ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: dwudniowy okres po odstawieniu leków [3]

Data dodania: 27-08-2011, 22:20
zgłoś do moderacjicytuj
Długość mojego cyklu wynosi około 22 dni.
Pierwszy dzień mojego ostatniego okresu wypadł 28 lipca. Brałam wtedy proverę, żeby przesunąć miesiączkownie, jednak przesunęła ona okres tylko o jakieś 3 dni. Trwał on wtedy 4 dni.
W międzyczasie byłam zmuszona do gwałtownego odstawienia sterydowego leku na alergię Aerius i zażywałam codziennie bellergot.
Kolejny okres dostałam 3 dni temu, tj. w nocy 24 sierpnia. 25 i 26 sierpnia uprawiałam petting ze swoim chłopakiem. Miałam wtedy tampon, a chłopak nie kończył w pobliżu wejścia do pochwy, jednak w trakcie pieszczenia penis czasem jej dotykał.
Dzisiaj rano zauważyłam, że okres całkowicie mi się zatrzymał. Nie miałam plamienia, po prostu krew zpełnie przestała lecieć.
Chciałabym się dowiedzieć, czy ten nagły koniec miesiączki może być spowodowany ciążą? A może to wina leków? Niestety narazie jest za wcześnie na test, a mój lekarz może mnie przyjąć najwcześniej za tydzień...
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 27-08-2011, 22:29
zgłoś do moderacjicytuj
ciężko cokolwiek powiedzieć, ale ja stawiam bardziej na leki, że to ich wina
choć ciąży też wykluczyć się nie da, za jakieś 10 dni dopiero możesz zrobić pierwszy test
pójście do lekarza też niczego nie rozwiąże, bo lekarz nie zobaczy tak małej ciąży o ile ona będzie
także jedynie czekać i potem zrobić test
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 28-08-2011, 11:06
zgłoś do moderacjicytuj
a może tak poczytać jak moze dojść do zapłodnienia i ile potrzebuje zarodek, aby sie zagnieżdzić??

lekarz i tak nic nie zobaczy więc nie masz po co do niego iść usg wykrywa ciążę w okolicach 5 tc.

To, ze zatrzymał Ci się okres jest spowodowane najprawdoopodobniej tym, ze kombinujesz z przesuwaniem cyklu i odstawiłaś sterydy...każda ingerencja w organizmie kobiety najczęściej odbija się na przesunięciu cyklu.
Image

Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
Oddano 4 głosy