Data dodania: 03-02-2012, 12:09
zgłoś do moderacjicytujZastrzyki nie są polecane kobietom które by chciały mieć w przyszłości
dzieci. Ale ja jak już mam dwójkę dzieci to dla siebie nie widzę żadnych powodów żeby ich nie przyjmować.
Na jakimś forum spotkałam się z wypowiedziami kobiet które zaszły w ciążę mimo regularnego stosowania tabletek (albo nie chcą się przyznać tylko zganiają na tabletki). Jak znajdę to dam tu linka.
Wolałabym zastrzyki dużo bardziej niż tabletki. Mam na dużo na głowie i mogę o tabletce zapomnieć mimo tego, że będę miała ustawione przypomnienie w telefonie. Poza tym można powiedzieć, że są bardziej skuteczne i pewne bo nie wpływają na nie takie rzeczy jak wymioty czy biegunka (nie wiem jak z antybiotykami tego zapomniałam doczytać)
Mój lekarz (chyba już więcej do niego nie pójdę bo nawet na *** ma średnia opinię) mówi że po zastrzykach różnie jest z okresem i że niektóre kobiety wogóle go nie mają podczas stosowania zastrzyków. I jeszcze że u niektórych kobiet poziom hormonów może spaść wcześniej niż za te 3 miesiące i naprawdę nie wiadomo kiedy powinno się przyjąć kolejny zastrzyk. Eee no ja już nie wiem czy on jest jakiś ciemny i niedoinformowany, czy mówi prawdę.
Mam tylko problem bo mieszkam w małej miejscowości i przyjmuje tylko on i jeszcze jakaś inna pani ginekolog, ale o niej to już w internecie nic znaleźć nie mogę, żadnej opinii, więc raczej doświdczenia to ona nie ma. Dużych kolejek też do niej nie ma jak widziałam.
Żeby pojechać do lepszego lekarza do muszę dojeżdżać przynajmniej 20km co jest trochę dla mnie problemem, ale w sumie pojechać po receptę na zastrzyk i na kontrolę co 3miesiące nie byłoby raczej wielkim kłopotem gorzej gdybym musiała jeździć co miesiąc.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź