ciąża
Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...
Grupa: KOMENTOWANIE WYMAGA DOŁĄCZENIA

Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 21-05-2012
Wszystko na temat wspaniałego czasu oczekiwania na nowe życie.Zapraszam wszystkie kobiety, które starały się bądź starają o pociechę, aby napisały jak przebiegało ich leczenie i z jakim skutkiem. Czekam na wasze posty!!!

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (3.8)

Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Temat: PORONIENIE SAMIOSTNE CALKOWITE A KOLEJNA MIESIACZKA ;-( [6]

Data dodania: 21-04-2010, 13:03
zgłoś do moderacjicytuj
Witam Was wszystkie kobitki !! Mam wieeelki problem gdyz przeszlam poronienie w 5 tc po wizycie ginekologicznej... w 3 dniu krwawienia wrocilam z zagranicy i popedzilam do gina... okazalo sie ze jest ok ale nie wiadomo dlaczego krwawie... dostalam duphaston 2#1 widzialam dzidzie i slyszalam bicie serduszka... po wizycie zaczelam mocniej krwawic skrzepami a woda w letniej wannie zmienila kolor na czerwony a brzuch to myslalam ze peknie z bólu ;-( po 3 tyg czyli kolejnej wizycie (jak kazala przyjsc pani gin, po kontakcie telefonicznym)okazalo sie ze to poronienie... jakies 2 tyg temu mialam plamienia bardzo delikatne a moczu brazowy gesty sluz... czy to mogl byc okres? dzis juz jest 5 tydzien od poronienia a bardzo staramy sie o dzidzie... czy ktoras z Was miala taki problem?? ;-( prosze o odpowiedz ..
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 22-04-2010, 08:06
zgłoś do moderacjicytuj
Witaj Natalio, po pierwsze bardzo mi przykro. Ja poronilam w 6tc, tez samoistnie, a pierwszy @ dostalam po 5tygodniach od poronienia. Wydaje, mi sie, ze te plamiemie to nie byl @, moja pani ginekolog powiedziala, ze po poronieniu, @ powinien byc normalny. Moze umow sie na wizyte, dobrze byloby, by przed kolejnymi starankami jeszcze raz lekarz zobaczyl macice i jajniki, czy na pewno wszystko sie samo oczyscilo i dal Wam zielone swiatlo.
Pozdrawiam
Data dodania: 22-04-2010, 14:03
zgłoś do moderacjicytuj
Grazo!! wink moze powiem tak... ginka powiedziala mi ze juz po... obejzala wszystko i powiedziala ze mam sie narazie nie pokazywac... ;-/ dziwnie sie wtedy poczulam ;-/ a wogole jest to teraz nie mozliwe bo jestem za granica ;-/ chyba zmienie gina ;-(
Data dodania: 22-04-2010, 14:16
zgłoś do moderacjicytuj

Drogie Pani, w ciąży przede wszystkim USG, pamiętajcie o tym.

Podaję link:

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,236,badanie-usg-w-ciazy,box-spec,from-user

znajdziecie tu wszystko o badaniu

Data dodania: 22-04-2010, 14:30
zgłoś do moderacjicytuj
Natalia, dziwne podejscie tego Twojego ginekologa. Przykro mi, ja niestety nie potafie Ci pomoc cry
Wiesz, ja bym raczej zmienila lekarza bo ja tez bym sie glupio na Twoim miejscu poczula..
Data dodania: 06-05-2010, 16:03
zgłoś do moderacjicytuj
Witam wszytskich,

ja niestety tez poroniłam ... wiecie moze po jakim czasie po poronieniu mozna sie ponownie starac o dzidzie??

Od dwoch lekarzy dostałam dwie sprzeczne informacje.

Pozdr,
Asia
Data dodania: 27-05-2010, 14:12
zgłoś do moderacjicytuj
Witam wszystkich! mam 27 lat mieszkam w irlandi i staram sie z moim kochanym o dziecko. 7 stycznia b.r mialam miesiaczke. Nastepnego miesiaca miesiaczki juz nie mialam. Zrobilam testy ciazowe i wyszly pozytywne. pierwsze usg mialam w 11 tygodniu ciazy (niestety tu tak jest). okazala sie ciaza martwa. lekarz powiedzial, ze prawdopodobnie w 7 tc serce przestalo bic. do samoporonienia nie doszlo, musialam miec zabieg lyzeczkowania, ktory odbyl sie 2 kwietnia b.r. Miesiaczke dostalam 24 kwietnia. przed ciaza mialam 33 dniowe cykle i zawsze regularne. od ostaniej miesiaczki minelo 34 dni i nie mam zadnych oznak na kolejna miesiaczke. czy to ciaza, czy wystapily jakies zaburzenia? prosze o porade
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy