LH 4,44 mlU/ml
FSH 8,1 mlU/ml
z góry dziękuję!
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
witajcie. dzisiaj odebrałam wyniki LH i FSH czy mozecie pomóc mi zinterpretować czy są w porządku? LH 4,44 mlU/ml FSH 8,1 mlU/ml z góry dziękuję! Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Znalazłam takie informacje • Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki. • Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową. • Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja owulacji przy takim FSH jest trudna. Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe. Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. oraz takie FSH 3 dzień 3-20 mIU/ml FSH pik LH / dzień podania HCG więcej niż 15mIU/ml LH 3 dzień mniej niż 7 mIU/ml LH pik LH / dzień podania HCG więcej niż 20 mIU/ml Lista tutaj przedstawiona informuje jedynie ogólnie o prawidłowych poziomach hormonów. Laboratoria mogą mieć rożne normy i na nie trzeba po pierwsze zwracać uwagę przy interpretacji badań. Także jednostki mogą być inne w zależności w jakim laboratorium dokonano pomiarów. Każde badanie musi zobaczyć lekarz i to on wydaje ostateczną diagnozę. Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |
Dziękuję! Wg norm laboratoryjnych moje wyniki są w porządku. Zastanawia mnie jedynie stosunek LH do FSH mój wynosi 0,54, nie wiem czy jest on ok? Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź |