oj przepraszam nie wiem jak ja czytalam ze nie doczytalam ostatniej twojej wypowiedzi
pozdrawim

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
| Najnowszy komentarz w tym wątku | |
misia1bt 2012-02-02 19:29:29 Byłam na wizycie. Ciąży brak! Dostałam luteine na wywołanie i muszę zrobić badanie poziomu tarczycy. Wiecie może jak takie badanie wygląda i ile prywatnie kosztuje? oj przepraszam nie wiem jak ja czytalam ze nie doczytalam ostatniej twojej wypowiedzi pozdrawim Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź | |
Witam. Zacznę od tego że moje cykle są nie regularne i trwają od 30 do 56 dni. Od 5 października nie mam wogóle miesiączki. Boli mnie brzuch tak jakby miała przyjść ale od tamtego czasu jej nie ma. Ostatnio zaczęły mnie swędzieć sutki,i potwornie boli mniej głowa prawie codziennie i miewam zawroty. Robiłam już ok 10 testów ale wszystkie wychodzą negatywne Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
moim zdaniem ciąża wątpliwa. skoro tyle testów wykazało brak ciąży to problem braku miesiączki tkwi gdzie indziej, być możę to zaburzenia hormonalne, niski progesteron lub cykle bezowulacyjne. lekarz rozwieje twoje wątpliwości. a dlaczego czekałaś tak długo na wizyte u lekarza??jesli masz cykle nieregularne juz dawno powinnas sie zgłosić do gina żeby przepisał ci coś na uregulowanie cyklu i zlcił badania hormonalne. takie jest moje zdanie. życzę powodzenia Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Przeziębienie w ciąży. Miałyście już z tym problem? Warto konsultować każdy przypadek z lekarzem. Znalazłam o tym artykuł, same zobaczcie: |
Zawsze na regulację cykli dostawałam tabletki antykoncepcyjne a one nie pomogą mi w zajściu w ciążę Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | ciąża to nie jest... test wyszedłby pozytywny gdybys była w ciązy ponieważ wraz ze wzrostem ciaży wzrasta hormon beta hcg, którym nasączone są testy ciążowe. Masz cykl bezowulacyjny, który moze trwać nawet do 80 dni. Ponieważ masz nieregularne cykle tabletki hormonalne Ci nie pomogą. Musisz wykonać badania hormonalne w celu sprawdzenia co jest przyczyną nieregularności cykli. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Stężenie HCG osiąga swój szczyt w 8-10 tygodniu ciąży, następnie spada i pozostaje niższy już do końca ciąży. także jeśli testy robiłaś po 10 tyg mogły go nie wykryć. mogłąś wybrac sie na bete hcg ona dala by ci odpowiedz. jednak wizyta u lekarza bez dwoch zdan. i nie stresuj sie bo to napewno nic groźnego tylko pewnie zaburzenia hormonalne które spotyka wiekszosc kobiet w tym również mnie Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
80 dni już dawno minęło więc chyba okres powinien się pojawić gdyby to o to chodziło Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
no niestety ja ci wiecej nic nie powiem, tylko lekarz odpowie na twoje pytania. zrobi usg skieruje na badania i wtedy wszystko bedzie jasne.mam nadzieje ze to nic powaznego . czasem to nie sprawy ginekologiczne są odpowiedzialne za brak @ ale na przykład tarczyca, anemia. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Dziękuje Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Byłam na wizycie. Ciąży brak! Dostałam luteine na wywołanie i muszę zrobić badanie poziomu tarczycy. Wiecie może jak takie badanie wygląda i ile prywatnie kosztuje? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
misia1bt 2012-01-31 22:04:22 Witam. Zacznę od tego że moje cykle są nie regularne i trwają od 30 do 56 dni. Od 5 października nie mam wogóle miesiączki. Boli mnie brzuch tak jakby miała przyjść ale od tamtego czasu jej nie ma. Ostatnio zaczęły mnie swędzieć sutki,i potwornie boli mniej głowa prawie codziennie i miewam zawroty. Robiłam już ok 10 testów ale wszystkie wychodzą negatywne Równiez jak kolezanki uwazam ze to nie ciaza. Dziwne ze zwlakasz z wizyta az tak dlugo tym bardziej ze tak dlugie cykle albo brak okresu nie ejst czyms normalnym.Te objawy sa raczej spowodowane zaburzeniami hormonalnymi. |