ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: Escapelle i okres po [4]

Data dodania: 09-02-2012, 00:01
zgłoś do moderacjicytuj
Witam,
27 grudnia miałam wpadkę z chłopakiem. Miesiączkę przed zaczełam 19 grudnia. Dzień po wpadce poszłam do lekarza który przepisał mi escapelle. Po tabletce odczuwałam jedynie dolegliwości związane z wrażliwości piersi, kręciło mi się również w głowie.
Plamienie po tabletce dostałam 15 stycznia trwało ono 1 dzień i było bardzo skąpe, prawie niewidoczne. kolejne przyszło 5 lutego i trwało dwa dni. Również był prawie niewidoczne. Szczerze powiem, że martwi mnie to strasznie ponieważ do tej pory miewałam dość obwite okresy. Tabelka mogła zadziałać aż tak mocno ma mój organizm? Dodam że 24 stycznia miałam robiony test beta hcg wynik <1,20 więc teoretycznie wykluczam ciąże.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 09-02-2012, 10:39
zgłoś do moderacjicytuj
W ciąży napewno nie jesteś. Escapelle to bardzo duża dawka hormonów, tak więc wszystko co teraz odczuwasz to jej skutki uboczne. Póki co nie ma się co martwić. W przyszłym miesiącu wszystko wróci do normy smile Pozdrawiam
Data dodania: 09-02-2012, 16:14
zgłoś do moderacjicytuj
idz do lekarza jesli sie nie poprawi albo skorzystaj lepiej wczesniej z serwisu wpadka . pl i zapytaj ekspertow smile to duza dawka hormonow wiec miesiaczka mogla sie rozregulowac
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 11-02-2012, 17:10
zgłoś do moderacjicytuj

Czy słyszałaś, że stosowanie wewnątrzmacicznej wkładki antykoncepcyjnej może powodować pewne dolegliwości, dowiedziałam sie o tym czytając:

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,232,dolegliwosci-zwiazane-ze-stosowaniem-wewnatrzmacicznej-wkladki-antykoncepcyjnej,from-user

Data dodania: 13-02-2012, 18:06
zgłoś do moderacjicytuj
W pytaniu powinnaś zawrzeć jeszcze informację o tym ile dokładnie godzin po stosunku przyjęłaś tabletkę po, bo to decyduje o jej skuteczności. A generalnie martwić się nie powinnaś, bynajmniej nie tymi obiawami - są raczej normalne wink Do wyżej wymienionego eksperta jak najbardziej możesz napisać, również polecam ten kontakt