ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: Plastry antykoncepcyjne i dziwna sytuacja podczas stosunku [4]

Data dodania: 03-02-2012, 21:26
zgłoś do moderacjicytuj
Witam
problem jest złożony więc po krótce:
Tabletki antykoncepcyjne brałam 3 lata, ostatnio, zgdonie z ulotką i zaleceniem lekarza przestawiłam się na plastry E. Pierszy dzień plamienia itd. niemniej jednak plaster przez całe te 7 możę 6 dni odstawał mi na jednym z rogów około 4mm. poza tym przylegał idealnie, gdy go ściągałam bardzo bolało odrywanie od skóry smile wczoraj nałożyłam nowy, wszystko odpowiedzialnie i zgodnie z instrukcją. Dziś, podczas stosuku(mimo plastrów używam z moim partnerem prezerwatyw gdyż jest nam wygodniej) prezerwatywa wraz z częścią zawartości(spermą) została w mojej pochwie, nie wiemy jak sięto stało a jednak(dziwna pozycja). Wyjęliśmy jąbez problemu, jednak ja zaczęłąm się zastanawiać, czy ten pierwszy plasterek który odstawał przez ten czas mógł spowodować że nie byłam bezpieczna? Co powinnam zrobićw tym wypadku? Przyjąć tabletkę "po" czy być spokojna bo nie ma możliwości zajścia w ciążę?
Bardzo proszę o pomoc
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 03-02-2012, 23:15
zgłoś do moderacjicytuj
Od razu rozwieję Twoje wątpliwości : na 100% nie ma możliwości zajścia w ciąże. plaster chronił poprawnie. Generalnie bez prezerwatywy jesteś zabezpieczona, ale jeśli lubicie jej używać...
Data dodania: 03-02-2012, 23:31
zgłoś do moderacjicytuj
Oczywiście wiem, że bez prezerwatywy jestem bezpieczna, niemniej jednak nie mam dużego doświadczenia w używaniu plastrów stąd moje obawy że odstając-mógł nie działać poprawnie. W tym momencie jestem dużo bardziej spokojna.
Data dodania: 04-02-2012, 05:14
zgłoś do moderacjicytuj

Jezeli bierzesz pigulki, to uwazaj, bo sa sytuacje kiedy mocno obniza sie ich skutecznosc.

Zobacz tutaj

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,252,obnizona-skutecznosc-tabletki-antykoncepcyjnej,from-user

Data dodania: 04-02-2012, 10:57
zgłoś do moderacjicytuj
smile