ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: czy to moze byc ciaza?? [23]

Data dodania: 10-02-2012, 20:19
zgłoś do moderacjicytuj
Hej dziewczyny, tez mam problem podobnej tresci mianowicie... 30 stycznia dostalam okres, trwal on ok 6 dni, wiec aktualnie jestem w 12 dniu cyklu, moj ostatni cykl trwal 32 dni. Dzisiaj kochalam sie z chlopakiem i pekla gumka, nie skonczyl on jednak we mnie tylko wyszedl. Czy mozliwe jest aby doszlo do zaplodnienia? Bo slyszalam ze juz same "soki" męzczyzny mogą zaplodnic, jesli wiec gumka byla peknieta jeszcze gdy byl w srodku mozliwe jest zaplodnienie? Dodam jeszcze ze przez 4 miesiace bralam tabletki anty i teraz leci drugi cykl bez tabletek... blagam o jak najszybsza odpowiedz!
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

1

2

3

...

»

z 3

Data dodania: 08-02-2012, 14:23
zgłoś do moderacjicytuj
witam serdecznie i blagam o pomoc mianowicie w grudniu mialam miesiaczke dokladnie 28 nastepnie dotalam w styczniu 19 trwala jakies 6 dni od 25 stycznia kochalam sie regularnie co dwa trzy dni z moim chlopakiem i wszystko zostawial w srodku wprawdzie nie mam zadnych objawow ale troche bola mnie piersi przy dotykaniu zrobilam dzis test wyszedl negatywny blagam pomozcie jakie prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy
Data dodania: 08-02-2012, 14:25
zgłoś do moderacjicytuj

Przeziębienie w ciąży. Miałyście już z tym problem? Warto konsultować każdy przypadek z lekarzem.

Znalazłam o tym artykuł, same zobaczcie:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,7108,0,jak-poradzic-sobie-z-przeziebieniem-lub-grypa-w-czasie-ciazy,from-user

Data dodania: 08-02-2012, 14:27
zgłoś do moderacjicytuj
Skoro kończył w Tobie ciąża jest jak najbardziej możliwa. Test należy zrobić w dniu spodziewanej miesiączki, żeby był najbardziej wiarygodny lub zrobić badanie z krwi betaHcg. Objawy pojawiają się nieco później
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 08-02-2012, 15:27
zgłoś do moderacjicytuj
a mozliwe jednak ze niebede w ciazy blagam o odpowiedz nie wiem kiedy wypadaja moje dni plodne
Data dodania: 08-02-2012, 15:32
zgłoś do moderacjicytuj
mój ostatni okres był 19 sierpnia, a wg kalendarzyka na którym się opierałam - netmama - wynikało, że do zapłodnienia dosżło między 1-3 wrześniem. więc u ciebie mogło być podobnie. czekaj cierpliwie do okresu
B.
Data dodania: 08-02-2012, 15:38
zgłoś do moderacjicytuj
Muszę cię zmartwic,ale raczej miałas dni plodne. Ale poki co to szanse 50 na 50. Ale niestety nie możesz ciąży wykluczyć. Trzymam kciuki żeby było po twojej myśli. Pozdrawiam smile
Data dodania: 09-02-2012, 11:23
zgłoś do moderacjicytuj
Witam serdecznie!

Opiszę najpierw sytuację a później skieruję do Was pytanie, które pewnie będzie dla Was w odpowiedzi oczywiste (dla mnie 2 99%), nie mniej jednak warto czasami dla komfortu psychicznego wesprzeć się opiniami innych.

Mianowicie sytuacja wyglądała tak: wraz z moją kobietą, uprawialiśmy seks oralny. Nie bylo wprowadzania członka do pochwy. Następnie były pieszczoty rękoma. Ja doszedłem w momencie kiedy moja kobieta zabawiała mnie właśnie taką pieszczotą. Jako że orgazm miał miejsce w przysłowiową husteczkę, nie było możliwości kontaktu z pochwą tudzież wargami sromowymi. Podczas wycierania członka, gdzieś na palce skapło mi troszkę spermy, jednak oczywiście i tej się pozbyłem. Moja kobieta narzekała wcześniej na lekki ból podczas pieszczot, w okolicach warg sromowych. Po paru minutach od tego wydarzenia, więc postanowiłem zobaczyć, czy nie ma w okolicach warg jakiegoś obtarcia, wobec tego teretycznie, jeżeli moje plemniki były ma moim palcu, mogły mieć kontakt z wargami sromowymi Nie było jednak wprowadzania palców do środka. W dodatku według kalendarzyka, były to dni niepłodne. Jednak teraz jest sytuacja, że mojej kobiecie okres spóźnia się 11 dni i średnio wiemy co jest grane. Bierze leki hormonalne na tarczycę, oraz gdzieś tam przejawiał się również alkohol, które mogą opóźniać okres. Ale dla wlasnego komfortu pragnę się upewnić czy w takiej sytuacji mogło dojść do zapłodnienia ? Według mnie nie. Bo że tak powiem kolokwialnie, nawet dostanie się plemników na wargi sromowe, nie świadczy ze te są kierowcami formuły jeden i same wskoczą do środka. proszę jednak o opinię.

Pozdrawiam i dzięki!!!
0
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 09-02-2012, 11:27
zgłoś do moderacjicytuj
Jeżeli to jest dla mnie odpowiedź, to nie dokładnie to czego szukam smile Ale zapewne się zaznajomię!
Data dodania: 09-02-2012, 12:22
zgłoś do moderacjicytuj
Możesz spać spokojnie nie będziesz tatą smile
Data dodania: 09-02-2012, 12:50
zgłoś do moderacjicytuj
mozesz mi powiedziec jak moge wyliczyc te dni plodne bo nawet nie wiem teraz kiedy mam okres dostac z gory dziekuje
Data dodania: 09-02-2012, 13:08
zgłoś do moderacjicytuj
Skoro tak powiadasz to jestem uspokojony w miarę smile Dla pewności zrobimy test, a w sytuacji braku okresu, chyba warto będzie udać się do specjalisty. 11 dni to jednak jest troszkę. Jak sądzicie ?