Literatura, muzyka, kino, teatr
Forum - Literatura, muzyka, kino, teatr
Czytanie dziecku jest niesamowicie istotnym elementem dla jego rozwoju. Kochane mamy, tatusiowie również czytajcie swoim pociechom. Co czytać? w jakim wieku czytać? ile czytać ? Porozmawiajmy ! |
najlepiej od najmłodszych lat, ale zawsze książki dostosowane do wieku. Czasami na książkach podana jest grupa wiekowa, ale zdarza się, że księgarze wepchną nam wszystko, byle tylko sprzedać. Trzeba być czujnym. |
Czytanie dzieciom to moja specjalność Oprócz uwzględnienia wieku należy wziąć pod uwagę zainteresowania. Wszystkie "moje" dzieciaki w wieku 5-6 lat uwielbiały serię przygód Koszmarnego Karolka. Mogłabym podać długą listę interesujących pozycji książkowych dla maluszków i nieco starszych, i wiele starszych .... |
Byłoby świetnie, gdybyś podała. Dobrze mieć taką ściągawkę od doświadczonej mamy. Nawet babciom się przyda |
W dziale kultura znalazłam wiele opisów bardzo ciekawych książek. Zobaczcie, bo uważam, że warto odwiedzać ten dział.
Niżej link: http://www.fozik.pl/dzialy-tematyczne/id/71/artykuly/0/kultura |
Podaj Bylino kilka pozycji, to ułatwi zapewne użytkowniczkom wybór i skróci drogę do księgarni Czytanie bardzo rozwija umysł i wyobraźnię dzieci. Rodzice, czytajcie im jak najwięcej ! |
![]() Gość | Przyznam szczerze że zadniedbałam to czytane mojemu synkowi, wstyd. Moja koleżanka czytała od samego poczęcia swojemu synowi i rzeczywiscie Mikuś teraz jako 5 latek bardzo szybko zapamiętuje wszystko, piosenki, wierszyki. Jeszcze nie njest za późno może i poczytam małemu Ella Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Jak byłam mała, mama mi nie chciała czyta, za to uwielbiała, jak ja jej czytałam, chociaż dukałam, hahah... teraz wiem, że to również uczy i zbliża, tak samo jak rozmowa z drugim człowiekiem. Więc Drodzy Rodzice, pozwólcie też dziecku czasem coś poczytać, nie złośćcie się, gdy wychodzi mu to gorzej niż Tobie... na wszystko przychodzi czas. Cierpliwość to skarb, ofiaruj go swojemu dzieciakowi Będzie kiedyś wdzięczne, gdy już pójdzie do szkoły |