ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: Kobitki które starają się o dzidzie- ZAPRASZAM [9216]

Data dodania: 23-05-2012, 14:47
zgłoś do moderacjicytuj
Kasiu dziekuje :***

Iwka
Image

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

1

2

3

4

5

...

»

z 922

Data dodania: 20-03-2008, 21:25
zgłoś do moderacjicytuj
mam pytanie która z was stara się o dzidzie i starania te jak narazie są "bezowocne"?może mogły byśmy powymieniać się doświadczeniami??Karo
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 10 głosów
Oddano 10 głosów
Data dodania: 20-03-2008, 22:02
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj bralas wczesniej pigulki anty? jesli tak to jakie? ile czasu juz sie staracie?

pozdrawiam
Data dodania: 21-03-2008, 09:11
zgłoś do moderacjicytuj
hej ja brałam diane35 przez ok 2lata ale przez niewiedze mojego lekarza rozregulowały mi prace jajników zaczęły się nieregularne okresy a nawet baaardzo nieregularne bo niemniewałam okresu nawet po 2miesiące. Na szczęscie trafiłam do mądrej lekarki, po badaniach stwierdziła u mnie PCO następnie zaleciła badania na poziom prolaktyny i progesteronu, prolaktyna wyszla w normie, progesteron tylko 0,45;-( czyli miałam cykl bezowulacyjnyicon_frown.gif lekarka zapytała czy chcemy mieć dzieci (oczywiście, że chcemy) i przepisała duphaston który mam brać przez 6 cykli narazie wybrałam pierwszą dawkę 3 razy po 1 tabletce przez 10 dni i po odstawieniu dostałam okres który powinnam dostać już w lutym a dostałam 14marca (ostatni mój okres był 25stycznia) duphaston ma wyregulować okres i pomóc zajść w ciąże pani doktor dala nam 1,5 roku jak się nie uda to w tedy na zabieg;-( boję się że moje cykle będą bezowulacyjne....a Ty jaki jesteś "przypadek"?icon_wink.gifpozdrawiam Karo
Data dodania: 21-03-2008, 11:32
zgłoś do moderacjicytuj
CZESC JA SIE STARAM JUZ PONAD 2 LATA JESTEM PO LA[PAROSKOPII DOKŁADNIE ROK TEMU I NIC JEZDZIMY PO LEKARZAMCH KTORZY ROZNE DZIWNE RZECZY MOWIA I MUSZE TO ZACZAC SPISYWAC BO 1 MOWIA ZE MĄZ MA ZA MAŁO PLEMNIKOW A 2 ZE ZA DUZO I ZE ZA BARDZO ZYWOTNE A PATRZA W TE SAME BADANIA A DO MNIE MOWIA ZE JESZCZE MAM CZAS MIMO ZE MAM JUZ 28 LAT I ZEBY SIE ODSTRESOWAC BO NIBY Z HORMONAMI OK I PODOBNO JAJECZKA TEZ MAM JUZ JESTEM CIUT ZREZYGNOWANA ALE TWIERDZE ZE TRZEBA WALCZYC A DO LEKARZY CHODZIMY TO PODOBNO SPECJALISCI OD NIEPŁODNOSCI TAK ZE TRZYMAJMY KCIUKI ZA SIEBIE I ZYCZMY SOBIE WSZYSTKIE SPEŁNIENIA TEGO CO MAMY NA DNIE SERCA icon_biggrin.gif
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 21-03-2008, 12:46
zgłoś do moderacjicytuj
Przy PCO prawie zawsze są cykle tak nieregularne po 2-3 miesiące, także nie jest to wina Diane, gdybyś nie brała diane to pewnie miałabyś jeszcze większe problemy z jajnikami ( torbiele) i jeszcze mniejsze szanse na ciązę w przyszłości.

Jeśli jest PCOS a kobieta nie chce zajść w ciążę to Diane jest najlepszym rozwiązaniem ponieważ przez okres przyjmowania zabezpiecza jajniki przed tworzeniem się torbieli.

Ja zawsze miałam nieregularne miesiączki 2-3 miesiące albo i więcej okazało się że to przez PCOS i brak owulacji dostałam Diane ponieważ jeszcze wtedy nie planowałam zajścia w ciążę, brałam przez ok 3 lata niestety po odstawieniu co było do przewidzenia nieregularne cykle powróciły. Ale z pomocą odpowiednich leków udało mi się zajść w ciążę i przyznam szczeże, że myślałam, że będzie gorzej. icon_biggrin.gif
Data dodania: 22-03-2008, 01:40
zgłoś do moderacjicytuj

Przeziębienie w ciąży. Miałyście już z tym problem? Warto konsultować każdy przypadek z lekarzem.

Znalazłam o tym artykuł, same zobaczcie:

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,7108,0,jak-poradzic-sobie-z-przeziebieniem-lub-grypa-w-czasie-ciazy,from-user

Data dodania: 22-03-2008, 14:34
zgłoś do moderacjicytuj
a powiedz proszę czy brałaś duphaston? pocieszyłaś mnie tym że Tobie się udało Serdecznie Ci gratuluję i baaardzo zazdroszczę, miałam wcześniej zanim dowiedziałam się o pco kilka wpadek z mężem i nic więc nas to zastanawiało aż w końcu wyszło, co jest nie tak... a powiedz jeszcze ile czasu trwało Twoje leczenie??jejku nawet nie wiesz jak się cieszę że mi odpisałaś i że jest ktoś kto miał podobny problemicon_wink.gif a jak z Twoją owulacją było?bo mi lekarka wytłumaczyła to tak że hormony uspały mój organizm i teraz moje jajniki nie potrafią normalnie pracować...pozdrawiam Karo
Data dodania: 22-03-2008, 14:45
zgłoś do moderacjicytuj
Hey ja się staram od listopada o dzidzie, na razie nam się nie udaje po świętach idę do lekarza, mam nadzieje że w końcu nam się uda .
Data dodania: 22-03-2008, 15:21
zgłoś do moderacjicytuj
witamy cię w naszym gronie; Karo
Data dodania: 22-03-2008, 15:24
zgłoś do moderacjicytuj
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze nie tak jak u mnie na przykład Karo
Data dodania: 25-03-2008, 16:01
zgłoś do moderacjicytuj
no odezwijcie się Kobitkiicon_wink.gif powymieniajmy się doświadczeniami to pomaga...