ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: Czy mimo wszystko to ciąża? [11]

Data dodania: 02-02-2012, 19:44
zgłoś do moderacjicytuj
misia1bt 2012-02-02 19:29:29 Byłam na wizycie. Ciąży brak! Dostałam luteine na wywołanie i muszę zrobić badanie poziomu tarczycy. Wiecie może jak takie badanie wygląda i ile prywatnie kosztuje?

oj przepraszam nie wiem jak ja czytalam ze nie doczytalam ostatniej twojej wypowiedzi smile Koszty badan wahaja sie od 20zł do 60 tyle na prrzyklad kosztuje usg tarczycy
pozdrawim
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

1

2

...

»

z 2

Data dodania: 31-01-2012, 22:04
zgłoś do moderacjicytuj
Witam. Zacznę od tego że moje cykle są nie regularne i trwają od 30 do 56 dni. Od 5 października nie mam wogóle miesiączki. Boli mnie brzuch tak jakby miała przyjść ale od tamtego czasu jej nie ma. Ostatnio zaczęły mnie swędzieć sutki,i potwornie boli mniej głowa prawie codziennie i miewam zawroty. Robiłam już ok 10 testów ale wszystkie wychodzą negatywne frown czy mimo to mogę być w ciąży? Mam wizytę u lekarza na czwartek ale chciała bym poznać wasza opinię na ten temat. Pozdrawiam
Data dodania: 31-01-2012, 22:22
zgłoś do moderacjicytuj
moim zdaniem ciąża wątpliwa. skoro tyle testów wykazało brak ciąży to problem braku miesiączki tkwi gdzie indziej, być możę to zaburzenia hormonalne, niski progesteron lub cykle bezowulacyjne. lekarz rozwieje twoje wątpliwości. a dlaczego czekałaś tak długo na wizyte u lekarza??jesli masz cykle nieregularne juz dawno powinnas sie zgłosić do gina żeby przepisał ci coś na uregulowanie cyklu i zlcił badania hormonalne. takie jest moje zdanie. życzę powodzenia smile
Image
Image
Data dodania: 31-01-2012, 22:27
zgłoś do moderacjicytuj

Przeziębienie w ciąży. Miałyście już z tym problem? Warto konsultować każdy przypadek z lekarzem.

Znalazłam o tym artykuł, same zobaczcie:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,7108,0,jak-poradzic-sobie-z-przeziebieniem-lub-grypa-w-czasie-ciazy,from-user

Data dodania: 31-01-2012, 22:32
zgłoś do moderacjicytuj
Zawsze na regulację cykli dostawałam tabletki antykoncepcyjne a one nie pomogą mi w zajściu w ciążę frown dlatego tak długo czekałam ale teraz już trzeba iść bo niepewność mnie wykończy i to nie ta czy jestem w ciąży a raczej ta czy nie jestem na coś chora frown ale czy mimo ewentualnego 17 tygodnia ciąży może wyjść negatywny wynik testu zrobionego w ciągu dnia a nie rano? W tak zaawansowanej ciąży miała by pora znaczenie?
Data dodania: 31-01-2012, 22:42
zgłoś do moderacjicytuj
ciąża to nie jest... test wyszedłby pozytywny gdybys była w ciązy ponieważ wraz ze wzrostem ciaży wzrasta hormon beta hcg, którym nasączone są testy ciążowe.
Masz cykl bezowulacyjny, który moze trwać nawet do 80 dni. Ponieważ masz nieregularne cykle tabletki hormonalne Ci nie pomogą. Musisz wykonać badania hormonalne w celu sprawdzenia co jest przyczyną nieregularności cykli.
Image
Image
Data dodania: 31-01-2012, 22:44
zgłoś do moderacjicytuj
Stężenie HCG osiąga swój szczyt w 8-10 tygodniu ciąży, następnie spada i pozostaje niższy już do końca ciąży. także jeśli testy robiłaś po 10 tyg mogły go nie wykryć. mogłąś wybrac sie na bete hcg ona dala by ci odpowiedz. jednak wizyta u lekarza bez dwoch zdan. i nie stresuj sie bo to napewno nic groźnego tylko pewnie zaburzenia hormonalne które spotyka wiekszosc kobiet w tym również mnie wink
Image
Image
Data dodania: 31-01-2012, 22:58
zgłoś do moderacjicytuj
80 dni już dawno minęło więc chyba okres powinien się pojawić gdyby to o to chodziło
Data dodania: 31-01-2012, 23:03
zgłoś do moderacjicytuj
no niestety ja ci wiecej nic nie powiem, tylko lekarz odpowie na twoje pytania. zrobi usg skieruje na badania i wtedy wszystko bedzie jasne.mam nadzieje ze to nic powaznego . czasem to nie sprawy ginekologiczne są odpowiedzialne za brak @ ale na przykład tarczyca, anemia.
Image
Image
Data dodania: 01-02-2012, 07:42
zgłoś do moderacjicytuj
Dziękuje smile dam jutro znać co lekarz powiedział!
Data dodania: 02-02-2012, 19:29
zgłoś do moderacjicytuj
Byłam na wizycie. Ciąży brak! Dostałam luteine na wywołanie i muszę zrobić badanie poziomu tarczycy. Wiecie może jak takie badanie wygląda i ile prywatnie kosztuje?
Data dodania: 02-02-2012, 19:41
zgłoś do moderacjicytuj
misia1bt 2012-01-31 22:04:22 Witam. Zacznę od tego że moje cykle są nie regularne i trwają od 30 do 56 dni. Od 5 października nie mam wogóle miesiączki. Boli mnie brzuch tak jakby miała przyjść ale od tamtego czasu jej nie ma. Ostatnio zaczęły mnie swędzieć sutki,i potwornie boli mniej głowa prawie codziennie i miewam zawroty. Robiłam już ok 10 testów ale wszystkie wychodzą negatywne frown czy mimo to mogę być w ciąży? Mam wizytę u lekarza na czwartek ale chciała bym poznać wasza opinię na ten temat. Pozdrawiam

Równiez jak kolezanki uwazam ze to nie ciaza.
Dziwne ze zwlakasz z wizyta az tak dlugo tym bardziej ze tak dlugie cykle albo brak okresu nie ejst czyms normalnym.Te objawy sa raczej spowodowane zaburzeniami hormonalnymi.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
Oddano 4 głosy