ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: PCO a próby zajścia w ciąże [3944]

Data dodania: 27-03-2010, 07:50
zgłoś do moderacjicytuj
misiu przytulam cie wirtualnie bo nic innego nie moge zrobic. wiem jak to jest, ja w pierwsza ciaze zaszlam po 18 cyklach. wiem jakie to rozczarowanie, ale tak jak ja zobaczysz przyjdzie ten piekny dzien, musi!

wczoraj owszem pieknie, dzis :/ deszcz a mialam okna myc biggrin

Aniołek 30 tc, +23.11.1009
Kochamy Cie Filipku bardzo mocno:***

Image

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 27-03-2010, 09:12
zgłoś do moderacjicytuj
wiecie co dziewczyny świat się chyba pomylił!
Mam wrażenie że doświadcza tych co najmniej na to zasługują.
A najgorsze jest to że zawsze jest ta nadzieje i za każdym razem coraz większa i większa a potem coraz większe rozczarowania......
Misia jestem duchem z Tobą kochana
Data dodania: 27-03-2010, 09:22
zgłoś do moderacjicytuj
Dziękuje Kochane za wsparcie....

Masz Kasiu rację nadzieją narasta a potem ..... ach szkoda gadać.....
Teraz mam cykl przerwy i wnastępnym powtórka..... Przerwa bo w klinice z powodu jakiejś przerwy świątecznej możemy sie nie wyrobić z kolejną inseminacją cry no i cykl w plecy crycry
Data dodania: 27-03-2010, 10:34
zgłoś do moderacjicytuj
witam sie sobotnio

MISIU tulam Cie bardzo mocno Słoneczko, ale wiesz, ze nie mozesz sie poddawać? Nie trać nadziei i walcz o tą małą istotkę zobaczysz uda się ja w to mocno wierze.

Pogoda dzisiaj kiepska w sumie nie pada, ale słoneczka brak frown

"Codziennie uczysz mnie, jak mam Cię kochać"

Image
Image

Data dodania: 29-03-2010, 16:31
zgłoś do moderacjicytuj
Witam małorozmowne kobity
W sumie u mnie też nic się nie dzieje to i pisać nie ma o czym. Dziś 4dc no i zobaczymy jak będzie dalej.
Pozdrawiam
Data dodania: 29-03-2010, 18:20
zgłoś do moderacjicytuj
co tutaj taka cisza?? witam sie poniedziałkowo smile i pracowicie posprzątane w miare jutro dokoncze okna razz ehhh co tam u Was??

"Codziennie uczysz mnie, jak mam Cię kochać"

Image
Image

Data dodania: 29-03-2010, 20:09
zgłoś do moderacjicytuj

Drogie Pani, w ciąży przede wszystkim USG, pamiętajcie o tym.

Podaję link:

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,236,badanie-usg-w-ciazy,box-spec,from-user

znajdziecie tu wszystko o badaniu

Data dodania: 29-03-2010, 21:58
zgłoś do moderacjicytuj
Witam;>
Po przeczytaniu kilkunastu stron postanowiłam się zapisać na tą stronkę i troszkę popytać;>
Przyznam szczerze że jak czytałam różne skróty badań czy leków to pomyślałam że nic nie wiem o staraniu się:O.
Mam 19 lat,jestem z moim ponad 2 lata a od 3 miesięcy jesteśmy zaręczeni wink temat dziecko zaczął się pół roku temu ale dopiero półtora tygodnia temu starania się zaczęły razz no i muszę przyznać że myślałam że zajść w ciążę jest dość łatwo no i nie wiem czy po dwóch staraniach mogę sobie na razie wybić z głowy ciążę czy nie frown pochłaniam wszystkie informacje na temat ciąży no i teraz nie wiem;> jest możliwość czy nie?i o co chodzi z tym wiesiołkiem??bo jak macie jakieś sposoby które mogłyby pomóc to słucham;>

Pozdrawiam kobietki smile
Data dodania: 29-03-2010, 22:32
zgłoś do moderacjicytuj
hej monika! witamy witamy smile wiesiołek podobno wpływa na jakość płodnego śluzu. dwa miesiace to stanowczo za szybko zeby rece opadły wink ja o pierwsza ciąże starałam sie 18 cykli (fakt ze wtedy nie znałam sie na npr i pewnie dlatego było tak trudno), tym razem udało sie za pierwszym razem ale to szczescie. zdrowa kobieta swiadoma swojego cyklu wspolzyjaca w okresie plodnym ma 25-40% szans na poczecie w danym cyklu, wiec nie masz sie co załamywac jeszcze wink ja osobiscie zycze ci by dzidzior pojawił sie szybko i zeby urodził sie zdrowy smile

Image

Data dodania: 30-03-2010, 09:25
zgłoś do moderacjicytuj
Dziewczyny w piątek dostałam @ a dzisiaj juz po niej. Nigdy nie miałam takiej ktrótkiej (zawsze 7 dni). To na pewno zasługa duphastonu ale czy to normalne? Czytałam że jak skąpe miesiączki to endo cienkie confused Jak u Was było po duphastonie?
Witaj Monika! Ja staram się ponad rok także nie masz się co martwić. A tak jak Vanilia pisała wiesiołek wpływa na śluz- jest go więcej (u nie podziałał już w pierwszym cyklu) także łatwiej rozpoznać czy jest to śluz płodny. Ja biorę oeparol jeśli chodzi o wiesiołka no i oczywiście folik wink
Pozdrawiam
Data dodania: 30-03-2010, 16:25
zgłoś do moderacjicytuj
ja tez brałam oeparol 2x1(drogie cholerstwo)i kwas foliowy a jak zaszlam to dolaczylam jeszcze feminatal n
kasiu nie mam pojecia co oznaczaja skompe miesiaczki, nigdy sie tym nie interesowalam, bo u mnie w sumie normalne były

Image