literatura
Literatura, muzyka, kino, teatr
Grupa: OTWARTA

Literatura, muzyka, kino, teatr

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Wszystko co na temat.

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.3)

Forum - Literatura, muzyka, kino, teatr

Temat: ksiazka wciaz na nowo [20]

«

1

2

z 2

Data dodania: 21-12-2011, 08:38
zgłoś do moderacjicytuj
Dobre książki wciąż wracają. Moim zdaniem najlepsze to normalne dla kobiet, psychologiczne dla wszystkich, dla mężczyzn kryminały a dla młodzieży książki przeznaczone wyłącznie dla nich smile
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 6 głosów
Oddano 6 głosów
Data dodania: 21-12-2011, 12:02
zgłoś do moderacjicytuj
nie28 2011-12-21 08:25:57 Będziemy zawsze poszukiwać dobrych książek,ale ich nie znajdziemy smile

No nie zgodze sie. Mi juz udalo sie znalezc kilka naprade dobrych ksiazek. Szukajcie a znajdziecie smile
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 21-12-2011, 14:55
zgłoś do moderacjicytuj
Aniu wiesz bywają momenty,że nam się nie chce szukać książek tylko bierzemy pierwszą lepszą z póki i czytamy. Nie zastanawiamy się nawet co to za książka smile
Oddano 2 głosy
Data dodania: 21-12-2011, 14:58
zgłoś do moderacjicytuj
Książka jest bardzo dobrym lekarstwem, ale nie wszystkie smutki w niej zatopimy. Można ją odkryć na nowo. Przykładem są romanse, które wciąż analizujemy i się zastanawiamy co mogliby zrobić bohaterzy smile
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
Oddano 5 głosów
Data dodania: 22-12-2011, 01:11
zgłoś do moderacjicytuj

Na co iść do kina? Proponuję propozycje składać w grupie Filmy i seriale

Tu macie link: http://www.fozik.pl/forum/vf,0,548,filmy-i-seriale

Data dodania: 22-12-2011, 11:25
zgłoś do moderacjicytuj
Nigdy nie zdazylo mi sie traktowac ksiazki jako lekarstwo, bardziej jako sposob poznania innej rzeczywistosci i odmiennej interpretacji siata niz moja. No a po romanse raczej nigdy nie siegam wlasnie z tego wzgledu ze sa podobne do siebie i wedlug mnie nie posiadaja zbyt wielu plaszczyzn, ktore mozna by analizowac. Ale kazdy czyta to co lubi. Szkoda tylko ze tak malo ludzi siega jeszcze po ksiazki...
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 22-12-2011, 12:04
zgłoś do moderacjicytuj
Uwielbiałam czytać książki w okresie szkoły podstawowej, oczywiście i lekturki. Byłam częstym gościem w Bibliotece. smile Później w okresie gimnazjum już niechętnie, bardziej skupiałam się na książkach o problemach młodziezy (wiecie, narkotyki, patologia, itd, to co strasznie interesowało takie nastolatki, jak wtedy ja), ale lektury dalej mnie obowiązywały, bo pamiętam, byłam kujonem, że szok! W liceum zero książek dla relaksu, było zdecydowanie za dużo nauki, w tym przygotowania do matury, ale... lekturki omijałam szerokim łukiem, czytałam same streszczenia... Wstyd przyznać, ale te ''Dziady'', ''Lalka'', ''Krzyżacy'' no poprostu GRUBE porażki... Pisane małym druczkiem... Ostatnio mama dała mi fajną książkę, którą chcę wam tutaj serdecznie polecić. Jest to powieść Joanny Chmielewskiej ''(NIE)BOSZCZYK MĄŻ''. Jest bardzo wciągająca i akurat świetnie sprawdza się na nudne dni, kiedy mamy ochotę odetchnąć od komputera, obowiązków i telewizji.
Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
Oddano 3 głosy
Data dodania: 22-12-2011, 16:45
zgłoś do moderacjicytuj
Ja pamiętam jak czytanie w początkach lat 90 było słynne, a teraz niestety liczy się to co jest współczesne. Na szczęście ja lubię książki, ale jeśli chodzi o lektury to czytałam, nawet dla sprawdzenia samej sobie, aby upewnić się czy jest tak samo.Wiadomo,że streszczenie nie jest to samo co książka, ale wiedzę swoją należy sprawdzać razz
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 14-05-2012, 10:30
zgłoś do moderacjicytuj
lubię od czasu do czasu wracać do ulubionych książek
Oddano 2 głosy
Data dodania: 14-05-2012, 12:04
zgłoś do moderacjicytuj
Ja jestem fanką thillerów medycznych i psychologicznych. Czytam Kinga, Koonza i innych dobrych pisarzy. eek
Data dodania: 14-05-2012, 15:59
zgłoś do moderacjicytuj
Już nie pamiętam czy spotkałam z literaturą Kootza,gdyż to nazwisko mi coś mówi. Książki psychologiczne są super, czy nawet zawodowe, ale pisane również z doświadczeniem i z pasją. razz

Jolu, a których pisarzy polecasz jeszcze?