ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: Preejakulat [5]

Data dodania: 05-02-2012, 02:08
zgłoś do moderacjicytuj
Witam.

Mam małe pytanie odnośnie płynu preejakulacyjnego. Otóż dziś z moją dziewcznyną uprawialiśmy seks. Ona nie stosuje żadnych tabletek antykoncepcyjnych, ale stosowaliśmy prezerwatywę Durex Extra Safe. Podczas zakladania przezerwatywy zauważyłem kroplę preejakulatu wydzielającego sie z mojego członka i przez przypadek zakładając dotknąłem wydzieliny. Mam wrażenie że mógł dostać sie na przezerwatywę. Po założeniu przetarłem jeszcze członka posuwistymi ruchami. I po pewnym momencie zaczeła się penetracja. Boję się że jednak mógł on zostać na prezerwatywie. Do wytrysku doszło poza ciałem partnerki. Martwię się,gdyż czytając opinie w internecie spotkałem sie z różnymi zdaniami na temat tej wydzieliny. Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 05-02-2012, 11:04
zgłoś do moderacjicytuj
Nie martw się na pewno w ciażę nie zajdzie.
Image

Image
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 05-02-2012, 18:25
zgłoś do moderacjicytuj
w preejakulacie są plemniki w małych ilościach lub ich wogóle nie ma. Są bardzo słabe i nie niezdolne do zapłodnienia. Chociaż czasami może się zdarzyć jakiś mocniejszy jak mężczyzna jest bardzo mocno płodny.

Musielibyście mieć niezłe "szczęście" żeby z tego była ciąża.
99,99% że ciąży nie ma.
Niech twoja dziewczyna się na martwi bo tylko jej się okres spóźni i wtedy jeszcze bardziej zacznie się denerwować smile

Będzie dobrze.

Na przyszłość jak wycieknie ci preejakulat to żeby nie psuć sobie nerwów poprostu idź i sobie umyj członka wodą z mydłem, a jak nie masz gdzie umyć to chociaż wytrzyj chusteczką i po problemie.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
Oddano 2 głosy
Data dodania: 06-02-2012, 00:19
zgłoś do moderacjicytuj
Dziękuje Wam za opinię . Nawiązując do drugiej wypowiedzi, moja dziewczyna praktycznie w ogóle się nie martwi. Natomiast ja odchodze od zmysłów,bo martwie się że coś mogło pójść nie tak. Teraz na dodatek jeszcze ważny okres bo zbliża sie wielkimi krokami matura. A to nie byłoby nam na rękę. Jeszcze raz baardzo dziękuję. I wierzę że będzie dobrze. A na przyszłość będę jeszcze bardziej ostrożny.

Pozdrawiam.
Data dodania: 06-02-2012, 00:32
zgłoś do moderacjicytuj
Matura?! matura dopiero w maju to też nie ma czego się bać. Ja ją zdałam bez uczenia się i z średnią 3.2, mając na karku kilku miesięczne dziecko! i męża...bo też czasami jak dziecko się zachowuje
Trzeba być naprawdę kompletnym idiotą żeby jej nie zdać. Takich dużo nie ma.

Będzie dobrze nie martw się smile
dobrze też że twoja dziewczyna się nie martwi i ty też się nie martw, bo naprawdę nie ma po co.
Data dodania: 30-03-2012, 22:15
zgłoś do moderacjicytuj

Czy wiecie, że odstawienie tabletek koncepcyjnych nie blokuje jajeczkowania na stałe?

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,394,plodnosc-po-odstawieniu-antykoncepcji-hormonalnej,from-user