ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: Wczesne objawy Ciąży====Wasze doświadczenia i nie tylko==:-) [3706]

Data dodania: 22-05-2012, 22:08
zgłoś do moderacjicytuj
Witam.
Ja powinnam dostać okres 15 maja lecz nie pojawił się,robiłam sobie test 20 maja wyszedł negatywny frown
staram sie o dziecko prawie 3 latka i już dosyć mam patrzenia na jedna kreseczke w tescie...
czy za szybko zrobiłam test?? u mnie owulacja prawdopodobnie była dzien przed okresem ale nie jestem pewna bo w maju miałam sluz na owulacje 2 razy i nie wiem które z nich to była owulacja...od dnia 15 maja jak nie pojawiła sie miesiaczka mierze sobie codziennie rano temperaturke która nie schodzi poniżej 37 stopni...mierze w pochwie gdzie mam najwyzszą zazwyczaj 37.3 ; 37.2 potem mierze tez pod jezykiem i tam tez mam od 37 do 37.5 stopni a nastepnie pod pachą gdzie zazwyczaj jest 37 stopni w ciągu dnia as podwyzsza się nawet do 37.5/37.6 potem spada i utrzymuje sie w granicach 37 do 37.3.
Nie czuje zadnych objawów na okres ani nie czułam na ciaze dzis mam jakies dziwne piersi czuje jakby były take dretwe bardziej nie wiem jak to opisac.Nigdy okres nie spozniał mi sie az tak bardzo mialam kiedys spoznienie 4 dniowe ale caly ten czas czułam ze dostane okres bo mnie zawsze strasznie drentwieje noga wiec wiem ze dostane a teraz nic...
czy powinnam zrobić test za tydzien czy może jeszcze poźniej ?? sama już nie wiem kiedy sie robi....a widok jednej kreski znowu mnie przytłoczy frown
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

1

2

3

4

5

...

»

z 371

Data dodania: 04-02-2009, 20:56
zgłoś do moderacjicytuj
Witam was bardzo serdecznie.

Chciałabym uzyskać odpowiedz mianowicie: Od kilku miesięcy staramy się z mężem o maleństwo.

Miesiączka u mnie ( po odstawieniu tabletek ) występuję nieregularnie i tym samym jest mi ciężko określić długość cyklu.

Okres miałam od dnia: 16-22 lutego.

W dniach : 27,28,30,31 - miało by dojść do zapłodnienia ( chybił trafił dosłownie gdyż nie pamiętam daty grudniowej 2008r miesiączki).

Dzisiaj mamy 4 luty==od dnia 3 lutego boli mnie podbrzusze ( lecz nie jest to taki ból jak na okres ).

Wiem że może zabrzmni to dziwnie a czy któras z was miała coś takiego na początku ciąży??

Na test jest jeszcze za wczesnie więc nie robie bo nie ma sensu.

Proszę o opinie!!!!
[addsig]
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 10 głosów
Oddano 10 głosów
Data dodania: 05-02-2009, 10:15
zgłoś do moderacjicytuj
u mnie pierwszymi objawami ciąży (których nie powiązałam z nią tylko czekałam na okres) był ból podbrzusza taki jak przy okresie, silny ból piersi jak przy okresie, zawroty głowy, ogólne osłabienie i mdłości a póżniej wymioty. dopiero one skłoniły mnie do testu. zrobiłam go równo 2 m-ce po ostatnim okresie bo miałam nieregularne cykle, tzn bardzo długie
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
Oddano 5 głosów
Data dodania: 05-02-2009, 10:27
zgłoś do moderacjicytuj
Ja dopiszę się do pytania Ani, bo mam wrażenie jakbyśmy się umówiły... icon_eek.gif w tym samym dniu miesiączka 16.01, w tych samych dniach przytulanko z mężem i delikatne ukłócia w podbrzuszu. Na @ czekam jak na zbawiania a właściwie na jej brak icon_wink.gif

Pozdrawiam Nina
Data dodania: 05-02-2009, 10:37
zgłoś do moderacjicytuj
Witajcie kochane

Ja powinnam jutro dostać @ ale nic na to nie wskazuje poprzedni cykl mi się wydłużył i nie wiem jak to jutro będzie, zwykle tydz. przed bolą mnie piersi ale narazie cisza....zero bólu, zero bólu w podbrzuszu na @.

Wiecie czasami lepiej poczekać na termin @ i po jej opóżnieniu się zastanawiać, jak w zeszłym miesiącu @ nie miałam tydz. byłam baardzo szczęśliwa.....niestety po tyg. przyszła icon_cry.gif

Ale trzymam za was mocno kciuki icon_razz.gif [addsig]

Pozdrawiam cieplutko :***

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 05-02-2009, 10:41
zgłoś do moderacjicytuj
ja akurat mialam objawy boli jak przy okresie, ale bole klujace tez mialam, tylko ze pozniej i nie caly dzien tylko momentami. bolaly mnie piersi, tez tak jak przed okresem tylko przy okresie po kilku dniach przestawaly, a tu bolaly caly czas. Jak sie potem okazalo byl to 5 tydzien ciazy. Jesli na test jest za wczesnie (najczulsze wykrywaja chyba 7 dniowa ciaze, przynajmniej tak sie chwala icon_smile.gif, to raczej wydaje mi sie, ze ciaza jest bardzo wczesna i wowczas zaplodnione jajeczko dopiero wedruje, wiec nie ma zadnych objawow, dopiero przy zagniezdzaniu cos sie pojawia.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
Oddano 3 głosy
Data dodania: 05-02-2009, 10:42
zgłoś do moderacjicytuj

Znalazłam ciekawy artykuł na temat diety dla kobiet z cukrzycą:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,3760,0,prawidlowa-dieta-ciezarnej-z-cukrzyca,from-user

Data dodania: 05-02-2009, 10:43
zgłoś do moderacjicytuj
Co miesiąc sobie mówię: "nie nakręcaj się", "poczekaj" ale gdzie tam... jestem w gorącej wodzie kąpana i test zawsze robię wczęśniej... i ciągle to samo: jedna kreska, za chwile @ icon_confused.gif, następny mięsiąc i kolejna nadzieja... Trzymam za Was wszystkie kciuki icon_razz.gif . Jeszcze będziemy miąły te swoje dwie kreseczki icon_wink.gif

Nina
Data dodania: 05-02-2009, 17:44
zgłoś do moderacjicytuj
.....Dzisiaj pobiegłam po test...Zonk negatywny,być może jeszcze jest za wcześnie...;-(.

Nina no co ty ...no zobacz ciekawe czy Nam się uda...Mnie kurcze jeszcze coś mdli tak jakoś dziwnie już sama nie wiem naprawdę albo sobie już sama robie jakieś wkrętki.I tak jakoś ciepło mi się wydaje że mam w brzuchu .......

Przy pierwszym dziecku ( mam 28 lat ) - obecnie córka ma 8 lat nie miałam ŻADNYCH objaw ciąży---a dowiedziałam się że jestem w ciąży na początku 2-miesiąca.[addsig]
Oddano 1 głos
Data dodania: 05-02-2009, 20:18
zgłoś do moderacjicytuj
Czytając Twoje wypowiedzi mam wrażenie jabym je sama pisała icon_razz.gif .

Na test napewno jest jeszcze za wcześnie, przecież to dopiero 20 dzień cyklu (tak sobie to tłumacze bo sama wczoraj rano robiłam i oczywiście wyszedł negatywny icon_cry.gif, ale i tak pewnie za parę dni zrobie kolejny) icon_wink.gif ... Ja mam 29 wiosenek i moja córcia chodzi do pierwszej klasy (tyle że wtedy to był strzalm w 10 bo udało sie za pierwszym razem)... Trzymam za Ciebie kciuki, musimy wierzyć, że nam sie uda...

Pozdrawiam Nina

Data dodania: 05-02-2009, 20:28
zgłoś do moderacjicytuj
poza tym ze zamiast okresu pojawiła sie lekka plamka to nie miałam zadnych objawów ciązy icon_smile.gif ale ze ja nerwus jestem, kupiłam test i jak byk dwie czerwone krechy... zrobilam test w dniu tej plamki, czyli w 1 dniu spodziewanego okresu, poszlam do lekarza na nast dzień, dał mi skierowanie na beta hcg i hopicon_smile.gif bedę mamą icon_smile.gif zdrowego bobasa mam nadzieje icon_smile.gif
Oddano 1 głos
Data dodania: 05-02-2009, 20:35
zgłoś do moderacjicytuj
Wielkie gratulacje... teraz tylko życzyć szcześliwego rozwiązaniaicon_smile.gif

Nina
Oddano 1 głos