ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: Przepuklina jelitowa [4]

Data dodania: 02-02-2012, 15:31
zgłoś do moderacjicytuj
Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale, ale jestem tu nowa. Moja przyjaciółka jest na przełomie 14 i 15 tygodnia ciąży. Na wczorajszym badaniu lekarz stwierdził u płodu przepuklinę pępkową. Skierował ją też do kliniki genetyki. Wizytę ma jednak dopiero za kilka dni a póki co strasznie się denerwujemy. Co to wszystko dokładnie oznacza? Czym to grozi? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję.

Edit: Źle zatytułowałam wątek. Chodzi oczywiście o przepuklinę pępkową. Niestety nie umiem zmienić cry
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
edytowano: 02-02-2012, 15:36
Data dodania: 03-02-2012, 00:18
zgłoś do moderacjicytuj

Znalazłam ciekawy artykuł na temat diety dla kobiet z cukrzycą:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,3760,0,prawidlowa-dieta-ciezarnej-z-cukrzyca,from-user

Data dodania: 03-02-2012, 09:05
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj!
Myślę, że nie ma puki co powodów do zmartwień. U takiego maluszka zdarza się to ponieważ maleństwo nie nadąża z pobieraniem żywienia. Powinno się to wchłonąć gdzieś do 16-17 tygodnia. Także póki co nie ma się co martwić tylko obserwować. Zawsze jeszcze możecie przejść się na konsultację do innego ginekologa. Tak czy siak Wasz przypadek nie jest odosobniony, zdarza się to dość często smile Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie smile
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 03-02-2012, 15:27
zgłoś do moderacjicytuj
Tylko, że z tego co mówiła koleżanka ginekolog u którego była straszył nawet aborcją. Kumpela jest przerażona...
Data dodania: 03-02-2012, 16:11
zgłoś do moderacjicytuj
Yyy..zgłupiał. Weź kumpele i naprawdę idźcie do innego ginekologa, najlepiej prywatnie jeśli dacie radę, jeśli nie znajdźcie gdzieś u siebie w okolicy innego i idźcie do niego jak najszybciej. Myślę, że wtedy wyjaśni Wam co i jak. Napiszcie co Wam powie. Powodzenia. Ps. myślę że będzie dobrze smile