ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: Boje sie,ze moge byc w ciazy.. [10]

Data dodania: 03-02-2012, 17:25
zgłoś do moderacjicytuj
Hej dziewczyny smile glupio mi tak pisac,ale w was nadzieja i mam nadzieje,ze mi pomozecie odpowiedziec na nurtujace mnie pytanie. Tak wiec zaczne o tego,ze moje miesiaczki nie sa regularne wiec trudno mi cokolwiek wyliczyc. Raz spoznia mi sie o 3 dni,raz o tydzien drugim razem zas o miesiac a czesem sie zdarzylo,ze nie mialam okresu nawet 2 miesiace. Nie przejmowalam sie tym,bo lekarz powiedzial mi,ze to sie z czasem bedzie normowac,az do czasu gdy zaczelam uprawiac seks. Kochalam sie z chlopakiem w ten sam dzien,kiedy skonczyl mi sie okres.Wszystko super fajnie. Kochalismy sie bez prezerwatywy,jednak do wytrysku nie doszlo,ze tak powiem "we mnie". Boje sie jednak,ze bedac na nim,moglam w jakikolwiek sposob miec stycznosc ze sperma w "tamtych miejscach". Z przerazenia i obawy polecialam po test i zrobilam go 7dni od stosunku. Wiem,ze zbyt szybko,ale jestem niecierpliwa ;P Test wyszedl negatywny,ale boje sie go powtorzyc.... Czy jest duze prawdopodobienstwo,ze moge byc...w ciazy? frown
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 03-02-2012, 17:28
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj!
Myślę, ze ciąże możesz wykluczyć, jednakże na przyszłość żeby unikną takich sytuacji udaj się do ginekologa. Niech przepisze Ci jakąś antykoncepcje. Ureguluje Ci to okres i zabezpieczy przed niechcianą ciążą smile
Data dodania: 03-02-2012, 19:08
zgłoś do moderacjicytuj

Drogie Pani, w ciąży przede wszystkim USG, pamiętajcie o tym.

Podaję link:

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,236,badanie-usg-w-ciazy,box-spec,from-user

znajdziecie tu wszystko o badaniu

Data dodania: 03-02-2012, 20:48
zgłoś do moderacjicytuj
Ty boisz sie ze mozesz byc w ciazy a wiekszosc z nas bardzo chce byc w ciazy ... jaki ten swiat jest rozny roznisty
Image

Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 03-02-2012, 21:01
zgłoś do moderacjicytuj
Magda, dokładnie !!
Image

Image
Data dodania: 03-02-2012, 21:02
zgłoś do moderacjicytuj
Ja na twoim miejscu gdybyś była w ciąży bardzo bym się ucieszyła bo właśnie staramy się z narzeczonym o dziecko już od początku stycznia. Niestety do tej pory testy są negatywne frown
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 03-02-2012, 23:42
zgłoś do moderacjicytuj
Ten swiat jest niesprawiedliwy dziewczyny,niestety frown
Obawiam sie ciazy tylko dlatego,ze jestem mloda,jeszcze sie ucze i wiem,ze nie moglabym temu dziecku dac wszystkiego... sadze,ze mam czas,a chcialabym dla niego jak najlepiej,zreszta co ja bede pisac,wiecie jak jest smile
A od jakiego czasu sie staracie.?
Data dodania: 04-02-2012, 13:29
zgłoś do moderacjicytuj
Jaki Ten swiat jest niesprawiedliwy...ja bym wiele dala
Zeby byc teraz w ciazy...niestety czesto te kobiety, ktore bardzo pragna dzieci, Maja z tym trudnosci, musza walczyc, miec nadzieje i czekac...to smutne
Suwaczek z babyboom.pl
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 04-02-2012, 13:45
zgłoś do moderacjicytuj
Co z tego, że jesteś młoda i się jeszcze uczysz, twierdząc, że nie zapewnisz dziecku wszystkiego... Ważne, żeby żyło. Ja też jestem młoda, mam zaledwie 21 lat, do tego zdecydowałam się teraz pisać maturę, nie mam pracy, a jednak dziecko urodzę!
Image

Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
Oddano 4 głosy
Data dodania: 04-02-2012, 17:23
zgłoś do moderacjicytuj
Ja jestem jeszcze młodszą mamusią...zaszłam w ciążę dokładnie miesiąc przed 18tką! w 2klasie liceum a urodziłam w klasie 3 w maturalnej. Byłam pierwszą w historii szkoły mężatką. Maturę zadałam, teraz uczę się dalej, a mąż pracuje.
Na początku byłam załamana nie wiedziałam jak damy sobie radę, ale teraz jestem bardzo szczęśliwa z mężem.
Niestety seks to nie zabawa, wiąże się z tym wielka odpowiedzialność i trzeba o tym pamiętać.

W ciągu jednej sekundy trzeba było naprawdę porządnie wydorośleć...

A co do twojej sytuacji to musiałabyś mieć bardzo krótkie cykle około 20-22dniowe żeby była szansa za zajście w ciążę w ostatni dzień okresu. Nie masz co się zamartwiać.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
Oddano 4 głosy
edytowano: 04-02-2012, 17:29
Data dodania: 05-02-2012, 22:45
zgłoś do moderacjicytuj
Ja zaszłam w ciąże w dzień moich 18 urodzin. Bardzo się cieszyłam. macie racje że jak ktoś bardzo chce mieć dziecko to nie może zajść w ciąże a te które nie chcą od razu zajdą. Brak sprawiedliwości na tym świecie frown
Suwaczek z babyboom.pl
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos