ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: ciąza [14]

Data dodania: 04-02-2012, 09:27
zgłoś do moderacjicytuj
Jeszcze jeden objaw który pojawia się dosyć wcześnie bo już około 3tygodnia to senność.
W pierwszej ciąży byłam w klasie maturalnej (ehh no wyszło jak wyszło ale jestem szczęśliwa i nie żałuję) to zdarzało mi się na lekcjach przysnąć, poprostu same mi się oczy zamykały i to jeszcze przed południem, nawet nie byłam zmęczona.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

1

2

...

»

z 2

Data dodania: 03-02-2012, 15:07
zgłoś do moderacjicytuj
witam, w czwartym dniu po miesiączce podczas stosunku pękła prezerwatywa, czy jest możliwośc zajścia w ciąze ?
Data dodania: 03-02-2012, 15:09
zgłoś do moderacjicytuj
jesli w tym dniu był śluz płodny to istnieje szansa na zaciążenie. a jak długie masz cykle?? bo to b. istotne.
Image
Image
Data dodania: 03-02-2012, 15:13
zgłoś do moderacjicytuj
mam cykle co 26 dni
Data dodania: 03-02-2012, 15:18
zgłoś do moderacjicytuj
a kiedy miałas ostatni okres i ile dni trwał???
Image
Image
Data dodania: 03-02-2012, 15:20
zgłoś do moderacjicytuj
Napisz może kiedy zaczeła sie miesiączka a którego dnia odbył się stosunek smile Bedzie prościej oszacować smile
Data dodania: 03-02-2012, 15:23
zgłoś do moderacjicytuj
25 stycznia dostałam miesiączkę (sroda), a w sobotę 28 miałam już tylko drobne plamienia, do stosunku doszło 31
Data dodania: 03-02-2012, 15:23
zgłoś do moderacjicytuj
powiem tak; jeśli odbyłaś stosunek po 9 dc to jest szansa że mogło dojść do zapłodnienia. i jesli dobrze lize to owulaja mogła u ciebie wystąpić 12 dc.
Image
Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 03-02-2012, 15:27
zgłoś do moderacjicytuj

Przeziębienie w ciąży. Miałyście już z tym problem? Warto konsultować każdy przypadek z lekarzem.

Znalazłam o tym artykuł, same zobaczcie:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,7108,0,jak-poradzic-sobie-z-przeziebieniem-lub-grypa-w-czasie-ciazy,from-user

Data dodania: 03-02-2012, 15:30
zgłoś do moderacjicytuj
hmmm, mogło ale nie musiało dojść do zapłodnienia. tak naprwde nie wiemy kiedy bedzie owulacja. jesli w tym czasie mialas śluz płodny to plemniki mogły przeży do owulacji. z moich obliczeń wynika że owulka może ci przypaść na 5 lutego. najlepiej bedzie jesli nie bedziesz o tym myśleć bo zaczną cie meczy objawy ciąży. poczekaj do dnia miesiaczki a jak sie bedzie spóźniać to test. innego wyjścia narazie nie widze. powodzenia
Image
Image
Data dodania: 03-02-2012, 15:30
zgłoś do moderacjicytuj
dzięki za pomoc smile
Data dodania: 03-02-2012, 15:35
zgłoś do moderacjicytuj
Ja przy cyklu 26 dniowym zaszłam w ciąze mniej wiecej 13,14 dc smile ale w 11 dc pęcherzyk był spory i teoretycznie tez mógł tego dnia pęknąc :0)
Suwaczek z babyboom.pl