ciąża
Antykoncepcja
Grupa: OTWARTA

Antykoncepcja

• Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 28-04-2012
Ciąża ? Niekoniecznie ? Ta grupa jest dla Ciebie...

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Oceń forum: 
 (4.1)

Forum - Antykoncepcja

Temat: Skutki nierobienia przyrwy w tabletkach. [5]

Data dodania: 02-02-2012, 09:46
zgłoś do moderacjicytuj
Witam was smile
Słuchajcie.Zaczęłam brac tabletki po dwu miesiecznej przerwie było to w grudniu jednak nie iwem czy dobrze je zaczełam bo nie wiem czy to był okres czy nie ginekolog powiedzial ze moglb byc to okres. Po pierwszym opakowaniu nie zrobilam 7 dniowej przerwy teraz jakies dwa tyg skonczyła mi się tabetka drugiego opakowania i zrobiłam przerwę. Brzuch mnie bolał strasznie, myślałam ze zemdleje byłam w ten dzień na studiach podeszłam do jakiś dziewczyn i dały mi tabletkę oczywiście przeczytałam nazywały się "avicin" czy jakoś tak nie pamiętam nazwy ale powiedziała ze są na silne bóle pisało ze rozkurczowe. Potem się zaczęło POTOP!! okres leciał mi strumieniem i w dodatku takie duże skrzepy, przestraszyłam się. Spodnie całe zalane na szczeście miałam czarne i długi płaszcz. Ogólnie to jakoś trzy razy tak ostro poleciało i za każdym razem takie wielkie skrzepy krwi. Juz pomyślałam sobie ze to krwotok jakis. Ale później przeszło. To pewnie przez te tabletkę. Czy powinnam iść do ginekologa się zbadać? Czy to przez ta silną tabletkę? Pozdrawiam
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
Data dodania: 02-02-2012, 16:18
zgłoś do moderacjicytuj

Czy wiecie, że odstawienie tabletek koncepcyjnych nie blokuje jajeczkowania na stałe?

http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,394,plodnosc-po-odstawieniu-antykoncepcji-hormonalnej,from-user

Data dodania: 02-02-2012, 22:51
zgłoś do moderacjicytuj
wydaje mi się,że hormony zaczeły Ci po prostu wariować, dla pewności bym poszła na Twoim miejscu do lekarza, on nie gryzie, a uświadomi co jest nie tak ewentualnie, życze powodzenia smile
Data dodania: 03-02-2012, 08:22
zgłoś do moderacjicytuj
Hej smile
generalnie do 3 opakowania mogą występować takie anomalia, aż gospodarka hormonalna w Twoim organizmie się ureguluje smile Jeśli Cię to uspokoi to też tak miałam smile Potem po 3 miesiącach, okres bezbolesny, regularny, co do dnia i godziny smile
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 06-02-2012, 16:42
zgłoś do moderacjicytuj
Te tabletki przeciw bólowe są bardzo silne, u mnie wywołały lekkie drgawki, osłabienie,było mi nie dobrze itd i tez jedną wzięłam podczas miesiączki. Czyli one też mogły trochę tu pomieszac... a co do tabletek to myślę ze odezwała się burza hormonów.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos
Data dodania: 06-02-2012, 17:00
zgłoś do moderacjicytuj
Te tabletki przeciw bólowe są bardzo silne, u mnie wywołały lekkie drgawki, osłabienie,było mi nie dobrze itd i tez jedną wzięłam podczas miesiączki. Czyli one też mogły trochę tu pomieszac... a co do tabletek to myślę ze odezwała się burza hormonów.