Co do imion to ładne ale pamiętaj nic na siłę, jak zobaczycie to w serduszku od razu nawinie ci się imię twojego szkraba.
Pozdrawiam

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
| Najnowszy komentarz w tym wątku | |
Ciężko mi stwierdzić, nie rodziłam jeszcze ale wydaje mi się, że skoro masz już takie rozwarcie to możliwe, że za dzień lub dwa ... będziesz mamą ale nigdy nic nie wiadomo, może akurat wytrzymasz do wtorku. Co do imion to ładne ale pamiętaj nic na siłę, jak zobaczycie to w serduszku od razu nawinie ci się imię twojego szkraba. Pozdrawiam Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź | |
Serdecznie witam obecne i przyszłe Mamy. Proszę Was o poradę, bowiem za miesiac sama zostanę mamą, a nie mam jeszcze wybranego imienia dla Pociechy. Z partnerem dość długo debatujemy na ten temat, ale nie potrafimy dojść do porozumienia. Podoba mi się imię "Michał", jednak partner ma obawy odnośnie tego imienia. Przyczyna dla niego jest prosta: mianowicie brat jego ojca ma tak na imię oraz fakt, że mieszka dom obok również stanowi problem. Czy faktycznie jest to aż tak dużym problemem, że jest to bardzo bliska rodzina? Ja się śmieję, że będzie Miachł duży i Michał mały :o) Po licznym przejrzeniu książki z imionami wybraliśmy następujące: Michał :o) Julian Filip Szymon Igor Antoni (Antoś - zdrobnienie ładnie brzmi) Maciej Miłosz Dodam, że nie upieram się przy imieniu Michał :o) Które z imion wynotowanych przeze mnie podoba Wam się najbardziej? Proszę pomóżcie mi dokonać wyboru :o) Dziękuję. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
To będzie chłopczyk. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Ja kiedyś planowałam dla Tomka dac na imię Michał, ale mama sie smiała z takiego powiedzenia "michał 3 dni w budzie zdychał" i tak jakoś mi odeszło hehe. A jeżeli chodzi o Twoje imionka to moim zdaniem wszystkie są fajne. Ja zdecydowałam się na Dawida |
jak dla mnie to zadna przeszkoda ze brat jego ojca ma tak na imie i mieszka obok, przeciez dziecko jest Wasze a nie czyjes i to Wy powinniscie zadecydowac o imieniu jesli sie Wam podoba to czemu nie |
Miłosz.. piękne, jedno z ładniejszych imion dla chłopców, takie z pozytywna energią Mila |
Dziękuję, za reakcję. Dzisiaj zdecydowaliśmy, że z naszej listy "odpada" Szymon oraz Maciej. Ale jeszcze tyle imion na niej pozostało... A jak Wam się podoba Mikołaj? Proszę o dalsze podpowiedzi, zapewne ułatwią one nam podjęcie właściwej decyzji :o) Pozdrawiam. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Przeziębienie w ciąży. Miałyście już z tym problem? Warto konsultować każdy przypadek z lekarzem. Znalazłam o tym artykuł, same zobaczcie: |
mi podoba sie Antoni/ Antoś p.s zgadzam sie z małączarną. to wasze dziecko i to wy wybieracie dla niego imie |
Ja mam synka Antosia i mi się podoba to imię, koleżanka namawiała mnie żeby dać Michał bo wszystkie Michały to fajne chłopaki Jeszcze podobają mi się takie imiona jak:Franek,Nikodem czyli Nikoś,Miłosz ujdzie,Kostek Na pewno odpada Szymon bo teraz co drugi na porodówce to Szymon, jak też Igor i oczywiście wiecznie królujący Jakub Mikołaj mi osobiście się nie podoba, słyszałam jak kiedyś kobieta wołała swojego syna Mikuś, a tak mój dziadek psa nazywał więc źle mi się kojarzy OCZYWIŚCIE WYBÓR NALEŻY DO WAS |
No, tak. Czytałam, że na porodówkach jest plaga Kubusiów, Bartusiów oraz Jasiów :o) A tak z drugiej strony, Kubuś to mój kot Mikołaj też już "wypadł" z mojej listy. Widzę, że Julian nie przypadł chyba nikomu do gustu. Zastanawiam się jak to jest z imieniem Antoni, rzadko czy często spotykane? Bo też nie chcę by "3" osoby w klasie miały tak samo na imię jak mój Synek... Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |