii.jezeli nie ma goraczki to wychodzic na dwor a katar szybciej minie.brac goraca kapiel zeby sie rozgrzac,natrzec plecy i klatke piersiowa mascia rozgrzewajaca i lezec ile sie da.nawet z dzieckiem przy piesi-dostanie troche przeciwcial Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | oj, to troche problematyczna sytuacja- choroba podczas karmienia piersia. mialam podobny problem. strasznie sie balam, zeby dziecko nie zlapalo infekcji albo zeby lekami go nie zatruc, ale moj lekarz przepisal mi duomox. i faktycznie to bezpieczny lek w takich wypadkach. szczerze polecam Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | lepiej zapobiegac niz chorowac, choc wiem, ze czasem bardzo trudno, ja piję Floradix i czuje sie super, w ogóle sie nie przeziebiam odkad go stosuje. To zelazo i witaminki do picia (dobrze sie wchlaniaja), moga go pic kobiety w ciazy i karmiace, takze moze i ty moglabys sprobowac. Zelazo teraz i tak jest ci bardzo potrzebne. Zapytaj lekarza. A poza tym odradzam leki przeciwbolowe. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Jeśli to przeziebienie to spokojnie mozna wziac duomox, natomiast jest grypa, to antybiotyk na nic tu sie zda, wtedy faktycznie nalezy skontaktowac sie z lekarzem. pzdr Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | Ale co to w ogóle za moda na stosowanie antybiotyków? Katar, leci z nosa i już aplikujemy antybiotyk? A może zamiast faszerować się nimi warto sięgnąć po babcine sposoby, które co ważniejsze, nie wyniszczają naszego organizmu. Czemu nie sięgnąć po maliny, syrop z cebuli czy miód, którego leczniczych właściwości wiele osób nie docenia. Tym co cenią sobie zdrowie, polecam do czytania http://www.leczeniemiodem.pl Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |