ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: Staraczki, ciezarowki i mamy ... [9118]

Data dodania: 12-01-2011, 09:03
zgłoś do moderacjicytuj
Monika dzięki...
a co do testów... jeżeli będe chciała je zrobić to i tak zrobię bo ciekawośc jest silniejsza. biggrin
ale teraz już ich robić nie będe wink
28 stycznia mam wizytę i wolałabym żeby @ nie przyszła z jednej strony ale z drugiej... trochę bym chciała bo bym wiedziała że wszystko jest ok, a ten ból to tylko tak po prostu.
Teraz dużo mniej mnie boli ale jeszcze pobolewa, pulsuje tak bardziej z tyłu a nie jak z przodu ostatnio.
będe sobie spokojnie czekać...
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 12-01-2011, 11:02
zgłoś do moderacjicytuj
Ale ja nie mowie ze Weronika nie ma robic testow ... jesli chce to niech robi tylko w przypadku tych nieregularnych cyklow, byc moze torbieli ktore podejzewa warto i madrzejszym rozwiazaniem byloby umowic sie do specjalisty ... Bardziej w tym sensie chodzilo mi o to ze wiecej dowie sie od lekarza anizeli z testu. Test nie powie ze przyczyna braku okresu jest torbiel - chociaz tego Weroniko tobie nie zycze. Oczywiscie super byloby gdyby powiedzial lekarz a nie test ze przyczyna braku miesiaczki jest dzidzia. A moze jesli tak bardzo chces dowiedziec sie czy to dzidzius to idz na badanie krwi?!

Ja testy robilam w dniu spodziewanej miesiaczki albo dzien po niej- co tez z biegiem czasu uwazam za glupote bo po odstawieniu tabletek cykle miaalam nieregularne. No ale przyjelam srednio ze cykl trwa ok 30 dni i w tym okresie robilam test. Na glowe dostawalam, wydawalo mi sie ze mam bole brzucha, ze piersi mi napecznialy, ze to czy tamto- wszystko to co pisali na forach itd.. Jednak gdy na tescie pokazywala sie jedna krecha to rezygnowalam. Zalamywalam sie. Mijaly dwa dni i znowu zylam normalnie- oczywiscie caly czas z mezem dzialajac. Gdy dochodzil dzien okresu znowu sie zaczynal szal. Chyba bylam wtedy nie do zniesienia. Az powiedzialam sobie dosyc co ma byc to bedzie. I wyobrazcie sobie ze gdy rzeczywiscie bylam w ciazy ( po tym postanowieniu i odpuszczeniu sobie) to ani jednego objawu nie mialam. Jedyna rzecza dziwna dla mnie byly schodzace zelowe paznokcie co predzej miejsca nie mialo, no i troche w pracy robilo mi sie slabo ale myslalam ze to poprostu pogoda. No i ok 45 dnia cyklu zrobilam test- wyszedl wkoncu wyszedl. Ale zobaczcie co robi psychika, kobieta wmawia sobie ze ma objawy ciazowe a jak tylko psychhika sie odlacza to zero objawow a coiaza jest- tak bylo w moim przypadku.

Moze WERONIKO poprostu nie mysl tak o tym, co ma byc to bedzie. A do lekarza wybierz sie dla wlasnego dobra, dla zdrowia, bo sama powiedzialas ze podejzewasz torbiel a im predzej sie go wyleczy tym predzej zajdziesz w ciaze. A a noz lekarz powiadomi cie o dzidzi ... kto wie. Jestem zdania- na wlasnym przykladzie- ze lepiej sie mile zaskoczyc anizeli przykro rozczarowac.

Co do wujka to on interesuje sie babcia ale np jak babcia zadzwoni i go o cos poprosi. Tak sam z siebie to raczej nie zapyta czy cczegos babci nie potrzeba. No a jesli chodzi o babcie to tak jak mowisz MONIKO to juz jest starosc i pewnego rodzaju choroba starcza, bo babcia nigdy taka nie byla. Teraz zreszta jesli nie ma mowy o jedzeniu to tez jest ok ale gdy chodzi o jedzenie to jest masakra totalna, wtraca sie, nie da sobie wytlumaczyc ... nic. Nawet lekarz tlumaczyl babci ze np Klara nie moze jesc slodkiego przy rozwolnieniu jak miala a ta karmila ja cipsami. Podobnie jest z sama babcia- lekarz mowi ze ma wysoki cukier i nie ma jesc slodkosci a ona twierdzi ze nie ma cukrzycy i wcina jak zdrowy czlowiek. Ona poprostu wie najlepiej. Kochana jest ale od pewnehgo czasu nie do zniesienia, nie da sie z nia zyc. Jej siostra byla taka sama na starosc chociaz pozniej brakowalo jej juz sil na takie rzady. Mowie wam ... ciezko mieszkac pod jednym dachem ze starsza osoba, mimo iz kocha sie ja nad zycie.
Image

Image
Data dodania: 12-01-2011, 11:44
zgłoś do moderacjicytuj
Magda111lena 2009-07-24 20:54:00 Witam wszystkich ...

Jestem z innego watku na tym forum niestety nie wszyscy akceptuja moja osobe ze wzgledu na moja szczerosc. Uwazana wiec jestem za osobe klotliwa. Uwazam jednak ze do klotni potrzeba minimum dwoch osob i powodu. W kazdym razie mam nadzieje ze tu powodow zadnych do klotni nie bedzie i bedzie mozna wyrazic swoje zdanie na kazdy temat. No i mam nadzieje ze osoby niepozadane nie beda tutaj nam porzadku zaklocaly.

Mam nadzieje ze beda tu tez ze mna rzyczliwe mi osoby wlasnie z tamtego watku ... zapraszam dziewczyny smile

A dla nowych forumowiczek ... jestem mama od ponad pol roku. Czas mojego macierzynstwa tak szybko zlecial ze nawet sobie sprawy nie zdajecie. Zreszta ciaza tez raz dwa minela- pewnie dlatego ze prawie bezobjawowo, bo wiem ze niestety niiektore dziewczyny strasznie mecza sie z niektorymi dolegliwosciami ciazowymi. Mysle ze mozemy sobie tutaj porozmmawiac o roznych sprawach zwiazanych z ciaza i macierzynstwem.

[addsig]
edytowano: 12-01-2011, 11:48
Data dodania: 12-01-2011, 12:51
zgłoś do moderacjicytuj
WERONIKO powiedz mi co mialo na celu wklejenie tej mojej jakze dawnej wypowiiedzi? Na co powinnam zwrocic uwage bo nie rozumiem tej wklejki chyba.

Nie rozumiem moze i dlatego ze w danej chwili jestem troszeczke w euforii. Wlasnie sie dowiedzialam bo dzwonilam do sadu ze moja sprawa sie dzisiiaj uprawomocnila, ze moj byly juz pracodawca sie nie odwolal- i dzieki Bogu. Teraz znowu troszke czeka nas formalnosci bo najpierw do sadu trzeba pismo skierowac o nadanie klauzuli wykonalnosci, pozniej z nia do komornika zebby sciagneli mojemu pracodawcy z konta pieniadze. Takze sprawa wygrana teoretycznie, teraz bedzie praktyczna walka o prawdziwe pieniadze.
Image

Image
Data dodania: 12-01-2011, 13:01
zgłoś do moderacjicytuj
Marcela... nie do Ciebie jest to skierowana ale do wszystkich co tu wchodzą żeby dowiedzieli się dlaczego powstał ten wątek i czego mogą się tu spodziewać... nie rozumiem takiego uprzykrzania sobie życia wpisami typu ostatnio odwiedzającego Gościa.
Wiem że nie pisze on na mój temat źle, a wręcz sympatycznie smile ale jeżeli nie chciałabym tu pisać to po prostu bym nie pisała i tyle... albo jak by mi jakaś z Twoich wypowiedzi nie pasowała to po prostu bym powiedziała... albo nie zwracała na to uwagi.

a co do sprawy... gratulacje smile widocznie stwierdził że mu się to nie opłaca bo i tak przegra razz
widzisz zaczyna się pomyślnie układać ... aby to nie była jedyna dobra wiadomość w najbliższym czasie.
Data dodania: 12-01-2011, 17:31
zgłoś do moderacjicytuj
czesc
WERONIKA to czekany do wizyty u ginekologa i miejmy nadzieje ze wszystko bedzie ok

Marcela co do babci to cie 100 procent rozumie bo ja mieszkalam u mojej babci i tak ciezko bylo z dziadkiem dziadek wysmarowywal nawet tapety i dywany swoja k.u.p,a wyobraz sobie te sprzatanie dobrze ze tapety byly zmywalne zucal szklankami nozem szedl na ciebie mimo ze nie umial juz za dobrze chodic to kradl pieniadze i uciekal z domu a potem nie umial wrocic bo nie wiedzial gdzie mieszka tag go trzeba bylo pilnowac ze masakra i przez to byl tez bardzo wredny naprawde prosze boga zebym ja taka nie byla najlepiej zasnac w lozku no tak tak to by kazdy chcial
Image
Image
Data dodania: 12-01-2011, 18:48
zgłoś do moderacjicytuj

Przeziębienie w ciąży. Miałyście już z tym problem? Warto konsultować każdy przypadek z lekarzem.

Znalazłam o tym artykuł, same zobaczcie:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,7108,0,jak-poradzic-sobie-z-przeziebieniem-lub-grypa-w-czasie-ciazy,from-user

Data dodania: 12-01-2011, 20:05
zgłoś do moderacjicytuj
WERONIKO ja tez uwazam ze jesli komus sie nie podoba moja osoba to poprostu moze ignorowac moje wypowiedzi albo tu poprostu nie pisac. Ale jak widzisz sa osoby ktore tylko czekaja na chwile aby mi dogryzc, czekaja na dobry moment aby skrytykowac, dopiec itd. No ale coz, widac tego im potrzeba, ja nie bede im przeszkadzac.
Co do twojej osoby to poprostu nie chce bys sie tak nakrecala. Nie jest to tak ze nie chce bys byla w ciazy bo wiem co czujesz starajac sie o dzidziusia- wiekszosc z nas juz jest po tych starankach. Poprostu wiem co sie odczuwa gdy widzi sie ktorys raz z kolei jednak kreche. No a dodatkowo ze wzgledu na twooje zdrowie, neiregularne cykle i podejzenia co do mozliwosci torbiela radze zebys lepiej poszla do lekarza. Jesli ciaza jest to on tez ci o tym powie i bedziesz sie z tego tak samo cieszyc jak i z dwoch kreseczek na tescie aptecznym.
Jesli chodzi o odwolanie sie tych d u p k o w to moze i im sie nie oplacalo- bo to naprawde drobne pieniadze ale myslalam, wrecz bylam przekonana ze odwolaja sie dla zasady.

MONIKO S na cale szczescie babcia jest sprawna, nawet bardzo jesli chodzi o stan fizyczny po tej operacji. Chodzi juz po domu bez kul takze jest dobrze. No ale wydaje mi sie ze w glowie jej cos siedzi, jakby nie pamietala ze np wczoraj po kryjomu dokarmiala Klare. Albo poprostu rznie za przeproszeniem glupa. W kazdym razie jakby nie patrzyc to jest czasami uciazliwe. A co do mieszkania z chorym starszym czlowiekiem i do tego jkoby niepelnosprawnym to tez juz cos na ten temat wiem. Mieszkalismy z dziadkiem ktory mial nie dosc ze chora glowe to do tego byl malo sprawny fizycznie. Nie mogl dojsc do wc i bral do pokoju wiadro by sie np wysikac w nocy ale czasami zdarzalo sie ze caly pokojj byl osikany a do tego podobnie jak u ciebie wysmarowany k u p a. Do tego mial napady agresji, targnal sie na mnie nie raz, na babcie i na wujka z laska chcac lac po glowie. Gdybysmy nie mieli wtedy wyszkollonego owczarka niemieckiego to nie raz oberwalybysmy lacha po glowie. Takze weim co przezywalas a ty wiesz mniej wiecej co ja teraz przezywam. No ale co zrobic ...
Image

Image
Data dodania: 12-01-2011, 21:25
zgłoś do moderacjicytuj
Jeju dziewczyny nie wiem co mam robic... w ciąży nie jestem na 100% bo test by mi pokazał. jeżeli miałam owulacje to była ona 24 grudnia a już dużo czasu mineło.

jutro ide do swojego lekarza tyle ze prywatnie... :/ i chyba źle robie bo powinnam isc do innego ale ja nie nawidze chodzic do ginekologow... boje sie dosłownie...
ten jest ok bo moge sie z nim dogadac. zobaczymy co mi powie.
ma dobry sprzet i na miejscu wszystko.
ale chyba na pcos to on sie nie zna ... chociaz chodzilam do innych lekarzy i zaden mi tego nie wykrył dopiero on.

jak mam isc do ginekologa to dostaje takiej nerwowki ze szok... juz dzis sie stresuje i nie wiem o co mam go pytac...

nie moge tak sobie wejsc powiedzieć że boli mnie tu i tu i tak po prostu wyjsc...
chyba sobie kartke przygotuje z pytaniami. :/
Data dodania: 13-01-2011, 00:24
zgłoś do moderacjicytuj
Marcela no tak juz jest nic nie zmienimy my tez bedziemy kiedys stazy i moze jeszcze gorsi

Weroniko z ta kartka go gina to nie zly pomysl ja jak bylam w pierwszej ciazy to tez pisalam pytania na kardce bo tak to wszystkie zapominalam

A ja mam jutro wizyte na 17.00 do gina zobaczyc co z dzidzia bo jak bylam 10 dni wczesniej to bylo go ledwo co ledwo widac i kazal gin przyjsc jutro i zobaczymy czy sie prawidlowo rozwija boje sie ze powie ze jest cos nie tak przez to poronienie ale mam nadzieje ze zobacze juz pozadna fasolke a nie taka mini mii jak ostatnio cheesygrin
Image
Image
Data dodania: 13-01-2011, 08:42
zgłoś do moderacjicytuj
wszystkim staraczkom wszystkiego dobrego na Nowy Rok