ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: jak myslicie czy to ciaza [9]

Data dodania: 02-02-2012, 19:34
zgłoś do moderacjicytuj
dzieczyny mam objawy takie jak brak miesiaczki,bol glowy,sennosc,ciagle chce mi sie jesc,czuje sie jakby miala goraczke ostatnio ledwo wstalam.Do tego momentami jest mi niedobrze,myslicie ze to moze byc ciaza?Aha i bola mnie piersi od czasu do czasu
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 02-02-2012, 19:45
zgłoś do moderacjicytuj
A co z testem? Robiłaś?

Mila

Data dodania: 02-02-2012, 19:50
zgłoś do moderacjicytuj
robilam 2 tyg po stosunku bo tak wyszlo ze sie nie zabiespieczylismy.Okres mi sie spoznia 9 dni
Data dodania: 02-02-2012, 19:54
zgłoś do moderacjicytuj
najgorsze jest to ze w nocy musialam oddac luzny stolec,i bylo mi strasznie niedobrze,ciagle mam gazyi zimno mi frown (
Bol glowy naprrawde dzis wyjatkowy,nie wiem co mam myslec frown (
Data dodania: 02-02-2012, 20:08
zgłoś do moderacjicytuj
moze to jakas choroba?
Data dodania: 02-02-2012, 22:47
zgłoś do moderacjicytuj
No to wygląda raczej na grypę żołądkową a nie ciąże.. aczkolwiek ciąża też jest możliwa. Ten test może zrobiłaś zbyt wcześnie (o ile stosunek był w czasie dni płodnych). Zrób test ciążowy rano, a jeśli Ci się nie poprawi idź do lekarza ogólnego, albo chociaż do apteki po leki na przeziębienie.

Mila

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 05-02-2012, 20:57
zgłoś do moderacjicytuj
Witam mam taki problem okres mi sie spoznia dwa dni z tym,ze zaznaczam,ze mam go nie regularnego. 28 stycznia uprawialam sex z moim chlopakiem ale z gumka wiec nie powinno byc problemu bo nam nie pekla. Dzisiaj postanowilam zrobic test zrobilam dwa.Na kazdym wyszly mi dwie kreski z tym,ze ciemna byla po stronie C,a lekko widoczna po stronie T. Wyczytalam,ze nie mozna odrazu po spozyciu napojów robic testu nie stety zobaczylam to po fakcie,przed kazdym testem wypilam duzy kubek herbaty. Napoje rozcienczaja HTC. co mam myslec o tym?
Oddano 1 głos
Data dodania: 05-02-2012, 21:20
zgłoś do moderacjicytuj

Znalazłam ciekawy artykuł na temat diety dla kobiet z cukrzycą:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,3760,0,prawidlowa-dieta-ciezarnej-z-cukrzyca,from-user

Data dodania: 05-02-2012, 21:44
zgłoś do moderacjicytuj
witam,

nawet blada kreska w polu testowym oznacza ciążę. skoro dwa testy wyszły pozytywnie to myśle że to ciąaą. do zapłodnienia mogło dojść niekoniecznie tego 28, być może wczesniej odbyłaś stosunek. nie mniej jednak wybierz sie do lekarza na potwierdzenie bądź zaprzeczenie ciązy. tak jak pisalas płyny mogą rozcienczac mocz i byc może ta kreska jest taka blada. powodzenia
Image
Image
Oddano 1 głos
edytowano: 05-02-2012, 21:45
Data dodania: 06-02-2012, 09:03
zgłoś do moderacjicytuj
Dwa pozytywne testy raczej oznaczają ciąże. Blada kreska to w końcu tez kreska. Zrób badanie beta hcg z krwi a będziesz miała pewność który to tydzień. A najlepiej umówi się do ginekologa.

Mila