ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: clostilbegyt [1776]

Data dodania: 23-05-2012, 15:29
zgłoś do moderacjicytuj
Aniu smile ja mam monitoringi wiec moje wizyty wygladaja tak 5-9 clo w 10 dc usg do pochwowe jak pecherzyk ma 20mm to zastrzyk na pekniecie iw 15 dc znow usg czy doszlo do owulacji i 26dc znow wizyta czy nic sie nie dzieje na jajnikach po clo i czy cos wyszlo . wtym cyklu ne pojechalam w 26 bo nie bylo mnie na pomorzu frown
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

1

2

3

4

5

...

»

z 178

Data dodania: 05-01-2012, 08:29
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
Jestem 8 m-cy po poronieniu. Zaczęliśmy sie starać z mężem ponownie o dzidziusia. Lekarz zalecił brać clo od 5-10 dnia cyklu i od 10 do 13 starać się o dzidzię.
Czy są osoby którym faktycznie ten lek pomógł? Czy jest to moze niepotrzebne faszerowanie organizmu a szanse znikome?
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 6 głosów
Oddano 6 głosów
Data dodania: 05-01-2012, 18:25
zgłoś do moderacjicytuj
dzięki niemu mam synka smile
znam grono znajomych, którym ten lek pomógł smile
powodzenia
Image
http://enpr.pl/lena28
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 05-01-2012, 23:49
zgłoś do moderacjicytuj
Ja w tym cyklu po raz pierwszy stosowałam clo, miałam problemy ze wzrostem pęcherzyków, w 11 dc wychodowałam ich wiele ale dominujący miał 24mm i po usg ginekolog mi powiedziała że lada moment nastąpi owulacja - teraz czekam na rezultaty-trzymajcie kciuki smile

angie:0)

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
Oddano 3 głosy
Data dodania: 06-01-2012, 12:40
zgłoś do moderacjicytuj
Trzymamy aniu smile
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 06-01-2012, 15:04
zgłoś do moderacjicytuj
:***

angie:0)

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 08-01-2012, 14:42
zgłoś do moderacjicytuj
Ja mam trochę cykora.chciałabym żeby się udało.już sobie chyba wmawiają ciążę a to z pewnością skutki uboczne po clo.a po jakim czasie doczekałas się synka?czy długo u Ciebie trwała kuracja?
Data dodania: 08-01-2012, 14:45
zgłoś do moderacjicytuj
I oczywiście trzymam kciuki.Też za mnie trzymajcie bo też czekam na rezultaty smile oby się udało
Data dodania: 08-01-2012, 20:24
zgłoś do moderacjicytuj
ja czekałam na synka 2 lata, ale z clo udało się w 4 cyklu stosowania. Ja brałam clo od 3-7 dnia cyklu bo podobno daje lepsze rezultaty natomiast w drugą ciążę zaszłam bez hormonów tylko brałam castagnusa smile

powodzenia
Image
Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 08-01-2012, 20:41
zgłoś do moderacjicytuj

Znalazłam ciekawy artykuł na temat diety dla kobiet z cukrzycą:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,3760,0,prawidlowa-dieta-ciezarnej-z-cukrzyca,from-user

Data dodania: 08-01-2012, 20:59
zgłoś do moderacjicytuj
od 3 do 7 a przytulaski wtedy w jakim czasie?zresztą te wytyczne to pewnie dla każdego indywidualnie. ja mam bardzo długie cykle,od 35 do nawet 40kilku.ale zdarzało się że na okres musiałam czekać aż 3-4 miesiące eh mi ginekolog powiedział że będę mieć 2 albo 3 próby z cło i jak nie wyjdzie to skierowanie na badania dokładniejsze dostanę do szpitala.ale boję się tych badań frown
Data dodania: 08-01-2012, 22:48
zgłoś do moderacjicytuj
Kochana skoro twój ginekolog zapisał ci clo to pewnie zlecił (a przynajmniej powinien zlecić ) monitoring, dzięki niemu bedziesz wiedziała kiedy czas na przytulanki smile