Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
![]() Gość | witam. mam pytanie takie jak w temacie. otóż @ mialam 16.09 i powinnam dostac 15.10 wiec spoznia sie juz 2 dzien. od wczoraj pojawily sie mdlosci i mam je przez caly dzisiejszy dzien, wczoraj bolal mnie lewy jajnik, mam wzdety brzuch, boli mnie glowa często, jestem senna i szybko sie mecze, piersi mam jakby wieksze, opuchniete, zaczynają pobolewac przy dotyku, boli mnie podbrzusze. test robilam 3 dni temu wieczorem i wydzedl negatywny. prosze o szybka odpowiedz. bardzo bym chciala dzidzie, staramy sie juz 3 miesiace. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | dodam ze wspolzyje z chlopakiem bez zabezpieczenia i konczy we mnie. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | wydaje mi się, że to za szybko na tyle objawów, ale mogę sie mylić odczekaj tydzień i powtórz test. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | ja bym powtórzyła test za 2-3 dni jeżeli wyjdzie negatywny to do lekarza tylko z porannego moczu rzecz jasna Powodzenia! |
Jesli test po raz kolejny za kilka dni wyjdzie negatywny to po co do lekarza? Chyba ze na kontrolne badania. Uwazam ze jesli sa to cykle regularne, dzisiaj jest 2 dni po terminie, testy ciazowe wyszly negatywne tzn ze niestety miesiaczke przesunelo cos innego- typu zmeczenie, stres, choroba. Tlumaczyloby to tez inne dolegliwosci typu sennosc, zmeczenie, bole glowy itp. Moze lapie cie przeziebienie. Co do mdlosci to powiem tobie tak ja gdy sie staralam o dzidzie to na sama mysl ze moge juz byc w ciazy to mialam i mdlosci i inne dolegliwosci. Bole piersi, czy ich powiekszenie, wzdety brzuch, a do tego bole jajnikow to rowniez typowe objawy zblizajacej sie miesiaczki. Lepiej sie nie nastawiac- mowie to z wlasnego doswiadczenia. Zycze tobie jak najlepiej- sama jestem teraz staraczka. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
![]() Gość | a po to do lekarza, ze ten zrobi usg i sprawdzi, czy nie ma torbieli, cysty, czy to po prostu c ykl bezowulacyjny. Przeoisze leki na wywołanie okresu |
Ja z oszczędności raczej nie wpadlabym na pomysł by robić test dzień, czy dwa przed terminem spodziewanej miesiaczki, do tego wieczorem. Po prostu prawdopodobieństwo, że wykaże jest małe. Moim zdaniem minimum należy odczekać dwa trzy dni i wtedy zrobić test, oczywiście z porannego moczu, tak jak mówi Pajka. Bo nawet teraz może okazać się zbyt wcześnie zrobiony, by wykazać hormony ciażowe, jeżeli takie w ogóle są. Tutaj gość który się wypowiada nie był chyba jeszcze w ciąży. Bo jak najbardziej w tym czasie można wiele objawów zaobserwować. Ja w sumie za każdym razem wiedziałam, ze jestem w ciaży przed wykonaniem testu, który był pozytywny. Życzę powodzenia i doczekania sie fasolki. I jak najbardziej test trzeba powtórzyć z rana, za dzień lub dwa. |
Znalazłam ciekawy artykuł na temat diety dla kobiet z cukrzycą:
http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,3760,0,prawidlowa-dieta-ciezarnej-z-cukrzyca,from-user |
dziekkuje za pomoc. jak na razie dalej nie ma @. tam ten test moglbyc tez negatywny bo wykonalam go wieczorem. poczekam jeszcze i mam nadzieje ze nie będzie @. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
edytowano: 19-10-2011, 14:48 |