ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: Czy możliwa jest ciąża? [14]

Data dodania: 02-02-2012, 10:21
zgłoś do moderacjicytuj
Dobra kobitki razz
wszytko jest ok pojawił się okres smile
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

1

2

...

»

z 2

Data dodania: 31-01-2012, 18:58
zgłoś do moderacjicytuj
Jestem 8 tygodni po porodzie. Z tego względu, że nie dostałam jeszcze od swojego lekarza ginekologa recepty na tabletki antykoncepcyjne nie uprawiam z mężem seksu. Dostałam tylko globułki dopochwowe gynalgin bo jakieś zapalenie małe się pojawiło. Nie karmie piersią od 5tygodni (karmiłam3tygodnie). Pierwszego okresu po porodzie jeszcze nie dostałam.
Z tego względu że nie uprawiamy seksu to chciałam męzowi zrobić dobrze. Wytrysk był ale go połknęłam. W czasie łykania prawą ręka masowałam. Później jeszcze się trochę poprzytulalismy.
Za jakieś 20-30min po wytrysku założyłam sobie tą globułke dopochwową, właśnie prawą ręką która masowałam penisa, lecz zapomniałam umyć sobie rąk. Możliwe jest, że zajdę w ciążę? zanim założyłam ta globułke to ręka została wytarta o pościel klika razy. Była sucha. Na ręce napewno nie było plemników jak by to określić he w stanie ciekłym.
Co o tym myślicie??
Proszę o nie robienie sobie tzw jaj z mojego tematu. Proszę o szczere odpowiedzi. Mam teraz przez to trochę stresu.
Data dodania: 31-01-2012, 22:45
zgłoś do moderacjicytuj
ciąża jest niemożliwa
Image
Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 01-02-2012, 09:02
zgłoś do moderacjicytuj
też myślę, że ciąża nie jest możliwa
Data dodania: 01-02-2012, 10:38
zgłoś do moderacjicytuj
a możecie to jakoś bardziej rozwinąć, czemu tak myślicie?

wiem, że plemniki żyją bardzo krótko w warunkach pokojowych ale nie wiem ile bo wszędzie spotkałam się z innymi wypowiedziami a dokładnie że: 2minuty, 5minut, po kilkunastu minutach, godzinę, 18godzin.
He i komu wierzyć??bo w te 18godzin to ja nie wierze, bo musiałyby nie wyschnąć.

a tak wogóle to raczej jest bardzo mało prawdopodobne, że jakieś plemniki miałam na ręce, ale jeśli już coś było to właśnie nie wiem czy by było w stanie zapłodnić.
Data dodania: 01-02-2012, 10:50
zgłoś do moderacjicytuj

Znalazłam ciekawy artykuł na temat diety dla kobiet z cukrzycą:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,3760,0,prawidlowa-dieta-ciezarnej-z-cukrzyca,from-user

Data dodania: 01-02-2012, 11:03
zgłoś do moderacjicytuj
Do zapłodnienia dojść na pewno nie mogło (nie było stosunku), biorąc pod uwagę to jak się bawiliście. Bardziej martwi (nie śmieszy) mnie to że zakładałaś sobie lek do pochwy brudnymi rękoma. W okresie poporodowym gdy wszystko jest tam jeszcze wrażliwe i niewygojone dużo szybciej łapie się wszelkie zakażenia (co sama wiesz, bo to leczysz) i potrzebna jest szczególna dbałość o miejsca intymne. Przed aplikacja globulki niemal konieczne jest umycie dokładnie rąk, a nie wkładanie tam palców wytartych w byle co, pomyśl ile miałaś na nich bakterii.. kurzu, bakterii faceta... Zawsze, ale to zawsze przez założeniem globulek czy tamponów należy myć ręce!!

Mila

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 01-02-2012, 13:23
zgłoś do moderacjicytuj
milamanila jeśli myślisz, że można zajść w ciążę tylko podczas stosunku to myślę, że się mylisz.
Przeczytaj to http://abcciaza.pl/pytania/uprawialismy-petting-czy-mozliwa-jest-ciaza
Chyba, że ten ekspert co się wypowiada wcale nie jest ekspertem ale jednak myślę, że ma rację.

Data dodania: 01-02-2012, 13:45
zgłoś do moderacjicytuj
Oczywiście że ma racje, prawdopodobieństwo istnieje, aczkolwiek brałam pod uwagę wszystkie okoliczności o których pisała (niedawny poród, wytarte dłonie itd), pytająca musiałaby mieć więc dużo "szczęścia" jeśli miałaby zajść w ciążę. Ale swoją droga wystarczyłoby aby pomyślała i zadbała o własne zdrowie (patrz co napisałam o globulkach) i nie musiałaby zadawać takich pytań.

Mila

Data dodania: 01-02-2012, 14:20
zgłoś do moderacjicytuj
Bardziej martwi (nie śmieszy) mnie to że zakładałaś sobie lek do pochwy brudnymi rękoma.

ejj kto powiedział, że były brudne!!? poprostu nie umyłam ich po całej zabawie. Przed zabawą były jak najbardziej czyściutkie. Troszkę przesadziłaś.
A niedawny poród nieświadczy o tym, że nie mogę zajść w ciążę. Bo nie karmie od miesiąca i nie wiadomo kiedy może pojawić się owulacja. U mnie w rodzinie już była sytuacja gdzie między dziećmi jest różnica 10miesięcy, bo ciocia myślała że jak karmi to nie może zajść w ciążę.

Dobra mam nadzieje, że będzie ok.
Data dodania: 01-02-2012, 14:25
zgłoś do moderacjicytuj
Ja tez mam nadzieję,że będzie ok, ale jeśli boisz się ciąży to powinnaś po prostu bardziej uważać.
A ręce nie muszą być utytłane w błocie, aby były brudne i byś mogła przenieść na nich niepotrzebne bakterie do swojego organizmu. Przed aplikacją leków do pochwy należy dłonie umyć mydłem. Masz w tym miejscu już jakiś stan zapalny, a takie niehigieniczne zachowania wcale mu nie pomagają zniknąć.

Mila

Data dodania: 01-02-2012, 14:35
zgłoś do moderacjicytuj
Napewno będzie ok, tylko poprostu bardziej uważaj sama dla siebie smile