ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: CZY MOGE BYC W CIAZY [5]

Data dodania: 22-02-2012, 21:27
zgłoś do moderacjicytuj
WITAM PROSZE O ODPOWIEDZ TO DLA MNIE BARDZO WAZNE A NA WIZYTE U LEKARZA ZA WCZESNIE TESTY MOGA BYC OMYŁKOWE.MIESIĄCZKUJE REGULARNIE CO 28 DNI CZYLI 29 DNIA DOSTAJE OKRES I OKRES TRWA DO 5 DNI OSTATNI NORMALNY OKRES MIALAM 21 STYCZNIA.KOCHALAM SIE Z PARTNEREM 28 I 29 STYCZNIA STYCZNIA BYLO TO BEZ ZABEZPIECZENIA BO TAK CHCIELISMY.18.02 DOSTAŁAM OKRES I MYSLAŁAM ZE JEST OK ALE TEN OKRES BYL SKAPY I TRWAL TYLKO 2 DNI TYDZIEN PRZED TYM OKRESEM BOLAŁY MNIE PIERSI ALE W DNIU W KTORYM SIE POJAWIL TEN NIBY OKRES PRZESTALY CZY
> MOGE BYC W CIAZY

sylwiakurz

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 22-02-2012, 21:41
zgłoś do moderacjicytuj
witam,

według mnie stosunki odbyły sie w dni niepłodne więc ciąża wątpliwa. jednak rózne zdarzają się sytuacje więc skoro jesteś po tym dziwnym okesie można by było zrobić test który odpowie na twoje pytanie. test wyjdzie już wiarygodnie. jesli nie chcesz robić testu aptecznego to udaj sie do laboratorium i poproś o badanie beta HCG. jest ono niestety płatne ale daje 100% pewności. wyniki albo tego samego dnia luba na drugi dzien w zalezności od lab.

Image
Image
Data dodania: 22-02-2012, 21:48
zgłoś do moderacjicytuj
WITAJ DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ Z KALKULATORA WYNIKA IZ ZARAZ 30 STYCZNIA ZACZELY SIE U MNIE DNI PLODNE A WIEC JEZELI PLEMNIK DOZYJE DO 3 DNI TO CHYBA JEST DUZE PRAWDOPODOBIENSTWO BOJE SIE BO Z JEDNEJ STRONY BARDZO CHCE A Z DRUGIEJ TROCHE MI SIE ZYCIE TERAZ POGMATWALO NO I...

sylwiakurz

Data dodania: 22-02-2012, 21:55
zgłoś do moderacjicytuj

Drogie Pani, w ciąży przede wszystkim USG, pamiętajcie o tym.

Podaję link:

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,236,badanie-usg-w-ciazy,box-spec,from-user

znajdziecie tu wszystko o badaniu

Data dodania: 22-02-2012, 22:03
zgłoś do moderacjicytuj
jeśli w te dni miałaś śluz płodny to owszem plemniki mogly przetrwać i mogło dojśc do zapłodnienia. natomiast jeśli śluz był nie płodny to nie ma szans.

za tak krótki i skąpy okres mogą być odpowiedzialne hormony.

tyko test lub beta hcg dadzą ci odpowiedź. ja przez forum nie powiem ci czy napewno jestes czy nie jestes bo ja nie znam twojego organizmu. ty sama znasz go najlepiej i wsłuchajj sie w niego. bedzie ci wtedy łatwiej rozpoznawć dni płodne, owulację a nawet ciążę.

dziewczynko kochana jutro rano lec po test i od razu go zrób. po co masz sie zastanawiac. jak zobaczysz wynik wtedy pomyślisz co dalej. życze powodzenia i napisz co wyszlo smile
Image
Image
edytowano: 22-02-2012, 22:05
Data dodania: 23-02-2012, 11:24
zgłoś do moderacjicytuj
DZIEKUJE BARDZO ZA ZAINTERESOWANIE I ODPOWIEDZI W SRODE IDE DO GINA I DO TEGO CZASU WSTRZYMAM SIE ZE WSZYSTKIM.ZACZNE MOZE OD POCZATKU.MIESIACZKUJE REGULARNIE TAK JAK PISALAM MOJ CYKL TRWA 28 DNI CZYLI 29 DNIA ZAWSZE DO GODZ 10 RANO DOSTAWALAM OKRES.DO GRUDNIA 2011 ROKU TAK BYLO Z NIKIM NIE WSPÓŁZYLAM PRZEZ OKOLO1,5 ROKU BO ROZSTALAM SIE Z POPRZEDNIM PARTNEREM ALE TO NIEWAZNE.ZACZNE OD 12.2011 ROKU OKRES DOSTAŁAM 02.12.2011 ROKU CZYLI NASTEPNY WG MOJEGO CYKLU POWINNAM DOSTAC 30.12.2011 TAK.WRAZ Z POJAWIENIEM SIE NOWEGO PARTNERA W MOIM ZYCIU ZACZEŁAM WSPÓŁZYC I KOCHALAM SIE PIERWSZY RAZ PO DLUGIEJ PRZERWIE DNIA 21.12.2011 BYL TO 20 DZIEN CYKLU DZIEN NIEPLODNY I WSZYSTKO BYLOBY OK GDYBY NIE TO IZ 24.12 2011 ROKU DOSTALAM OKRES DUZO ZA WCZESNIE BO W 23 DNIU CYKLU.POMYSLALAM SOBIE IZ PO PROSTU MOJE CIALO PRZESTAWIA SIE DO NOWEGO PARTNERA I OK.NASTEPNY OKRES PO TYM ZDARZENIU MIALAM NORMALNIE CZYLI 21.01.2012 ROKU TAK JAK POWINIEN BYC W 29 DNIU CYKLU TRWAL ON TYLE ILE POWINIEN CZYLI 5 DNI.WSPÓŁZYŁAM 28 I 29 STYCZNIA ZARAZ PO TYCH DNIACH ZACZYNALY SIE MOJE DNI PLODNE.I TERAZ MOJE PYTANIE CZY JEZELI MIALAM PRZEZ JEDEN MIESIAC KROTSZY CYKL TO CZY TERAZ TO LICZYC INACZEJ BO JEZELI PRZECIETNA DLUGOSC CYKLU MI SIE ZMIENILA PRZEZ TEN KROTSZY CYKL TO WYCHODZI MI ZE AKURAT KOCHALAM SIE W DNI PLODNE CZY TAK??? NO I JESZCZE TO IZ DOSTALAM NIBY OKRES NASTEPNY TAK JAK POWINNAM CZYLI 18.02.2012 ALE BYL BARDZO SKAPY PIERWSZY DZIEN PLAMIENIE DRUGI DZIEN SKAPY BARDZO I ZANIKL.